Mommyhouse.nl

Informatieve mama- en lifestyleblog

Zo kies je de beste flessenwarmer in 2019! Onze tips en top 5

Omdat je het als ouder al ontzettend druk hebt, zijn er manieren om je dagelijkse taken met een baby makkelijker te maken voor jezelf. Een flessenwarmer zorgt er voor dat het melk op de juiste temperatuur komt terwijl jij tussendoor nog van alles kunt doen. Hierdoor kun jij je tijd veel beter benutten. Zo kies je de beste flessenwarmer in 2018!

Mijn ervaring

Toen ik eerst hoorde van een flessenwarmer vond ik dit in eerste instantie heel chemisch overkomen. Ik vond het gewoon een rare gedachte dat ik een flesje melk in zo’n apparaatje moest stoppen om het er daarna weer warm uit te halen. Is dit wel gezond? was gelijk de eerste vraag die in mij naar bovenkwam. Ik ben hierna op onderzoek uitgegaan en deze waardevolle informatie wil ik graag met jullie delen. Ik zal je meer vertellen over de soorten flessenwarmers die er bestaan en zal je daarnaast ook tips en trucs geven zodat je gemakkelijker een keuze kunt maken voor je eigen beste flessenwarmer.

Wat kun je met een flessenwarmer?

Een flessenwarmer is bedoeld om flesvoeding of afgekolfde moedermelk in op te warmen. Het zal langzaam verwarmd worden naar een geschikte temperatuur. Niet iedere moeder is een fanatieke gebruiker van een flessenwarmer. Sommige mensen maken er dagelijks gebruik van, terwijl andere moeders het niet eens in huis hebben. Je moet daarom zelf even goed bekijken wat bij je past. Ook is het goed om te bekijken wat je baby zelf lekker vindt. Sommige baby’s vinden het namelijk erg belangrijk dat de temperatuur van hun melk goed is. Voor deze moeders is het ontzettend handig om een flessenwarmer in huis te hebben zodat je snel en gemakkelijk melk met het juiste temperatuur kunt geven aan je baby. Het is dus zeker geen moetje, maar handig is het wel! De beste flessenwarmer kan je erg veel tijd besparen.

Alternatieven flessenwarmer

Als je geen gebruik maakt van een flessenwarmer, dan zijn er ook andere methoden om de melk voor je baby op te warmen. Je kunt het flesje ook in een kom houden met warm water en elke keer een beetje draaien zodat het gelijkmatig warm wordt. Ook kun je het flesje onder de warme kraan houden. Deze twee methoden vereisen wel een oplettende moeder. Je hebt de melk namelijk snel al te warm. Als je toch op zoek gaat de beste flessenwarmer, dan zal je merken dat het niet gemakkelijk is om een geschikte flessenwarmer te kiezen. Er zijn namelijk allemaal verschillende merken, soorten en maten verkrijgbaar. De beste flessenwarmer kan voor iedereen ook wat anders betekenen. Sommige ouders zijn  bijvoorbeeld opzoek naar een flessenwarmer speciaal voor op vakantie, terwijl andere ouders er het liefst dagelijks gebruik van willen maken.

Welke methoden zijn niet goed voor je baby?

Er zijn enkele methoden die tegenwoordig nog gebruikt worden, maar die eigenlijk niet goed zijn voor je baby. Wij vertellen je graag waarom deze methoden niet veilig zijn voor je baby.

Magnetron
Als je gebruik maakt van de magnetron om melk op te warmen, dan loop je het risico dat de voeding in het flesje niet gelijkmatig verwarmt wordt. Dit zou betekenen dat het goed mogelijk is dat een deel van het melk heel heet is terwijl je tijdens het voelen lauwe melk hebt gevoeld/geproefd. Door de hitte zullen veel voedingswaarden van het melk verloren gaan.

Met kokend of heet water
Flessenvoeding zal veel gezonde stoffen verliezen als het temperatuur hoger dan 40 graden Celsius is geweest. Ook hierbij loop je het risico dat het temperatuur niet gelijk is verdeeld over de voeding. Dit zou je eventueel nog kunnen voorkomen door het flesje constant te draaien of roeren.

Voordelen beste flessenwarmer

Je hebt je handen vrij
Als je kiest voor een flessenwarmer, dan heb jij je handen vrij om iets anders te gaan doen. Je kunt tussendoor even je baby verschonen of klaar maken om te slapen. Dit zal je veel tijd opleveren omdat je niet bij het flesje hoeft te blijven voor de juiste temperatuur.
Altijd de juiste temperatuur
Met een flessenwarmer heb je nooit te warme of te koude melk. Hierdoor kan je baby gewoon wennen aan één temperatuur.

Heel veel keuze beste flessenwarmers

Als je op zoek gaat naar de beste flessenwarmer voor je baby, dan zal je merken dat je erg veel keuze hebt. Er zijn allerlei methoden waarop de voeding verwarmd kan worden voor je baby.

 • Flessenwarmer met stoom
  In een inwendige reservoir kun je water kwijt. Vervolgen zal het flesje worden verwarmd door middel van warme stoom. De stoommethode is wel sneller dan de koker methode. Hierdoor kun je meer tijd besparen. Het risico hierbij is wel dat de babyvoeding ongelijk is verwarmd. Probeer dit te voorkomen door het flesje even te schudden.
 • Flessenwarmer warmtekussen
  Heb je wel eens een elektrische deken gebruikt? Dit is een deken die je verwarmd op basis van een speciaal element. Deze methode werkt op dezelfde manier. De warmtekussen kun je om het flesje binden. Voor deze methode heb je dus geen water of grote apparatuur nodig. Voor onderweg is dit een ideale methode. Je zult voor deze methode wel veel moeten oefenen, de warmte kussens zijn namelijk meestal niet in te stellen op een bepaalde temperatuur. Probeer dus een aantal keren te oefenen zodat je precies weet hoeveel tijd je nodig hebt om de voeding op de juiste temperatuur te krijgen.
 • Flessenwarmer koker
  in de flessenwarmer moet je water stoppen, hier kun je het flesje in kwijt. In een klein badje zal de temperatuur heel rustig oplopen naar een aangename temperatuur voor de voeding. Deze methode neemt veel tijd in beslag, maar het is wel een hele gezonde methode.

Tips van Mommyhouse voor de beste flessenwarmer

Hieronder geven wij je nog handige tips om een goede keuze te maken. Waar moet je op letten bij het kiezen van de beste flessenwarmer?

 • Zorg ervoor dat een flessenwarmer snel te gebruiken is. Hier heb je namelijk het meest aan.
 • De temperatuur van de voeding moet rond 37 graden Celsius zitten. Probeer hierop te letten als je een geschikte flessenwarmer kiest.
 • Let op de maat van je flesje. Het kan namelijk zo zijn dat je een flessenwarmer koopt, maar dat deze te klein is voor je flesje. Zorg er dus altijd voor dat je even past of je flesje en flessenwarmer bij elkaar passen.
 • Kies voor een efficiënte flessenwarmer. Hierdoor bespaar je ontzettend veel tijd.

Populaire flessenwarmers

Onze top 5 beste flessenwarmers

Omdat het niet gemakkelijk is om een flessenwarmer te kiezen, is het fijn als er andere moeders zijn die bepaalde flessenwarmers al hebben uitgeprobeerd. Op basis van positieve ervaringen van andere moeders hebben wij een top 5 gemaakt. Kijk je mee?

 1. Flessenwarmers van Philips Avent: stoom

  Dit is voor ons echt de nummer 1, ik heb namelijk zelf de Philips Avent SCF355/00 gebruikt. Dit is een echte aanrader. De flessenwarmer werkt met stoom. Je wordt niet aan je lot overgelaten, omdat deze flessenwarmer wordt geleverd met handige instructies. Zo weet je altijd wat je moet doen. Met een draaiknop kun je precies aangeven hoeveel melk je graag wilt opwarmen voor je baby. Op deze manier weet de flessenwarmer ook hoelang hij moet stomen. Deze flessenwarmer neemt niet veel tijd in beslag en is ook niet te heet. De voedingswaarden van de voeding gaan dan ook zeker niet verloren. Dit vond ik zelf erg belangrijk toen ik een flessenwarmer koos. Het enige wat ik zelf wat lastiger vond, was het schoonmaken van deze flessenwarmer. Maar omdat de voordelen zo zwaar wogen, nam ik dit maar voor lief?

 2. Alecto Bw-70 Flessenwarmer

  Deze flessenwarmer van Alecto Bw-70 is naast melk, ook ideaal om potvoeding op te warmen. Je kunt het eten en drinken gemakkelijk op de juiste temperatuur krijgen. Deze flessenwarmer scoort erg goed op gebruiksgemak, omdat de prijs ook erg meevalt, is dit een hele populaire keuze voor veel ouders. Het apparatuur is ook eenvoudig te bedienen met één hand. Erg handig als je een hongerige huilende baby hebt die alle aandacht van je vraagt. De flessenwarmer is geschikt voor allerlei formaten flesjes, groot en klein.
   

 3. Difrax S-fleswarmer

  Veel ouders zijn trouwe gebruikers van de Difrax flessen. Deze flessenwarmer Difrax S is speciaal voor de Difrax flesjes. Met maar een enkele druk op de knop heb je binnen drie minuten al een perfecte temperatuur van de voeding voor je baby. Alle vitamines en voedingsstoffen uit de voeding zullen goed bewaard worden. Het is niet nodig om te schudden zodat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld. Deze fleswarmer doet dit namelijk al. Alle Difrax S babyflessen, in de maten Natural en Wide zijn geschikt voor deze flessenwarmer.

 4. Tommee Tippee flessenwarmer: koker

  De flessenwarmers van Tommee Tippee zijn ideaal als je op zoek bent naar een goede flessenwarmer met een handige koker. De werken van deze flessenwarmer kun je een beetje vergelijken met een thermoskan. Voor tijdens het reizen is deze flessenwarmer dus een echte aanrader. De versie Closer to Nature werkt ook gewoon zonder stekker, waardoor je niet meer op zoek hoeft naar een stopcontact om het flesje voor je hongerige baby op te warmen. Moeders geven wel even een handige tip als je deze in huis haalt, er kan 500 ml water in de kan, maak de kan dus ook niet voller dan aangeraden. Als jij na het opwarmen je flesje er uit wilt halen, kan dit namelijk nog wel eens zorgen voor een hete situatie.

 5. Brown’s flessenwarmer Deluxe

  Heb je een handige fles van Dr. Brown. Dan is deze flessenwarmer een echte luxe om in huis te halen. Deze flessenwarmer is voorzien van een handige LCD bedieningspaneel. Hierdoor kun je voeding gemakkelijk en snel opwarmen naar de juiste temperatuur. Deze flessenwarmer is geschikt voor flesjes in allerlei maten en vormen. De flessenwarmer is voorzien van een handige waterreservoir. Deze kun je gemakkelijk verwijderen en vullen met water. Ben je klaar met verwarmen? Dan schakelt de warmer automatisch uit na minuten.

Kies de beste flessenwarmer

Dankzij voorgaande informatie ben je op de hoogte van alles wat je moet weten om de beste flessenwarmer te kunnen kiezen. Deze informatie kun je goed meenemen tijdens je zoektocht. Succes met het kiezen van de beste flessenwarmer!

 • Ik twijfel nog of ik een flessenwarmer wil kopen voor mijn baby. Over 8 weken ben ik uitgerekend. Als ik dit lees, is het misschien toch een goed idee. Ik kan extra tijd als thuiswerker goed gebruiken. Bedankt voor de info!

  • Hoi Brigit,
   Ik snap dat het inderdaad geen makkelijke keuze is, ik vond het zelf prettig werken. Natuurlijk moet jij doen waar jij je goed bij voelt. Spannend, nog 8 weken. De laatste loodjes zijn in zicht! Succes! Groet, Mariana

 • De Chicco Digitale Flessenwarmer blijkt ook een goede keus te zijn, maar nu twijfel ik tussen de Alecto en Chicco, heeft u hier advies over?

  • Hoi Leela,

   Bedankt voor je reactie. De Alecto uit het artikel is een ideale flessenwarmer omdat je er gemakkelijk babyvoeding mee kunt opwarmen, daarnaast is hij erg gemakkelijk te gebruiken. Ook handig als papa, oma of opa eens voeding moet opwarmen. Ik weet niet precies welke flessenwarmer je bedoelde van het merk Chicco, maar dit merk is ook een keer met de ‘Step up’ verkozen als baby product van het jaar. Hier heb je dus zeker ook wel een goede aan. Succes met het maken van een keuze!

   Groetjes,

   Mariana
   Mommyhouse.nl

 • You Might Also Like

  >