Meer opbergruimte in huis? Tijd voor een nieuw project!

Met twee kinderen heb je nooit genoeg opbergruimte in huis. Er stond bij ons al een hele tijd een project op de planning en deze maand was het zover: we zijn aan de slag gegaan met het creëren van inbouwkasten op zolder. Met ‘we’ bedoel ik natuurlijk mijn man😉! Wil jij ook meer opbergruimte in huis? Dan is het zeker een goed idee om te bekijken of het in jouw woning ook mogelijk is om inbouwkasten te creëren. In dit artikel vertel ik je hier meer over.

Maak een plan

Als je aan de slag gaat met het bouwen van inbouwkasten, dan is het goed om allereerst een plan te maken. Onderstaande vragen helpen je bij het opstellen van een sterk plan zodat jouw klusproject een hoge kans van slagen heeft:

  • Wat wil je precies bereiken met dit project?
  • Hoe moet het eruit komen te zien?
  • Wat is je budget?
  • Hoeveel tijd heb je nodig voor deze klus?
  • Lukt het je om alleen te werken aan dit project of heb je iemand nodig?
  • Wat heb je allemaal nodig?
  • Wanneer ga je starten met dit project?

Als je antwoord hebt op bovenstaande vragen, dan start je in ieder geval met een goede voorbereiding aan het nieuwe project.

Koop materiaal

Als je een plan hebt, is het tijd om te winkelen. Ga op zoek naar materiaal voor jouw klusproject. Haal bijvoorbeeld vurenhouten balken, maar ook benodigde gereedschappen, bevestigingsmateriaal etc. Hoeken kun je mooi afwerken met een hoekprofiel. Elk project vraagt weer andere gereedschappen. Denk hierbij aan handgereedschap, maar ook aan elektrisch gereedschap voor de grotere taken.

Voer het project uit

Nu heb je een goed plan én al het materiaal om te starten aan je nieuwe project. Nu is het tijd voor de uitvoering. Start op de geplande datum en vraag indien nodig om hulp. Het is verder ook erg belangrijk om rekening te houden met de veiligheid. Vooral oogbescherming is handig om in huis te hebben. Neem de tijd voor elke klus en probeer voldoende pauzes in te lassen. Op deze manier werk je altijd met een frisse blik en dat zorgt voor de mooiste resultaten.

Wij hebben inmiddels prachtige inbouwkasten op zolder. Echt een aanrader! In deze kasten kun je zoveel kwijt en de zolder oogt nu een stuk rustiger. Ik heb het liefst al mijn spulletjes netjes opgeborgen in een kast. Ga jij binnenkort ook aan de slag met een klusproject?

Mariana Mommyhouse

Tagged:

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You Might Also Like