Beste blender kopen in 2020? Hier moet je op letten

Een goede blender hoort thuis in elke keuken. Een blender kun je in de keuken gebruiken voor verschillende doeleinden. Je kunt er lekkere sapjes mee maken, heerlijke smoothies of eten mee pureren voor je kind die net begint met de eerste hapjes. Tijdens mijn eigen zoektocht naar een geschikte blender, kwam ik er al gauw achter dat het niet gemakkelijk is om een keuze te maken. Je hebt namelijk blenders van diverse merken, diverse functies en verschillende soorten modellen. Hoe maak je een goede keuze? Ik heb hier onderzoek naar gedaan en vertel je in dit artikel alles wat je moet weten om de beste blender 2020 in huis te halen. (update 2020)

Wat is een blender?

Voordat je een goede blender in huis haalt, is het goed om te weten wat een blender precies is. Een blender is een keukenapparaat. Vaak zijn de functies van deze blender pureren en mixen. De blender wordt ook wel vaak een hakmolen genoemd. In de blender kun je een motorblok vinden. Deze motorblok is voorzien van verschillende soorten messen waarmee de kan vervolgens aangedreven wordt. Door een handige deksel te plaatsen op de blender voorkom je spatten in de keuken. Voor de veiligheid is dit natuurlijk ook erg belangrijk. beste koop blender 2017

Wat kun je met een blender doen?

Je kunt een blender goed gebruiken om te mixen of pureren. Je kunt er bijvoorbeeld lekker smoothies mee maken, door fruit te mixen met bijvoorbeeld melk of sap kun je heerlijke drankjes klaar maken die erg gezond zijn. Ik zie tegenwoordig steeds meer lekkere recepten voor heerlijke cocktails voorbij komen. De blender kan namelijk ook vaak ijs fijnmalen die erg lekker zijn in dergelijke mixjes. Daarnaast kun je de blender ook gebruiken als keukenapparaat om een soep klaar te maken.

Een blender kopen, waar moet je op letten?

Uit eigen ervaring weet ik dat het niet gemakkelijk is om een geschikte blender te kopen. De keuze die je hebt is namelijk enorm. Als je de beste blender in huis wilt halen, is het dan bijna onvermijdelijk om allereerst goed onderzoek te doen naar wat je precies wilt. Het feit dat je dit artikel nu leest betekent dat je op de juiste weg bent. Hier staat namelijk precies in waar jij op moet letten als je een blender in huis wilt halen. Zo haal je een blender in huis die ook daadwerkelijk gebruikt gaat worden en voorkom je miskopen. Ik heb de best beoordeelde blender en beste professionele blender op het gebied van diverse functies met elkaar vergeleken. Hieronder kun je vinden waar je op moet letten als je verschillende blenders tegenkomt. Is een blender van het merk KitchenAid echt beter als een blender aanbieding action uit de folder?

Wat ga je met de blender doen? Verschillende functies van een blender

Als je een blender wilt kopen, is het allereerst goed om te bepalen wat je er precies mee wilt doen. De meeste blenders kunnen hakken, mixeren en pureren. Maar wist je bijvoorbeeld dat niet elke blender ijs kan vermalen? Als je de blender in huis wilt halen voor lekkere zomerse cocktails is het natuurlijk erg jammer als je een blender koopt die deze mogelijkheid niet heeft. Als je als moeder een blender in huis wilt halen om babyvoeding te vermalen, is het erg goed om te kijken of een blender inderdaad geschikt is. Het is namelijk nog handiger om de babyvoeding klaar te maken met een handige staafmixer. Door in beeld te brengen wat je precies met de blender wilt gaan doen, is het gemakkelijker om een blender te kopen die voldoet aan je wensen.

Hoe zit het met het vermogen van een blender?

Als je een blender wilt kopen, is het goed om het vermogen van de blender eens te bekijken. Je hebt tegenwoordig veel high speed blenders die voorzien zijn van extra vermogen. Deze blenders worden vaak powerblenders genoemd en zijn ideaal om smoothies klaar te maken. Je hebt veel merken op de markt die een speciale smoothie blender hebben. Deze blenders zijn voorzien van handige bekers zodat je de gemaakte smoothie ook direct kunt meenemen.

Materiaal blender kan: kunststof of glas?

Als je een blender koopt, dan zit hier natuurlijk een kan bij. Deze kannen worden gemaakt van glas of kunststof. Een glazen kan heeft veel voordelen. Glas is hard en zorgt er ook voor dat je minder snel last hebt van krasjes. Hierdoor blijft de kan ook langer mooi. Bij een kan van kunststof zal je al gauw merken dat het materiaal dof wordt. Wil je een blender kopen om veel soep in klaar te maken? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een kan van glas, deze kan namelijk beter tegen hitte. Nu ben je vast benieuwd wat dan een nadeel is van een glazen kan? Uit ervaring kan ik zeggen dat de blender dan een stuk zwaarder weegt. Er zijn zelfs grote glazen kannen te verkrijgen die soms wel 1,5 tot 2 kilo wegen. Als je de blender vaak wilt verplaatsen, kan dit vervelend zijn.

Bepaal je budget voor aankoop blender

Als je een blender wilt kopen, dan is het mogelijk om een blender te kopen die past bij je budget. Je hebt namelijk hele goedkope blenders, die je voor 10 of 20 euro kunt kopen, maar ook blenders die zo enkele honderden euro’s kunnen kosten. De prijs van een blender is afhankelijk van meerdere factoren. Hieronder kun je in een kort overzicht zien wat ervoor zorgt dat een blender duurder is.

 • Inhoud van de blender
  Als je een blender koopt met een grotere kan inhoud, dan zal de prijs ook hoger worden.
 • Blender vermogen
  Een blender met een hoger vermogen, is vaak ook duurder. Dit gaat dan vaak om de powerblenders die geschikt zijn voor smoothies. Een blender met een lager vermogen is niet slecht, maar het verschil zal wel goed merkbaar zijn tijdens het pureren of mixen.
 • Materiaal van de blender
  Een blender met een glazen kan, is vaak duurder dan een blender met een kan van kunststof. Dit is een factor die invloed zal hebben op de prijs van de kan.
 • Het uiterlijk van de blender
  Een mooie moderne blender is duurder dan een blender van een standaard model. Bij een blender met een mooi model, betaal je ook voor het uiterlijk.

In dit artikel heb je gelezen waar je op moet letten als je de beste blender wilt kopen. Daarnaast zijn er ook andere keukenmachines die je kunnen helpen in de keuken. Een staafmixer is bijvoorbeeld erg geschikt voor het pureren van eten. Een keukenmachine is ideaal voor het kneden van deeg of fijnmalen van eten. Wil je graag sap uit fruit en groente halen? Dan kun je een sapcentrifuge kopen.

[kkstarratings]

Tagged:

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You Might Also Like