Na de geboorte van Marco ben ik op onderzoek uit gegaan om de beste fles te vinden. Op het moment dat je deze zoektocht start, komt er ontzettend veel informatie op je af. Er zijn namelijk ontzettend flessoorten waar je uit kunt kiezen. De beste fles hoeft daarnaast niet voor iedereen hetzelfde te betekenen. Het is belangrijk om te kijken wat jouw baby nodig heeft en dit is niet altijd even gemakkelijk te zien. In dit artikel vertel ik je waarom ik voor de flessen van Dr Brown’s heb gekozen en laat ik je ook zien welke producten ik gebruik voor Marco.

Waarom Dr. Brown’s?

Ik heb gekozen voor de flessen van Dr. Brown’s omdat deze een uniek ventielsysteem hebben. Dit uniek ventielsysteem zorgt ervoor dat winderigheid, overgeven en darmkrampjes worden verminderd. Aan Marco kon ik al gauw zien dat hij, net als mijn oudste zoon destijds, last had van darmkrampjes. Een groot voordeel vind ik dat je het ventielsysteem ook gemakkelijk kan verwijderen. Heeft jouw kind minder klachten of start je met het geven van dikkere voeding? Dan kun je het ventielsysteem gemakkelijk weghalen. Gelijk na de eerste voedingen was ik erg tevreden over de flessen van Dr. Brown’s. Mijn zoontje had zichtbaar minder klachten.

dr brown fles

Dr. Brown’s fles: veel varianten

Dr. Brown’s heeft meerdere soorten flessen in het assortiment. Zij hebben onder andere een prematuurfles, de standaard halsfles en de brede halsfles. De brede halsfles zorgt voor een gemakkelijke overgang van borst naar fles. Is jouw baby pas geboren? Dan accepteren ze vaak de smalle fles direct. Ik heb gekozen voor de brede glazen halsfles omdat ik ben begonnen met borstvoeding. Op deze manier zou de overgang naar de fles gemakkelijker gaan.

 Dr. Brown’s glazen fles: mijn ervaring

Een glazen fles klinkt veel moeders gek in de oren. Ik moet toegeven dat ik er in het begin ook wel even aan moest wennen. De glazen flessen van Dr. Brown’s zijn gemaakt van borosilicaat helder glas. Aan het begin voelt het een beetje raar, maar na een tijdje ga je merken dat deze flessen ontzettend gemakkelijk schoon te houden zijn. Dit soort glas is hittebestendig en gaat erg lang mee. Het is dus zeker geen gek idee om deze fles na de eerste gewoon te bewaren voor een eventuele tweede. Net als andere producten van glas, is deze fles echter wel breekbaar. Dit betekent dat je extra voorzichtig moet zijn. Dr. Brown’s helpt je hierbij om een siliconen hoes beschikbaar te stellen. Voor nu vind ik een glazen fles prettig. Op het moment dat Marco de fles zelf gaat vasthouden, zal ik in verband met de veiligheid wel overgaan op een normale fles. De glazen variant is namelijk wel wat zwaarder en ik wil niet het risico nemen dat de fles stukvalt op de grond tijdens het drinken.

dr brown's fles
Deze glazen fles van Dr. Brown’s gebruik ik momenteel voor mijn zoontje.

Dr. Brown’s speen: hoe maak je een goede keuze?

Als je voor de eerste keer moeder bent geworden, dan snap ik dat het niet altijd even duidelijk is welke soort speen je moet kiezen voor jouw baby. Als je een keuze moet maken uit nummer 1, 2, 3 etc, is het goed om te weten dat het verschil vooral zit in de snelheid waarmee de voeding doorstroomt. Nummer 1 heeft een langzame voedingsstroom snelheid en hoe hoger het getal wordt, hoe sneller de voeding doorstroomt. Vaak staat er ook bij welke leeftijd past bij welke fase speen. Dit gebruik ik zelf als leidraad.

speen dr brown
Dit zijn de spenen voor 6+ en 9+ maanden

Dr Brown’s: een breed assortiment

Dr. Brown’s heeft behalve flessen en spenen genoeg andere interessante producten. Ze hebben onder andere fopspenen, fijne bijtringen en handige drinkbekers. Ook als je op zoek bent naar reinigingsproducten en accessoires met betrekking tot het bereiden en bewaren, kun je bij Dr. Brown’s terecht.

Oefenen met drinken uit een beker: Dr. Brown’s Milestones Cheers 360 Cup is hiervoor erg handig!

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is mijn ervaring met Dr. Brown’s erg positief. Dankzij het brede assortiment zitten er altijd wel producten tussen die goed passen bij jouw baby. 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You Might Also Like