Huisnummers kopen? Kleur, Soorten, Materiaal en Extra’s – Tips & inspiratie

Het is om verschillende redenen belangrijk dat jouw huisnummer goed zichtbaar is. Denk hierbij aan visite die langskomt of de postbezorger die een pakketje moet afleveren. Maar ook, laten we hopen dat het niet nodig is, hulpdiensten die jouw woning snel moet bereiken. Daarnaast is een mooi huisnummer ook ontzettend leuk om te hebben. Het is toch extra leuk als je aan komt rijden na een lange werkdag en jouw mooie huisnummers ziet hangen zodra je de oprit opkomt. Het kiezen van huisnummers valt niet mee. Ik geef je informatie en handige tips om een goede keuze te maken.

Veel soorten huisnummers

Als je op zoek gaat naar huisnummers, dan zal je al gauw merken dat er ontzettend veel modellen zijn waar je uit kunt kiezen. Je kan kiezen voor losse letters die je zo kunt bevestigen aan de muur van je woning, maar je hebt ook huisnummers die op een bord zijn gevestigd. Tegenwoordig heb je ook de optie om nummerborden te personaliseren met je familienaam en/of een tekening. Ik vind persoonlijk enkel het huisnummer het mooist.

Kleur en materiaal

De kleur van je huisnummer is erg belangrijk. Wij hebben bijvoorbeeld een kleur baksteen waarop de kleur zwart niet zo goed zichtbaar zou zijn. Huisnummers van RVS zijn erg populair en deze vind ik persoonlijk ook erg mooi staan. Als je kiest voor een bepaalde kleur is het daarom erg belangrijk om te onderzoeken waar je het nummerbord precies wil hebben. Kies je voor een huisnummer bord met een ondergrond, dan maakt deze kleur niet veel uit omdat je altijd een ondergrond hebt waarop de letters goed zichtbaar zijn. Enkele opties zijn:

  • Huisnummers in de kleur goud
  • Huisnummers in de kleur zwart
  • Huisnummers in de kleur zilver

Extra’s

Huisnummers die je koopt kun je ook gemakkelijk naar wens maken door een lettertype te kiezen die bij jou past. Denk hierbij aan populaire lettertypes zoals Verdana en Georgia. Je ziet nu ook veel mensen die een huisnummer bord personaliseren met namen en tekeningen. Je ziet soms zelfs huisdieren voorbij komen. Is er weinig verlichting in de buurt? Dan heb je ook de mogelijkheid om verlichting te kopen voor je huisnummers. Voor deze extra’s kun je allemaal kiezen.

Uiteindelijk zal er voor iedereen wel een passende huisnummer te vinden zijn. Laat je inspireren en kies voor een huisnummer die voldoet aan jouw wensen en smaak. Voordat je het weet staat er een prachtige huisnummer te stralen bij jullie voor de deur. Veel succes met het maken van een keuze!

Tagged:

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You Might Also Like