Beste wieg kopen van 2020? Waar moet je tegenwoordig op letten? Onze top 5

Als ouder wil je natuurlijk dat je baby comfortabel en veilig kan slapen. Als je baby net is geboren, kan je dit het beste doen in een wiegje. Als jij je baby op je kamer wilt laten slapen, is dit erg handig omdat een wiegje een stuk kleiner is dan een ledikant. Dit houdt in dat je deze in de avond gemakkelijker heen en weer zou kunnen verplaatsen. Als je op zoek gaat naar geschikte wiegen, dan kom je er al gauw achter dat deze keuze niet gemakkelijker is om te maken. Er zijn ontzettend veel wiegen waar je uit kunt kiezen. Een wieg kopen? Waar let je op en welke wiegjes zijn aan te raden? Ga je een wieg kopen? Wij vertellen je graag alles wat je moet weten.

Wieg kopen: Wat is een wieg?

Een wieg is in principe een bedje voor een baby die net is geboren. Vaak wordt geadviseerd om de baby aan het begin bij jullie op de kamer te laten slapen om onder andere wiegendood te voorkomen. Een wieg is hier ideaal voor.

Wieg kopen: hoelang mag je baby in de wieg slapen?

Als je een wieg voor je baby koopt, dan kun je verwachten dat hij of zij tot ongeveer 6 maanden in de wieg kan slapen. Daarna is je baby te groot voor een wieg en is het aan te raden om gebruik te maken van een ledikant.

Wieg kopen: mijn ervaring

Ik heb er zelf ook voor gekozen om mijn zoon op onze kamer te laten slapen aan het begin. Dit was aan het begin niet echt ter voorkoming van de wiegendood, maar meer omdat ik bang was dat ik hem niet zou horen huilen s ’nachts als er wat zijn. Het is mijn eerste kindje en ik ben nogal een vaste slaper. Na een tijd hoorde ik hem prima, maar ik vond het erg fijn zo op onze kamer. Dit heb ik toen maar gewoon zo gelaten. Na een jaar is hij op een gegeven moment op zijn eigen kamer gaan slapen. Dit is best lang, maar ik vind het erg belangrijk dat je als ouder gewoon doet waar jij je goed bij voelt.

Wieg kopen: handige tips

Hieronder kun je handige tips vinden die je kunnen helpen om een goede en veilige keuze te maken voor je kind:

 • Let erop dat de wieg minimaal 30 centimeter diep is. Het advies voor de breedte is 45 cm en lengte 80 cm.
 • De afstand tussen de spijlen moet tussen de 4,5 en 6,5 cm zijn.
 • Voor een goede ventilatie is het belangrijk dat open geweven stof is die goed vast zit. Loszittende bekleding kan namelijk gevaarlijk zijn voor je baby.
 • Een model op wielen is handig om deze snel te kunnen verplaatsen, het is alleen wel belangrijk dat er een rem op zit. Let hier dan ook op.
 • Veel rietenwiegjes hebben scherpe randen, controleer dit goed omdat je natuurlijk niet wilt dat je baby zich pijn doet aan een scherpe rand.
 • Zorg ervoor dat de wieg stevig op de grond staat
 • Omdat het wiegje goed moet ventileren, is het verstandig om te kiezen voor een gaatjesbodem.
 • Heb je een wieg die kan schommelen? Dit is erg fijn voor je baby, maar let er bij je aankoop wel op dat het schommelmechanisme uit gezet kan worden.
 • Het hemeltje mag niet in de wieg hangen
 • Let erop dat de wanden van de wieg lucht doorlatend zijn
 • Kies voor een stevige matrasje in het wiegje. Het moet minimaal 8 cm dik zijn en niet gemakkelijk in te drukken zijn.
 • Kan je baby rollen of zichzelf opdrukken? Dan is het tijd voor een ledikantje.
 • Als je wilt dat je baby naast je slaapt, heb je hele handige wiegjes die je kunt bevestigen aan je eigen bed. Dit is ideaal voor mensen die in de nacht nog borstvoeding geven. Zo kun jij je baby gemakkelijk voeden en vervolgens in het wiegje weer door laten slapen.
 • Kies niet voor een hangmat. Het is namelijk niet wetenschappelijk bewezen dat baby’s hier zonder problemen in kunnen slapen. Vaak bieden deze hangmatten weinig steun en ligt de baby hier niet veilig in. De positie waarin hun lichaam zich bevindt als

De top 5 Wiegen van Mommyhouse

 1. Chicco Next2MeDe Chicco next2Me wieg is een goede keuze als je gedurende de nacht ook echt naast je baby wilt slapen. Jij kunt comfortabel slapen terwijl je baby zich veilig voelt bij jou in de buurt. Deze handige co-sleeper is inclusief matras en tevens gemakkelijk te verrijden. Handig als je deze af en toe wilt verplaatsen. Dit is een echte topper onder de wiegen. Wieg kopen? Dit model is in meerdere kleuren te verkrijgen.
  beste wieg
 2. Kekk aanschuifwieg
  beste wieg
  Deze aanschuifwieg van Kekk is ideaal om je baby dicht bij je te laten slapen. Je kunt het gemakkelijk in hoogte verstellen waardoor deze altijd past bij je eigen bed. Je kunt dit model ook gebruiken als normale wieg. Met een geweldig modern design is dit een aanwinst voor elke slaapkamer.
 3. Snuzpod co-sleeper eco white 3 in 1
  beste wieg
  Deze co-sleeper is een geweldige keuze als je er nog een hele tijd van wilt genieten. Je hebt namelijk de mogelijkheid om dit te gebruiken als co-sleep wieg, een mozesmandje en een vrijstaande wieg. Alles wat je nodig hebt om de eerste maanden van je baby comfortabel door te komen. Het wiegje is ongeveer te gebruiken tot 6 maanden. Het matrasje wordt wel bijgeleverd.
 1. Baninni Wieg Piccola
  beste wieg
  Dit wiegje vind ik persoonlijk zelf een goede keuze omdat je veel krijgt voor weinig geld. Dankzij dit wiegje kun jij je baby op een comfortabele manier naast je laten liggen s ’nachts. Wat ook erg handig is, is dat je de bekleding gemakkelijk kunt verwijderen om deze even te wassen. Daarnaast is deze wieg van Baninni van lichtgewicht, dit is ook wel fijn als je het wiegje regelmatig wilt verplaatsen.
 2. Tutti Bambini Cozee Bedside wieg
  beste wieg
  Deze co-sleeper is speciaal gemaakt om ervoor te zorgen dat jij en je baby kunnen hechten. Je kunt het wiegje gemakkelijk bevestigen aan het bed, maar je kunt er ook voor kiezen om deze zelf te laten staan. Wat ik een fijne eigenschap vind, is dat het bedje in circa 30 seconden op te zetten is. Dat maakt dit wiegje ook erg geschikt om neer te zetten bij opa en oma of een andere oppas. Je kun het wiegje in 6 hoogtes verstellen en er wordt een fijn matrasje bijgeleverd.

Zoals je ziet komt er veel kijken bij het kiezen van een passende wieg. Dankzij deze informatie is een wieg kopen niet meer lastig. Zo kan je baby heerlijk slapen in een fijn en veilig wiegje. Welke wiegje ga jij in huis halen?

Wieg kopen? Jij weet nu precies waar je op moet letten. Hier kun je alles lezen over het kopen van een handige kinderwagen en babymatras.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You Might Also Like