Drinkbeker baby kopen – Tips, Advies & top 5 beste drinkbeker

Wat leuk, je baby is toe aan een drinkbeker! Het kopen van een drinkbeker klinkt niet zo lastig. In de praktijk valt dat toch tegen. Er zijn namelijk ontzettend veel merken en soorten drinkbekers waar je uit kan kiezen. Daarom ben ik voor jullie op zoek gegaan naar de beste drinkbeker voor jouw baby. Mijn onderzoek heeft geresulteerd in een mooie top 5 zodat je snel en gemakkelijk een keuze kan maken. Lees je mee?

Waar moet je op letten bij aankoop van een drinkbeker?

Als je een drinkbeker koopt voor je baby, zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Allereerst ben ik zelf geen voorstander van de tuitbeker. Door specialisten wordt dit zelfs afgeraden. Dit heeft te maken met de mondspieren van je baby. Als je langere tijd gebruik maakt van een tuitbeker, dan staat dit de ontwikkeling van de mondspieren in de weg. De tuitbeker zal je dan ook niet vinden in mijn top 5. Het beste is om je kind direct te leren drinken uit een open beker. Dit heb ik ook geprobeerd, maar ging de eerste keren niet zo goed. Gelukkig is er ook een ‘tussenbeker’ die je in huis kunt halen totdat jouw kind uit een open beker kan drinken.

Wanneer moet je een drinkbeker kopen voor je baby?

Zodra je kind stevig rechtop kan zitten, kan je starten met een drinkbeker. Meestal zal je baby de eerste zes maanden aan de borst drinken of uit een fles. Daarna kan je kind ook behoefte hebben aan een slokje water tussendoor en is een drinkbeker erg handig. Je kind krijgt deze behoefte omdat hij/zij doorgroeit. De ontwikkeling van de spieren in de tong, wangen en de lippen draaien overuren. De meeste baby’s zijn tussen de 6 tot 9 maanden toe aan een drinkbeker. Iedere baby is uniek, bekijk daarom ook altijd waar jouw kind behoefte aan heeft. Sommige baby’s kunnen namelijk al erg snel uit een drinkbeker drinken terwijl andere baby’s die behoefte nog helemaal niet hebben.

Waarom liever geen tuitbeker?

De mondbewegingen die je baby moet maken om uit een tuitbeker te drinken, zijn dezelfde als die bij een babyfles. Indien je gebruik maakt van een oefenbeker of drinkbeker, zal je baby leren om andere mondbewegingen te maken. De mondbewegingen die jouw kind hiervoor moet maken zijn ook nodig om te praten. Dit zal niet vanzelf gaan. Het is belangrijk om goed te blijven oefenen. Het zal vaak fout gaan, maar na een tijd zal je merken dat je baby het drinken uit een (oefen)beker steeds meer onder controle krijgt. Oefenen is hierbij erg belangrijk. Het liefst dagelijks op meerdere momenten van de dag.

Drinkbeker baby kopen: mijn top 5

Als je op zoek gaat naar de beste drinkbeker voor jouw baby, dan kom je er al gauw achter dat het niet makkelijk is om een keuze te maken. Bekijk hier de top 5 beste drinkbekers voor baby’s:

Philips Avent Drinkbeker met rietje

Philips Avent SCF796/02 Drinkbeker met rietje - 9m+ - 1 stuk - Paars/blauw

De Philips Avent drinkbeker met rietje is voor baby’s vanaf 9 maanden. Dit is ook de beker waar ik met Marco mee ben begonnen en dat ging gelijk goed. Deze drinkbeker van Philips Avent is gemakkelijk te reinigen en ligt ontzettend fijn in de handen van je baby. Er kan 200 ml in en is speciaal ontworpen voor een gezonde ontwikkeling van de mond. Deze beker is anti lek, voor de ouders ook erg fijn omdat er zo minder geknoeid kan worden. Alle onderdelen van deze drinkbeker kunnen in de vaatwasser. Het uit elkaar halen en in elkaar zetten gaat snel en gemakkelijk. Verder goed om te weten:

 • Deze drinkbeker heeft ergonomische handvatten
 • Gemakkelijk en hygiënisch
 • De beker is licht
 • Het rietje is flexibel, het knabbelen hieraan is ook fijn bij doorkomende tandjes
 • Deze beker is ontwikkeld met deskundigen

Dr. Brown’s Cheers 360 cup Drinkbeker

Dr. Brown's Cheers 360 Cup Drinkbeker - Met Handvat - 200 ml - Blauw

 

Een andere favoriet is de Dr. Brown’s Cheers 360 cup Drinkbeker. Deze drinkbeker ziet eruit als een echte drinkbeker. Vanaf 9 maanden mag je baby hier al mee oefenen. Uit ervaring kan ik zeggen dat het drinken uit deze beker zeker niet direct lukte. Het vergt tijd en geduld, maar als het eenmaal lukt, dan is drinken uit elke andere beker een eitje. Deze beker heeft een inhoud van 200 ml en is vanaf elke zijde lekvrij. Je kan schudden en doen, maar deze lekt écht niet. Dr. Brown’s heeft bij de vormgeving van deze beker echt vanuit een baby gedacht, je kunt namelijk door de siliconen ring kijken, ook Marco vindt het leuk om tijdens het drinken hierdoor heen te kijken. Verder goed om te weten:

 • Deze beker is inclusief afsluitdop. Heel handig voor onderweg of bij opa en oma
 • Ergonomisch design, ligt fijn in de handen
 • Geschikt vanaf 9 maanden
 • Ook verkrijgbaar in roze

Munchkin Kinder Drinkbekers

Munchkin Kinder Drinkbekers - Meerdere Kleuren - 4 Stuks

Deze Munchkin Kinder drinkbekers zijn ideaal voor babyhandjes. Als je gelijk wil oefenen met een open drinkbeker, dan zal je denken dat elke drinkbeker geschikt is. In de praktijk blijkt dit toch anders te zijn. Normale open drinkbekers zijn vaak te groot, je kind krijgt tijdens het drinken dan gelijk een grote slok drinken binnen als het mis gaat. Dit kan je kind afschrikken. Daarom zijn er speciale kinderbekers die extra klein zijn. Dankzij het formaat kunnen baby’s hier gemakkelijker uit drinken. Krijg je baby dan per ongeluk een te grote slok binnen, dan is het niet gelijk een enorme scheut. Verder goed om te weten

 • De bekers kunnen in de vaatwasser
 • Je kan de bekers gemakkelijk stapelen
 • Helpt bij de overgang naar drinken uit een echte beker
 • De bekers zijn gemaakt van kunststof

Difrax rietjesbeker

Difrax Rietjesbeker antilek - 250 ml - Mint

Deze rietjesbeker van Difrax is een geschikte fles om mee te beginnen als je kind hieraan toe is. Officieel staat er dat de fles geschikt is om te gebruiken vanaf 12 maanden, maar ik ken meerdere mensen uit mijn omgeving die hier vanaf 9 maanden al mee zijn begonnen. Het is een fijne lichte fles met antileksysteem. Dit is vooral erg fijn voor de ouders omdat je baby zo minder kan knoeien. De fles is gemakkelijk af te sluiten, dit maakt het ook tot een geschikte reisfles. Verder goed om te weten:

 • Zonder zuigbeweging zal er nooit vloeistof door het rietje stromen
 • Medisch ontworpen door specialisten
 • Tijdens het drinken wordt de nek van je baby niet belast
 • Ook als deze fles valt, lekt hij niet

Munchkin Miracle 360 trainer beker

Munchkin Miracle 360 trainer Drinkbeker - Groen

De Munchkin Miracle 360 drinkbeker is een geschikte beker om te oefenen vanaf 6 maanden. Het is BPA vrij en heeft een knoeibestendige klep. Deze klep gaat steeds vanzelf dicht na het drinken. Kans op lekken is er bijna niet. Vanuit alle hoeken kan er gedronken worden en zodra het mondje de beker loslaat valt het klepje er weer op. Ideaal voor kleine kinderen. Met deze beker zal je baby wel even moeten oefenen, maar als het eenmaal lukt, kan je baby drinken uit elke beker. Verder goed om te weten:

 • Deze beker heeft een inhoud van 270 ml
 • Deze beker is waterdicht en lekbestendig
 • Je kunt de beker gemakkelijk schoonmaken
 • De handgreepjes zijn ergonomisch

Drinkbeker kopen: wat heeft mijn baby nodig?

De beste drinkbeker kan voor iedereen wat anders betekenen. Sommige baby’s vinden het fijn om uit een rietjes beker te drinken, terwijl andere baby’s het liefst een oefenbeker gebruiken. Kijk daarom ook altijd naar wat jouw baby nodig heeft en gebruik deze informatie om een keuze te maken. Ik hoop dat je bij deze genoeg inspiratie hebt om de beste drinkbeker voor jouw baby te kiezen. Bekijk de verschillende merken en soorten en kies er eentje waar jij een goed gevoel bij hebt. Succes!

Mariana Mommyhouse

Tagged:

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You Might Also Like