Een kinderfiets kopen: handige tips & mijn verhaal

Het kopen van een eerste fiets voor je kind is een mooie mijlpaal. Het kiezen van een geschikte fiets is echter niet zo gemakkelijk. Er zijn namelijk bepaalde factoren waar je rekening mee moet houden als je een kinderfiets aanschaft. De fiets moet namelijk de juiste maat hebben en veilig zijn. Wil je graag een kinderfiets kopen? Ik vertel je graag alles wat je moet weten.

Kinderfiets kopen: handige tips

Als je nog nooit eerder een kinderfiets hebt gekocht, dan kan het lastig zijn om een geschikte fiets uit te kiezen. Er zijn namelijk diverse zaken waar je goed op moet letten. Hieronder kun je de handigste tips vinden die je goed kunnen helpen bij het kiezen van een geschikte fiets voor je kind:

  • Het is erg belangrijk dat je een goede fietsmaat voor je kind neemt. Een fiets heeft de goede maat als je kind met beide voeten de grond kan raken als hij/zij op het zadel zit.
  • Een fiets met een terugtraprem is voor een kind het gemakkelijkst te bedienen.
  • De eerste fiets voor je kind heeft geen versnellingen nodig. Dit kan ook afleidend zijn. Laat dit voor een eerste fiets dus achterwege.
  • Goede verlichting en reflectoren zijn erg belangrijk. Let hierop als je een fiets voor je kind kiest.
  • Je kind mag tijdens het fietsen niet met zijn of haar knieën het stuur raken.
  • Bewegende delen moeten bij een kinderfiets goed zijn afgeschermd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een stevige kettingkast.

Kinderfiets kopen: de juiste maat kiezen

Het volgende tabel kan je goed helpen om het juiste formaat te kiezen:

Lengte van je kind  Leeftijd van je kind Geschikte wielmaat
92 t/m 104 cm  3 t/m 4 jaar  12 inch
104 t/m 116 cm  4 t/m 6 jaar  16 inch
122 t/m 128 cm  5 t/m 8 jaar  18/20 inch
128 t/m 134 cm  5 t/m 9 jaar  22 inch
134 t/m 140 cm  8 t/m 10 jaar  24 inch
146 t/m 158 cm  9 t/m 12 jaar  26 inch

Kinderfiets kopen: op zoek naar de beste peuterfiets

Toen mijn zoon 1,5 jaar werd kocht ik samen met mijn man zijn eerste driewieler. Het was een laag fietsje waar hij al snel goed mee overweg kon. Mijn zoontje is inmiddels 2,5 jaar en dat betekent voor ons dat het tijd is voor een grotere fiets. Tijdens mijn zoektocht kwam ik de website FietsenopFietsen.nl tegen. Zij hebben een groot assortiment Popal Cooper 12 inch fietsen. Deze kinderfietsen zijn geschikt voor kinderen van twee tot vier jaar. Ik kwam één fiets tegen waar ik gelijk verliefd op was: dit was de perfecte fiets voor mijn zoontje. Hieronder lees je mijn bevindingen

Yes: de postbode is er!

De volgende dag werd er een mooi pakketje afgeleverd met een Popal Cooper jongensfiets. Ik heb gekozen voor een donkerblauwe kleur gecombineerd met bruin. De fiets wordt geleverd in een mooie stevige doos:

 

Na de doos geopend te hebben, was ik erg blij! Je kunt de fiets namelijk al gelijk uit de doos halen. Het enige wat je nog zelf moet monteren zijn de zijwielen en trappers. Dit duurde maar 5 minuten, dus we konden het al snel testen! Gelukkig was het net opgehouden met regenen en scheen de zon al een beetje. Jasje aan en hup naar buiten!

Gelukkig kan mijn zoon gemakkelijk bij de grond als hij op het zadel zit. Dit betekent dat we de goede maat hebben. Dit fietsje heeft echt een geweldig design, het voorrekje en de dubbele stang geven de fiets een stoere look. Je kunt zonder enige zorgen de straat op, de fiets is namelijk voorzien van verlichting met reflectoren, handrem en terugtraprem en een leuke fietsbel. Deze fiets heeft alles in huis om veilig en stijlvol te kunnen fietsen. Het kopen van zo’n fiets is een mooie investering, als je kind namelijk zelf kan fietsen, kun je de zijwielen gemakkelijk demonteren. Zonder zijwielen is het een zeer geschikte fiets om samen met je kind een stukje te gaan fietsen. Dit was voor ons een hele goede keuze!

Disclaimer: dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met FietsenopFietsen.nl. In mijn artikelen ben ik altijd oprecht en eerlijk over een bepaald product. De tekst en foto’s zijn geheel eigendom van Mommyhouse.nl en mogen enkel na overleg worden gebruikt.

 

Tagged:

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You Might Also Like