Beste buggy kopen in 2020: Alle informatie, tips & soorten

Een buggy is een geweldige aankoop als je een kind hebt. Het is namelijk ontzettend licht, gemakkelijk op te vouwen en in elke auto te vervoeren. Als je op zoek gaat naar een buggy, dan zie je door de bomen het bos niet meer. Buggy’s zijn er namelijk in zoveel modellen, soorten en kleuren dat het lastig is om snel een goede keuze te maken. Ik ben ook sinds kort op zoek gegaan naar een geschikte buggy voor mijn zoon en in dit artikel geef ik je de beste tips en adviezen om ook de beste buggy te kopen voor je kind.

Beste buggy kopen: wat is een buggy?

Op een gegeven moment voel je het gewoon dat je een andere wagen nodig hebt dan de kinderwagen die je hebt vanaf de geboorte. Een kinderwagen is namelijk niet altijd gemakkelijk te vervoeren en ook niet erg licht. Als je een buggy koopt, dan weet je in ieder geval dat je qua vervoer helemaal goed zit, niet meer hoeft te sjouwen én je baby comfortabel kan zitten tijdens het winkelen of het maken van een wandeling. De meeste mensen kopen dit model als hun kind op een gegeven moment te groot wordt voor een kinderwagen. Momenteel zijn er echter al zoveel nieuwe modellen op de markt die zelfs te gebruiken zijn vanaf de geboorte. In principe is een buggy een lichtere kinderwagen die ook nog eens erg praktisch is.

Beste buggy kopen: welke soorten buggy’s zijn er?

Als je op zoek gaat naar een buggy, is het goed om te weten dat er meerdere soorten buggy’s op de markt zijn waar je uit kunt kiezen. Hieronder vertel je ik je meer over deze soorten:

Een paraplubuggy

Een paraplubuggy is de buggy die het vaakst gekocht wordt. Deze zijn namelijk klein van formaat, ontzettend snel en gemakkelijk op te vouwen en nóg gemakkelijker om te vervoeren. Dit is ook vaak een goedkoop model, handig om mee te nemen op vakantie of als je even naar de stad gaat. Een hele compacte wagen die ook doet wat hij moet doen. Deze buggy’s zijn niet geschikt om te gebruiken vanaf de geboorte, het zal je baby namelijk niet kunnen ondersteunen. Als je kind echt goed zelfstandig kan zitten, is dit een voordelige en goede optie om je kind te vervoeren.

Een luxe buggy

Daarnaast heb je ook een luxere versie. Deze wagen heeft vaak ook een ruime opbergruimte en een doorkijkluikje zodat je tijdens het lopen je kind in de gaten kunt houden. Je hebt diverse soorten luxe modellen met allerlei extra’s. Sommige modellen hebben bijvoorbeeld ruimte voor een drinkbeker, een rugleuning die je kunt verstellen en een extra zachte zitkussen. Dit heeft als nadeel dat deze buggy’s wat zwaarder zijn waardoor je ze niet altijd achterop de fiets kunt vervoeren. Dit is wel een model die je nog een hele tijd kunt gebruiken, vaak kun je deze nog tot circa 4 jaar gebruiken. Dit betekent dat het dus wel een goede investering is waar je lang van kunt genieten.

Tweeling of twee kinderen? Een duo buggy

Als je twee kinderen hebt of een tweeling, dan is het handig om een duo buggy te kopen. Dit is een handige buggy waar je twee kinderen in kunt vervoeren. Het voordeel is dat deze versie een stuk lichter is dan de kinderwagen die is bestemd voor twee kinderen. Dat is net iets praktischer als je de buggy moet vervoeren. Deze kinderwagen zijn normaal gesproken wat prijziger, omdat je natuurlijk een speciale uitvoering hebt van een buggy. De meeste duo buggy’s bieden geen optimale steun, dus het is niet aan te raden om de buggy vanaf de geboorte te gebruiken.

Beste buggy kopen: de voordelen

Als je een buggy in huis haalt, dan ‘koop’ je op deze manier ontzettend voordeel. Als ouder maak jij het jezelf namelijk een stuk gemakkelijker als je dit vervoersmiddel voor kinderen koopt. Je hebt te maken met de volgende voordelen:

 • Het is erg licht. Iedereen kan het tillen.
 • Een buggy is gemakkelijk op te vouwen, sommige modellen zelfs met één hand.
 • Je kunt het erg makkelijk vervoeren. Je hebt op dit moment zelfs modellen die je mee kunt nemen op de fiets.
 • Je hebt tegenwoordig steeds nieuwere modellen buggy’s die voorzien zijn van luxe gemakken. Denk hierbij aan zwenkwielen, maar ook aan stijlvolle handvatten.

De buggy heeft ook enkele nadelen, het zal je kind namelijk niet zoveel ondersteuning kunnen bieden als een kinderwagen en daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat je het niet voor hele lange periodes kunt gebruiken. Voor veel moeders wegen de voordelen zwaarder dan de nadelen. In dit geval snap ik de nadelen, maar zorgt ik er zelf voor dat een ritje in de buggy niet te lang duurt. Ik kan mij voorstellen dat je kind op een gegeven moment wel last kan krijgen als hij of zij een hele tijd in de buggy moet zitten.

Beste buggy kopen: waar moet je op letten?

Als je een buggy gaat kopen, dan zijn er diverse zaken waar je op moet letten. Hieronder geef ik je handige tips en adviezen zodat je de beste buggy kunt kopen voor je kind.

De wielen van een buggy

Als je op zoek gaat naar een geschikte wagen, is het ook aan te raden om te letten op de wielen. Je zal het niet denken, maar je hebt hier ook nog keuze in. De meeste buggy’s die je kunt vinden zijn voorzien van vier zwenkwielen, of twee vaste wielen en twee zwenkwielen. Dit is wel handig omdat je op deze manier de beste wendbaarheid hebt tijdens het lopen. Let op, bij veel buggy’s heb je ook de mogelijkheid om te kiezen of je ze vast wilt zetten of niet. Als je deze optie wilt hebben, is het dus zeker goed om hier rekening mee te houden als jij een aankoop doet. Ben je op zoek naar extra wendbaarheid? Dan kun je kiezen voor een model met drie wielen. De twee wielen achter zijn dan vaste wielen en het voorste wiel een zwenkwiel.

Kun je de rugleuning verstellen?

Als je een buggy wilt halen, dan is het goed om te weten of je te maken hebt met een verstelbare rugleuning of niet? Een verstelbare rugleuning is erg handig als je bijvoorbeeld een wandeling maakt en je kind onderweg in slaap valt. Met een verstelbare rugleuning kan je kind op deze manier gewoon rustig een dutje doen. Je kunt kiezen uit verschillende hoeveelheden standjes. Eén stand is te weinig, het is aan te raden om te kiezen voor minimaal 3 standen. Hoe meer, hoe praktischer natuurlijk.

Ergonomische model

Er zijn buggy’s die extra aandacht hebben voor de comfort en gezondheid van je lichaam als je deze bestuurt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de handgrepen van de wagen. Ik ben bijvoorbeeld zelf niet zo groot, en mijn man juist wel. Het is dan erg fijn als je de kinderwagen gemakkelijk kunt verstellen.

Kun je de voetensteun verstellen?

Als je een wagen koopt met een voetensteun die je kunt verstellen, dan kun je ervan uitgaan dat je deze nog een hele tijd kunt gebruiken. De buggy kan op deze manier namelijk met je kind meegroeien. Ook kan je kind op deze manier comfortabeler zitten.

De kwaliteit van de wielen

Als je een buggy koopt, is het goed om te letten op de kwaliteit van de wielen. Het is namelijk belangrijk dat de wielen een goede vering hebben. Op deze manier kun je ook comfortabel rijden over terreinen die wat ruiger zijn. Goede wielen zorgen ervoor dat de wagen tijdens het lopen dan niet zo gaat schudden en trillen.

Beste buggy kopen: denk aan de veiligheid!

Voor onze kinderen willen we altijd een veilig vervoersmiddel. Natuurlijk zijn de meeste buggy’s gewoon netjes getest en mogen we deze als consument gebruiken, maar er zijn ook nog andere zaken waar je rekening mee kunt houden. Als je een buggy koopt is het bijvoorbeeld erg belangrijk dat je te maken hebt met een goede gordel. Meestal zie je bij deze wagens minimaal een 3-punts gordel en maximaal een 5-punts gordel.  Je kunt er dan op vertrouwen dat je kind veilig kan zitten. Daarnaast zijn de remmen erg belangrijk, probeer deze ook altijd van te voren.

Buggy kopen: onze top 5

Tijdens mijn eigen zoektocht kwam ik enkele goede buggy’s tegen en die wil ik graag met jullie delen. Hieronder kun je de top 5 van Mommyhouse vinden:

 1. Buggy Simba T4

  Deze prachtige Buggy Simba T4 is alles wat je nodig hebt voor je kind. De wagen is geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden. Hij is voorzien van een handige autolock-beveiliging waardoor deze eenmaal ingeklapt niet plotseling open kan springen. Het heeft een ergonomische duwstang, een 5-puntsgordel, verstelbare zonnekap, 5 verstelbare standen, veel opbergruimte en zwenkwielen. Dit is dé perfecte buggy.

 2. Hauck Shopper Sport Buggy

  Deze stijlvolle Hauck Shopper Sport buggy heeft alles in huis voor een tevreden kind én ouder. In deze wagen mogen kinderen vanaf de geboorte tot en met circa 15 kilogram. Je kunt een rem vinden aan beide kanten, een 5-puntsgordel en het weegt haast niks. Met de hele ruime opbergvak kun je er al je spullen in kwijt en je kunt het ook nog eens gemakkelijk met één hand verstellen.

 3. Chicco Liteway 3 buggy

  De Chicco Liteway 3 is geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden. Het is een wagen die je gemakkelijk overal mee naar toe kunt nemen omdat het erg licht is. Hij is gemakkelijk te besturen en heeft een rugleuning die je kind stevig kan ondersteunen en kan verstellen om maar liefst 5 manieren. Daarnaast is het een model die je goed kunt reinigen, optimale ondersteuning kan bieden door een voetensteun en een zon en windkap heeft.

 4. Hauck Citi Neo II

  De  Hauck Citi Neo II is vanaf de geboorte van je kind te gebruiken. Dit is een flexibele en goed wendbare versie. De zwenkwielen zijn te vergrendelen, heeft veel opbergruimte, verstelbare voetensteun en verstelbare rugleuning. Daarnaast heb je veel extra’s waar je gebruik van kunt maken, denk aan een blad waar ook een flessenhouder in zit, goede vering zodat je kind comfortabel kan zitten, een hoes die je kunt uitnemen om te wassen en ook nog eens een overkapping. Dit is een fijne buggy die alles in huis heeft om je kind gemakkelijk én goed te vervoeren.

 5. Nuna Pepp Buggy

  De Nuna Pepp Buggy is er een die prachtig is om te zien én ook nog eens erg goed is. Dit is een geweldige wagen voor ouders die hun kind extra luxe willen geven voor een redelijke prijs. Deze luxe versie heeft namelijk ook nog eens een handige in hoogte verstelbare duwer. Hij is vanaf de geboorte te gebruiken zodat het zeker een investering is voor langere tijd. Je kind kan het namelijk gebruiken tot circa 18 kilo. Het is gemakkelijk inklapbaar, goede gordel, rem bediening, een rugleuning die je kunt verstellen.

Dankzij deze handige tips haal jij de beste buggy in huis. Ben je hier nog niet aan toe? Dan kun je hier alles lezen over het kopen van een kinderwagen. Handig om bij de hand te hebben als je een keuze moet maken.

Tagged:

You Might Also Like

>