Zo kies je de beste zwangerschapstest in 2020

Wat fijn dat jullie zwanger willen worden. Om daadwerkelijk te testen of je zwanger bent, heb je een zwangerschapstest nodig. Het kiezen van een zwangerschapstest is niet gemakkelijk. Welke zwangerschapstesten zijn goed en hoe betrouwbaar zijn deze? Toen ik zelf zwanger werd heb ik een handige overzicht gemist van de beste zwangerschapstesten. Daarom ben ik voor jullie op zoek gegaan naar de beste zwangerschapstesten en handigste tips.

Eerste zwangerschap

Als je voor de eerste keer zwanger wilt worden heb je geen idee welke zwangerschapstest goed is. Vaak loopt je even naar de drogisterij en vraag je hier om advies. Ook stappen veel mensen naar de huisarts. Wees deze onzekerheid voor en lees je nu alvast in over de beste zwangerschapstest. Op deze manier kun jij je goed voorbereiden en kun je nu al bepalen wat de beste zwangerschapstest is voor jou.

Werking zwangerschapstest

Je hebt zwangerschapstesten in soorten en maten, maar alle zwangerschapstesten doe je door middel van een urinetest. Een zwangerschapstest bevat een aantal antilichamen die het hormoon HCG kunnen vinden in je urine. Een zwangerschapstest meet in principe het aantal hormonen die je produceert als het bevruchte eitje zicht eenmaal heeft genesteld. In de beginfase van de zwangerschap is de HCG duidelijk aanwezig, een zwangerschapstest kan dit vinden en zal je daarom dus kunnen vertellen of je zwanger bent of niet. Dit betekent dus ook dat als je een test te vroeg doet, het erop lijkt dat je niet zwanger bent (er is namelijk nog te weinig HCG te vinden), maar je dit eigenlijk wel bent. Eigenlijk betekent dit, hoe later je de zwangerschapstest doet na het uitblijven van je menstruatie, hoe betrouwbaarder de zwangerschapstest wordt.

Beste moment zwangerschapstest afnemen

Zou je ongesteld moeten worden, maar blijft deze uit? Dan kun je de test al doen. Er zijn echter ook testen die eerder dan dit moment al kunnen zien of je zwanger bent. Als je zo’n test koopt, dan is het zelfs mogelijk om vier dagen eerder dan dat je ongesteld had moeten worden de test al doen. Dit is voor de mensen die echt niet kunnen wachten. Echter, zoals je hebt gelezen, is het betrouwbaarder om langer te wachten. Op een later moment bevat je urine voldoende HCG waardoor er geen twijfel mogelijk is of je zwanger bent of niet.

Hoe wordt je zwanger?

Zwanger raken gaat niet zo gemakkelijk als sommige mensen denken. Het is eigenlijk zelfs best moeilijk. Tijdens het gehele proces kunnen er meerdere zaken mis gaan, dit zorgt ervoor dat je nog niet zwanger raakt. In principe draait alles om het juiste moment. Het eitje moet op een plaats zijn waar de spermacel bij kan. De cel zal het eitje moeten raken binnen circa 12 tot 24 uur. De cel heeft daarna een zware taak. Deze moet namelijk het eitje zien binnen te dringen. Als dat is gebeurd moet het bevruchte eitje terug naar de baarmoeder. In de baarmoeder zal het eitje zich vervolgens gaan nestelen.  In de praktijk kunnen er zaken mis gaan, denk bijvoorbeeld aan de situatie dat het eitje zich niet kan nestelen.

Aanrader: Zwanger willen worden & tijdens de zwangerschap Davitamon Mama

Als je zwanger wilt worden, is het aan te raden om te kiezen voor extra multivitamines en mineralen die de zwangerschap goed kunnen ondersteunen. Deze ondersteuning is ook tijdens de zwangerschap erg belangrijk. Kies voor één van de volgende vitamines om sneller zwanger te worden en in ieder geval verzekerd van te zijn dat je baby alles in huis heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen:

 • Davitamon Mama of Davitamon Mama met extra visolie bevat alles wat je nodig hebt voor een goede ontwikkeling van de baby. Er zit extra foliumzuur in en Betacaroteen voor ijzergehalte in het bloed. Je krijgt er een extra goede weerstand van en een hogere energieniveau, precies wat je nodig hebt als je zwanger wilt worden of bent. Ik heb de Davitamon Mama nog een hele tijd gebruikt, ook na mijn bevalling toen ik borstvoeding gaf. De meeste vrouwen kiezen voor deze tabletten met extra visolie als ze kiezen voor borstvoeding.
 • Davitamon foliumzuur bevat de extra foliumzuur die je nodig hebt voor een goede ontwikkeling van de bab. Foliumzuur draagt bij aan de vorming van rode bloedcellen. Op deze manier kan de placenta zich beter vormen. Dit product is populair omdat het geen conserveermiddelen bevat. Daarnaast bevatten deze tabletten ook extra vitamine D en B11. Vitamine D3 is belangrijk voor de bot aanmaak van de baby.
 • Snel de oude na de zwangerschap: Davitamon Mamafit. Ik heb na de bevalling gekozen voor de mamafit tabletten van Davitamon. Omdat ik dit merk zo fijn vond tijdens mijn zwangerschap, heb ik ook deze tabletten nog gebruikt. Mamafit is speciaal bedoeld om aan te sterken na de bevalling. Op deze manier kun jij je al snel opnieuw fit voelen en kun je genieten van een goed energieniveau en weerstand.

Zwangerschapstesten: verschillende soorten

Als je op zoek gaat naar de beste zwangerschapstest, dan zal je merken dat er veel soorten zijn. Je kunt namelijk kiezen uit een digitale en een manuele zwangerschapstest.

Manuele zwangerschapstest

De manuele zwangerschapstest moet je zelf lezen. Van een lijntje kun je zien of je inderdaad zwanger bent of niet. Als je een betaalbare zwangerschapstest wilt, dan is dit zeker een goede keuze. De uitkomst is ook redelijk snel te lezen, erg fijn voor iemand die bijna niet kan wachten. Een nadeel van de manuele zwangerschapstest is dat het een hele gevoelige test is, het zou namelijk zo maar kunnen dat je wel zwanger bent, maar dat het lijntje erg licht is gekleurd. Dit zou bij sommige mensen twijfels kunnen opbrengen.

 Een tip bij de manuele zwangerschapstest is om het juiste moment te kiezen om de test te doen. Doe je de test precies op het moment dat je eigen ongesteld had moeten zijn? Dan kan het lijntje lichter gekleurd zijn dan dat je nog even wacht.

Digitale zwangerschapstest

Bij de digitale zwangerschapstest weet je in ieder geval zeker dat je de test niet verkeerd begrijpt of leest. Op het scherm zal namelijk het woord ZWANGER staan als je zwanger bent. Ben je een echte twijfelaar, dan kun je misschien beter kiezen voor de digitale versie. Een nadeel van deze test is de prijs. Voor de digitale zwangerschapstesten moet je ook meer betalen.

twijfel je of je zwanger bent of niet? Dan kun je altijd eerst de manuele zwangerschapstest proberen. Deze zijn namelijk een stuk goedkoper. Twijfel je hierna nog steeds omdat het lijntje erg licht is gekleurd? Dan kun je altijd nog de digitale zwangerschapstest kopen als bevestiging van je twijfel. Het zou jammer zijn als je de dag nadat je ongesteld moest worden elke keer een dure test gebruikt die aangeeft dat je niet zwanger bent.

Top 4 beste zwangerschapstest van Mommyhouse

1.      Clearblue Digital

 

De echte nummer 1 is voor mij Clearblue. Deze digitale zwangerschapstest heb ik namelijk gebruikt toen ik zwanger bleek te zijn van mijn zoontje. Je betaalt er wel wat voor, maar dan krijg je ook wat. Je kunt dankzij deze test namelijk precies zien hoelang je al zwanger bent.

 

Iedereen kan deze test gebruiken. Het enige wat je moet doen is de test doen, even te wachten en daarna weet je direct of je zwanger bent en hoelang. Tijdens het wachten zie je een zandloper. Deze blijft knipperen totdat de uitslag bekend is. Ben je zwanger? Dan kun je ook niet meer twijfelen, de letters zie je dan duidelijk op het beeld verschijnen als woord. Een hele fijne test en zeker aan te raden aan iedereen!

2.      Testjezelf.nu

De zwangerschapstest van Testjezelf.nu zijn echt geweldig en ook erg populair in mijn vriendinnenkring. De testen zijn namelijk goed en ook niet geheel onbelangrijk, goedkoop. Binnen twee minuten weet je of je inderdaad zwanger bent. Deze test is gevoeliger dan de gemiddelde zwangerschapstesten waardoor je al 4 dagen voor de menstruatie kunt testen.

3.      Kruidvat zwangerschapstest

Deze zwangerschapstest is een mooi voorbeeld van een betaalbare manuele test. Je kunt namelijk al twee testen krijgen voor maar 4,95. Dit is een manuele zwangerschapstest. Met een pipet moet je urine op de cassette druppelen en bekijken of je zwanger bent of niet.

4.      Predictor

Predictor is een hele fijne zwangerschapstest voor mensen die niet per se in de ochtend de test willen doen. Op elk moment van de dag kun je de test doen en rekenen op 99% betrouwbaarheid. Bij deze test moet je 5 seconden op absorberende gedeelte plassen en daarna de hulst weer terug op de test zetten. Vervolgens laat je het 1 minuut rusten en kun je het resultaat bekijken. Je kunt er ook voor kiezen om de test 10 seconden in urine te houden. De prijs van deze test is zeer gemiddeld en ligt tussen de 12 en 15 euro voor een enkele test.

Ga op onderzoek

Voordat je de beste zwangerschapstest kiest, is het aan te raden om je goed voor te bereiden. Lees eens diverse reviews over de test op het internet. Zo kun je bekijken hoe anderen de test hebben ervaard en kun je op deze manier een mening vormen. Daarnaast zijn er misschien andere aandachtspunten die je in acht kunt nemen.

Zwangerschapstest afnemen

Als je de beste zwangerschapstest hebt gekocht voor jouw situatie, is het tijd om de test af te nemen. Dit is altijd een ontzettend spannend moment. Het is echter wel verstandig om van te voren te weten hoe je zo’n test moeten nemen en hoe je vervolgens de uitslag moet lezen. Het beste kun je beginnen met de bijgevoegde instructie te lezen. Hier staat altijd in hoe je de test moet gebruiken. Niet elke zwangerschapstest gebruik je namelijk op dezelfde manier. Je kunt op twee manieren de test doen. De eerste manier is om op de test te plassen. Dit doe je circa 5/6 seconden en de tweede manier is misschien voor de meeste gemakkelijker, dat is namelijk het plassen in een bakje en daar de test in houden. De test moet je hier wel langer in houden. Denk aan circa 16 tot 20 seconden.

Sommige mensen kunnen vaak achter elkaar plassen, voor deze mensen is de eerste optie handig. Als je niet echt iemand bent die vaak plast, moet je er rekening mee houden dat als het de eerste keer niet goed gaat je niet direct nog een keertje de test kunt uitvoeren.’

ALGEMENE TIPS ZWANGERSCHAPSTESTEN

 1. Gebruiksaanwijzing doornemen
  Voordat je de test gaat gebruiken is het handig om de gebruiksaanwijzing door te nemen. Niet elke test werkt namelijk op de zelfde manier. Bij sommige testen moet je de test bijvoorbeeld langer of korter in je urine houden. Lees de bijsluiter zodat je niet voor verassingen komt te staan.
 2. Één of meerdere testen in huis halen?
  Wil je meerdere keren testen? Lees dan voordat je een verpakking koopt of er meerdere teststrips aanwezig zijn. Dit voorkomt een ritje naar de drogisterij als je toch nog twijfelt.
 3. Houdbaarheid checken
  Ik hoor je al denken, huh een houdbaarheidsdatum?! Yes, elke fabrikant hanteert weer een andere houdbaarheidsdatum. Check dus altijd even of de test nog goed is.
 4. Ochtendurine gebruiken
  Omdat de eerste urine vaak donkerder is, bevat deze ook meer hormonen. Wil je een duidelijk resultaat? Neem dan geen risico en gebruik je ochtendurine.
 5. Niet drinken voor het testen
  Drink voordat je een zwangerschapstest wilt afnemen niet. Dit zorgt er namelijk voor dat de HCG in je urine afneemt. Dit betekent dat het zou kunnen dat de test aangeeft dat je niet zwanger bent, maar je dit eigenlijk wel bent. Drink dus liever niet.
 6. Uitslag binnen half uur lezen
  Doe je een test? Lees de uitslag dan binnen een half uur. Door warmte of licht kan er later een streepje verschijnen terwijl je niet zwanger bent. Dit kan twijfels bij je opbrengen. Na 30 minuten is de uitslag meestal niet meer betrouwbaar.

Dankzij bovenstaande informatie moet het mogelijk zijn om de beste zwangerschapstest te kunnen kiezen. Heb je vragen? Stel ze gerust! Uiteindelijk gaat het erom dat je een test gebruikt waar jij je goed bij voelt. Succes!

 

Tagged:
 • Ik ben nu op zoek naar een goede test omdat we het proberen, hier heb ik wel wat aan! Ik vind het toch wel een gedoe hoor, het kost wel wat dus ik wil liever een goede test

 • You Might Also Like

  >