Zo organiseer je een barbecue feestje: 5 gouden tips

Als we een verjaardag, jubileum of andere bijzondere gelegenheid hebben, vieren we dat graag met een barbecue. We nodigen vrienden en familieleden uit om samen met ons te genieten van de gezelligheid en lekker eten dat we klaarmaken op de barbecue. Wij hebben een grote overkapping in de tuin, waardoor wij gelukkig niet afhankelijk zijn van het weer. Winter, herfst, zomer of lente? Niks houdt ons tegen om de barbecue aan te zetten en samen heerlijk te genieten. In dit artikel geef ik je 5 gouden tips om een geweldig barbecue feestje te organiseren.

 1. Zorg voor sfeer en gezelligheid
  Ga jij voor een winterse barbecue? Dan zal het in de avond al snel donker worden. Dit is perfect om een gezellige sfeer te creëren. Hang gezellige lampjes op of steek sfeervolle kaarsen aan. Ook bij een zomerse barbecue zal dit zorgen voor gezelligheid zodat jullie na het eten nog heerlijk kunnen genieten van een drankje. De lekkere marshmallows kun je dan nog heerlijk opwarmen boven de barbecue.
 2. Schaf een kwalitatieve barbecue aan
  Als je samen met familie en vrienden gaat barbecueën, dan is het belangrijk dat je beschikt over een kwalitatieve barbecue. Je kunt barbecues vinden van diverse merken, formaten en kleuren. Heb je een grote familie- of vriendengroep? Dan is de Big Green Egg zeker een aanrader. Vind je het leuk om te barbecueën tijdens een picknick of heb je een favoriete camping waar je dit vaak doet, dan is de Big Green Egg Mini een mooie optie. Als je thuis vaak kookt voor 2 tot 3 personen, is deze keramische barbecue ook zeer geschikt voor thuis.
 3. Probeer eens wat nieuws
  Als de meeste mensen gaan barbecueën, dan maken ze vaak op de automatische piloot gerechten zoals saté en hamburgers. Probeer eens wat nieuws en verras je gasten eens met andere barbecue gerechten. Ga voor een heerlijk gekruide steak, forel gerechten of maak eens je eigen baba ganoush van gegrilde aubergines. Ken jij de Kamado barbecue kookboeken al? Door deze boeken te lezen kun je kennis maken met heerlijke nieuwe barbecue gerechten.
 4. Lekkere sauzen zijn onmisbaar
  Tijdens een barbecue zijn kwalitatieve sausjes onmisbaar. Als je meerdere elementen op een bord hebt, dan zorgt een saus voor die waardevolle verbinding. Een nieuwe saus kan je vlees of kip een hele andere smaak geven. Probeer eens een exotische saus van Guru en ervaar een hele andere smaakbeleving.
 5. Schaf barbecue accessoires aan
  Door enkele handige accessoires voor de barbecue in huis te halen is het mogelijk om het barbecueën efficiënter te laten verlopen. Wij hebben thuis altijd een handige opvangbak voor de as, diverse soorten roosters en een grillhandschoen. Als we klaar zijn met het barbecueën, zorgen we er ook altijd voor dat de barbecue netjes opgeborgen wordt zodat het de volgende keer al direct klaar is voor gebruik. We hebben voor de barbecue een stevige beschermhoes aangeschaft zodat de barbecue gewoon buiten kan blijven staan.

Dankzij deze 5 handige tips zal elk barbecue feestje bij jou thuis een groot succes worden. Samen met de familie hebben wij onze volgende barbecue alweer ingepland. Wanneer gaan jullie weer barbecueën?

Tagged:

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You Might Also Like