3 tips om de feestdagen gezond door te komen

De feestdagen komen weer in zicht. Voor de meesten onder ons betekent dit lekker eten en drinken. December is nu eenmaal een tijd om gezellig los te gaan in de keuken. Als we in januari geen spijt willen krijgen is het verstandig om enkele simpele tips in je achterhoofd te houden. Wij geven je 3 tips om de feestdagen gezond door te komen.

  • Kook zelf

Neem tijdens de feestdagen zelf het initiatief en nodig je vrienden en familie uit. Als je zelf gaat koken, dan heb je ook in handen wat je gaat maken. Natuurlijk kies jij voor heerlijke gezonde gerechten als jij gastvrouw bent. Er zijn veel heerlijke recepten beschikbaar die ook nog eens erg gezond zijn. Gebruik fruit, veel groen en wees creatief!

  • Tijd voor een wandeling

Hebben jullie een heerlijk diner achter de rug? Ga dan samen een heerlijke wandeling maken. Vooral met de familie kan dit erg gezellig zijn. Dit doen wij altijd met kerst en nu is het eigenlijk een soort traditie geworden. Zo ben je toch even in beweging en kun je genieten van de heerlijke frisse buitenlucht.

  • Alcohol met mate

Met de feestdagen zijn we zeker niet zuinig met alcohol. Probeer hier toch wat beter op te letten. Spreek een aantal glazen af die je per avond mag drinken. Je wilt je natuurlijk de gezellige feestdagen de volgende dag wel kunnen herinneren.

Wat je verder niet moet vergeten is dat de feestdagen wel bedoeld zijn om te genieten. Probeer je gezondheid in de gaten te houden, maar af en toe wat lekkers is geen probleem. December is nu eenmaal een maand waarin we toch lekker wat extra’s willen nemen.

Heb jij nog tips om de feestdagen gezond door te komen?

Tagged:

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You Might Also Like