Jongenskleding kiezen: 5 tips van een échte boysmom

Als moeder van twee stoere jongens weet ik als geen ander welke items onmisbaar zijn in de kledingkast van een jongen. Inmiddels heb ik ontzettend veel ervaring met het kiezen van babykleding en dan vooral jongenskleding. Heb jij een zoontje of ben jij in verwachting van een jongen? Dan kun je hieronder vijf waardevolle tips vinden die je helpen bij het kiezen van jongenskleding.

1. Koop kleding in setjes

Deze tip is vooral handig voor de mama’s en papa’s die geen tijd hebben om zich urenlang druk te maken over een mooi matchende outfit. Koop kleding in setjes en je zal nooit meer last hebben van dit probleem. Als ik op zoek ben naar mooie kledingsetjes, dan slaag ik altijd erg goed bij Schattige Babykleertjes. Zij hebben mooie setjes die jouw kind kan dragen naar school of juist in huis. Het grootste voordeel aan de setjes die je hier kunt vinden, is dat ze mooi zijn én ook nog eens comfortabel zitten. Hieronder kun je enkele setjes vinden die ik heb gescoord bij deze hippe webshop:

jongenskleding  set voor jongens

2. Zorg voor kwalitatieve spijkerbroeken

In de kledingkast van een jongen mogen goede spijkerbroeken niet ontbreken. Zorg ervoor dat je minimaal twee spijkerbroeken hebt in twee verschillende kleuren. Voor mijn zoontjes heb ik altijd een mooie blauwe en zwarte spijkerbroek in de kast liggen.  Deze spijkerbroeken kun je gemakkelijk combineren met verschillende soorten schoenen, shirts, truien en vesten.

3. Een warme vest

In Nederland is het weer niet goed in te schatten. Daarom is het erg belangrijk om je kind in laagjes te kleden. Een warme vest is onmisbaar in de kledingkast van jouw zoon. Zorg voor een vest die qua kleur goed te matchen is met alle kleuren onderkleding. Denk hierbij aan zwart, grijs en bruin.

4. Koop basics in neutrale kleuren

Heel mooi hoor die knalgroene shirt, maar helaas kun je deze niet combineren met alle andere kledingstukken in de kast. Als je basics koopt, is het verstandig om altijd te kiezen voor neutrale kleuren. Ga voor wit, grijs, beige of zwart. Ook donkerblauw kun je goed combineren. Laat dus die felrode sokken, paarse hemden en blauwe boxers maar in de winkel liggenヅ

twinning is winning

5. Koop niet te veel

Als ouder willen we allemaal een nette en overzichtelijke kledingkast voor onze kinderen. Het is daarom belangrijk dat je niet teveel kleding in huis haalt voor jouw kind. Hoe meer kleding jouw kind heeft, hoe groter de kans is dat je geen overzicht meer kunt houden. Dit is een tip die ik geef uit ervaring. Bij mijn eerste zoontje vond ik namelijk erg belangrijk dat hij niks tekort kwam. Op een gegeven moment had ik stapels met shirts, broeken, pyjama’s en een ontelbaar aantal sokken. Dit is natuurlijk helemaal niet nodig. Uiteindelijk heb ik hier bij mijn tweede zoontje wel van kunnen profiteren. Veel kledingstukken hoef ik nu namelijk niet meer te halen.

Hierboven heb ik je vijf tips gegeven om de kledingcollectie van jouw zoon zo goed mogelijk vorm te geven. Als je deze tips in je achterhoofd houdt, dan kan het bijna niet mis gaan. Natuurlijk is het ook geen probleem om zo nu en dan akkoord te geven voor die gave rood/blauwe sokken met Spiderman erop of een Minionpyjama, die heb ik hier namelijk ook gewoon in de kledingkasten liggen!

mommyhouse.nl

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You Might Also Like