Nijntje boekjes: de 32 leukste Nijntje boeken voor kinderen 0-5 jaar

Wie kent Nijntje niet? Dit populaire konijntje kreeg in 1955 haar eerste boek. Tegenwoordig zijn de boekjes nog steeds razend populair en zijn er weinig kinderen die de Nijntje boekjes niet in huis hebben. De Nederlandse schrijver en tekenaar Dick bruna heeft een geweldige serie leuke én leerzame boeken weten neer te zetten. Heb jij een kind of ben jij op zoek naar Nijntje boeken om bijvoorbeeld cadeau te geven? Dan zit je hier goed. Vooral voor kinderen tussen de 1-5 jaar zijn de Nijntje boekjes een must. Als je zelf op zoek gaat naar Nijntje boeken, dan merk je al gauw dat er erg veel keuze is. Ik heb twee kinderen in huis die grote fan zijn van Nijntje. Ik moedig lezen als moeder erg aan en heb natuurlijk mijn huiswerk goed gedaan. Hier heb ik voor jou de 32 leukste én leerzaamste Nijntje boeken op een rijtje gezet. Jij hoeft alleen maar te kiezen en deze keuze is dan altijd goed. Kijk je mee?

Nijntje boeken: veel verschillende soorten

Als je op zoek bent naar een Nijntje boek, dan kom je er al gauw achter dat er ontzettend veel soorten boekjes zijn. Je kunt de standaard Nijntje boekjes in huis halen (goed om mee te beginnen), maar er zijn ook leuke stoffen Nijntje boekjes, badboekjes van Nijntje, baby- en oppasboeken van Nijntje en zelfs Nijntje boekjes in verschillende dialecten.

Personages in Nijntje leesboek

Als ouder of andere naaste van een kind is het fijn om de personages uit de leesboeken van Nijntje ook te kennen. Welke personages kom je in de Nijntje leesboek tegen? Natuurlijk kom je Nijntje, het lief klein konijntje tegen in de boeken. Daarnaast heb je vader pluis, moeder pluis, aagje, barbara beer, betje big, boris beer, knorretje, kleine pluis, daan, nina, oma pluis, opa pluis, oom vliegenier, snuffie, tante trijn en natuurlijk willemijn. Nijntje heeft niet alleen maar leesboeken. In 2013 is er zelfs een film uitgekomen, is er op tv ook een animatieserie gepubliceerd, zijn er vier musicals gedaan en is Nijntje zelfs in theater geweest. Je snapt dan natuurlijk wel dat het extra leuk is voor jouw kind om Nijntje óók goed te kennen.

Nijntje boekjes: de 32 leukste én leerzame Nijntje boeken op een rij

Als je op zoek gaat naar leerzame én leuke Nijntje boekjes, dan kom je er al gauw achter dat er ontzettend veel keuze is. Ik heb voor jou de 32 leukste én leerzame boeken van Nijntje op een rijtje gezet. Kijk je mee?

Kiekeboe! Wie zit daar, Nijntje?

Kiekeboe! Wie zit daar, Nijntje? zal gegarandeerd zorgen voor een lach op het gezicht van jouw kleintje. Kleine kinderen vinden het geweldig om verstoppertje te spelen. Met dit boekje kan jouw kind al goed oefenen. Er is altijd wel iets te ontdekken en jouw kind kan Nijntje helpen met zoeken in dit boek. Leuk én leerzaam.

Goed om te weten:

 • Aanbevolen leeftijd is 0-3
 • Dit boek heeft 18 pagina’s en bevat mooie illustraties

Nijntje voelboek dieren

nijntje voelboek dieren

Nijntje voelboek dieren is ontzettend leuk voor kinderen die zo op een leuke manier kunnen kennismaken met de dieren. Hier klopt iets niet? Is dit het buikje van de schaap? Dit boekje heeft een leuk voel element zodat je kind ook actief mee kan doen tijdens het lezen. Want wat is dat buikje toch zacht!

Goed om te weten:

 • De aanbevolen leeftijd is 1-4 jaar
 • Dit boekje heeft een leuk voelelement én maakt een piep geluid
 • Dit voelboek heeft 12 pagina’s en bevat illustraties

Nijntje in de dierentuin

Nijntje in de dierentuin

Nijntje in de dierentuin is ontzettend leuk voor kinderen. Ze komt in dit boekje namelijk hele leuke dieren tegen. Samen met je kind kun je zo oefenen voor als jullie een keer echt naar de dierentuin gaan. Leuk én leerzaam!

Goed om te weten:

 • De aanbevolen leeftijd is 1-4 jaar
 • Dit boek heeft 24 pagina’s en bevat illustraties

Nijntje aan zee

Nijntje - Nijntje aan zee

In het boekje Nijntje aan zee gaat Nijntje lekker naar het strand. Het strand is erg leuk voor kinderen. Je kunt een zandkasteel bouwen, lekker zwemmen in de zee en weet jouw kind al wat schelpen zijn? Dit boekje van Nijntje is een fijne kennismaking voor jouw kind.

 • De aanbevolen leeftijd is 1-4 jaar
 • Dit boekje heeft 24 pagina’s en bevat mooie illustraties

Nijntje in de speeltuin

Nijntje - Nijntje in de speeltuin

Nijntje in de speeltuin is een feest der herkenning. Alle kinderen gaan weleens naar de speeltuin, dus hoe leuk is het om eens mee te kijken met Nijntje. Lekker op de schommel, hangen aan de ringen en die rekstok is ook wel heel erg leuk! Dit boekje is leuk én leerzaam. Je kind zal lekker mee kwebbelen.

Goed om te weten:

 • De aanbevolen leeftijd is 1-4 jaar
 • Dit boekje heeft 24 pagina’s en bevat mooie illustraties

Nijntje speelt met water

Nijntje speelt met water

Nijntje speelt met water is een ontzettend leuk boekje om te lezen in bad. Alle kinderen gaan graag in bad en hoe leuk is het om dit met Nijntje te doen. Wat ook erg fijn is, kinderen mogen gerust knabbelen op dit boekje, het bevat namelijk geen stoffen die schadelijk zijn voor kinderen. Wat een plezier!

Goed om te weten:

 • De aanbevolen leeftijd is 0-4 jaar
 • Dit boekje is vrij van PVC of andere gevaarlijke stoffen
 • Het boekje heeft 10 pagina’s en bevat leuke illustraties

Nijntje op de boerderij

Bruna, Dick - Nijntje op de boerderij

Nijntje op de boerderij is een geweldige manier om jouw kind kennis te maken met de leuke boerderij dieren. Nijntje komt in dit leuke boekje namelijk een koe, een schaapje en zelfs een varken tegen. Dit boekje heeft leuke flapjes, maak er een spel van en probeer te raden welke dier er achter het flapje zit! Succes gegarandeerd!

Goed om te weten:

 • Dit boekje bevat ook fijne stofjes zodat jouw kind de zachte diertjes kan voelen
 • De aanbevolen leeftijd is 0-3 jaar
 • Het boekje heeft 18 pagina’s en bevat mooie illustraties

Nijntje in het museum

Nijntje in het museum

Nijntje in het museum is een leuk boekje voor groot en klein. Stiekem vind ik dit zelf ook een leuk boekje. Nijntje gaat samen met haar ouders naar het museum en komt hier ontzettend veel moois tegen. Een stenen beeld en prachtige schilderijen. Nijntje weet het wel hoor, ze wilt graag een kunstenaar worden als ze ouder is!

Goed om te weten:

 • De aanbevolen leeftijd is 0-4 jaar
 • Dit boek bevat 26 pagina’s en heeft mooie illustraties
 • Kinderen leren dat het museum leuk is

Nijntje danst

Nijntje danst

Nijntje danst leert jouw kind dat het leven een feestje is. In dit boek leert Nijntje van juf een heel leuk dansje. Natuurlijk wilt ze dat gelijk thuis aan haar ouders laten zien. Haar ouders vinden het dansje heel erg leuk en doen lekker mee. Dit boekje zal er zeker voor zorgen dat jouw kind ook een dansje wilt doen. Veel plezier alvast!

Goed om te weten:

 • De aanbevolen leeftijd is 1-4 jaar
 • Dit boekje heeft 21 pagina’s en leuke plaatjes
 • Dit boekje is ook een leuke afbeelding op het leuke dansfilmpje die je online kunt vinden. Zo kunnen jullie lekker samen met de voetjes van de vloer!

Eten met Nijntje

Eten met Nijntje

Eten met Nijntje is erg leuk voor kinderen die gek zijn op Nijntje én eten. Het is een boek met maar liefst 5 leuke verhalen over eten. Nijntje neemt jouw kind aan de hand en laat haar moestuin zien. Jouw kind zal leren dat een koe melk geeft en dat we hier lekkere kaas van kunnen maken. Dit kookboekje bevat echte recepten voor jouw kind.

Goed om te weten:

 • Dit kookboek is zo leuk dat het zelfs is genomineerd voor het Gouden Kookboek 2019
 • Geschikt voor kinderen van 3-12 jaar
 • Ad Magazine geeft aan dat deze recepten ontzettend leuk zijn en geschikt zijn voor ouders én kind
 • Maak van eten een feestje met dit leuke boek

De tuin van Nijntje

De tuin van Nijntje

De tuin van Nijntje is een leuk verhaal over Nijntje die haar eigen tuintje krijgt van papa Pluis. Er moet veel gebeuren. De grond moet omgespit worden, harken, zaaien en natuurlijk moet Nijntje de planten water geven. Dit boekje laat jouw kind op een leuke manier zien hoe tuinieren werkt. Leuk én leerzaam!

Goed om te weten: 

 • De aanbevolen leeftijd is 0-4 jaar
 • Dit boek heeft 26 pagina’s en bevat leuke illustraties
 • Het zorgt ervoor dat kinderen op een leuke manier kennismaken met de natuur en tuinieren

Nijntje vliegt

nijntje vliegt

Nijntje vliegt is een leuk verhaal over Nijntje die met haar oom mee gaat in de vliegtuig. Onderweg komen ze de prachtige zee tegen en zelfs een schitterende kasteel. Dit is een leuke manier om je kind kennis te laten maken met het vliegen in een vliegtuig.

Goed om te weten:

 • De aanbevolen leeftijd is 1-4 jaar
 • Dit boek bevat 26 pagina’s en bevat mooie illustraties
 • Een leuke manier om kennis te maken met voertuigen

Nijntje en Nina

Nijntje en Nina

Nijntje en Nina zijn vrienden. Nina is de penvriendin van Nijntje en woont in een ver land. Wat leuk, ze komt op visite bij Nijntje. Samen spelen ze, drinken ze thee en maken van alles mee. Een leuk verhaal over vriendschap.

Goed om te weten:

 • De aanbevolen leeftijd is 1-4 jaar
 • Dit boek heeft 26 pagina’s en mooie afbeeldingen
 • Dit boek leert jouw kind over vriendschap

Nijntje in het ziekenhuis

Bruna, Dick - Nijntje in het ziekenhuis

Nijntje in het ziekenhuis gaat over Nijntje die ziek is. Ze heeft last van haar keel en moet even bekeken worden door de dokter. Ze vindt dit best spannend, maar gelukkig kan ze in dit verhaal gerustgesteld worden door de vriendelijke zuster. Een leuk verhaal om samen met je kind te lezen.

Goed om te weten:

 • De aanbevolen leeftijd is 1-4 jaar
 • Dit boek bevat 26 pagina’s en heeft mooie plaatjes
 • Een ontzettend leuk cadeau om te geven aan een kindje dat ziek is of bijvoorbeeld een operatie moet ondergaan. Dit boek is dan een goede steun om te laten zien dat het goed komt, net als bij Nijntje

Nijntje gaat logeren

Nijntje Gaat Logeren

Nijntje gaat logeren is een leuk verhaal over Nijntje die mag logeren bij haar vriendin. Wat leuk om eens te zien hoe een ander gezin alles doet. Dit boek is een leuke manier om jouw kind voor te bereiden op een leuk logeerpartijtje bij bijvoorbeeld opa en oma. Wat een plezier!

Goed om te weten: 

 • De aanbevolen leeftijd is 1-4 jaar
 • Dit boek heeft 28 pagina’s en bevat illustraties
 • Een leuke manier om jouw kind te leren over familie relaties en vriendschap

Nijntje en de wilde dieren

Nijntje en de wilde dieren

Nijntje en de wilde dieren is een stoffen boekje zodat zelfs de allerkleinsten op deze manier kennis kunnen maken met de wilde dieren. Maak kennis met de leeuw, de leuke zebra en zelfs de ijsbeer. Een leuk boekje om al rustig te dieren te leren! Leuk én leerzaam dus.

Goed om te weten:

 • De aanbevolen leeftijd is 0-3 jaar
 • Dit boekje heeft 8 pagina’s en bevat mooie illustraties
 • Maak op vroege leeftijd al kennis met de wilde dieren

Naar bed met Nijntje

flapjesboek naar bed met nijntje

Het boekje Naar bed met Nijntje maakt het slapen gaan een stuk leuker. Jouw kind kan zien wat Nijntje allemaal doet voor ze lekker gaat slapen. Ze eet haar buikje vol, de pyjama mag aan en natuurlijk moet Nijntje haar tanden poetsen. Daarna mag Nijntje een boekje lezen en lekker slapen. Net als jouw kind! Een feest der herkenning.

Goed om te weten: 

 • De aanbevolen leeftijd is 0-3 jaar
 • Dit boek heeft 10 pagina’s en bevat vrolijke illustraties
 • Een leuke manier om jouw kind de bed rituelen te leren

Het feest van Nijntje

Het Feest Van Nijntje

Het feest van Nijntje is een feestelijk voorleesboek. Nijntje is namelijk jarig, Hoera! Nijntje geeft natuurlijk een feestje. Wat leuk, opa en oma komen ook langs en zelfs al haar vrienden. En hoe leuk is dat? Ze krijg cadeautjes! Dit boekje is leuk voor alle kinderen.

Goed om te weten: 

 • Een leuke voorbereiding op de verjaardag
 • Dit boekje heeft 28 pagina’s en vrolijke illustraties
 • De aanbevolen leeftijd is 1-4 jaar
 • Leert jouw kind over familie, relaties en vriendschap

Nijntje in de sneeuw

Nijntje in de sneeuw

Nijntje in de sneeuw is de beste voorbereiding op de winterse maanden. Als het sneeuwt, dan is het erg koud. Nijntje moet zich warm aankleden. Ze draagt dan natuurlijk een warme jas, een sjaal en wanten. Sneeuw is leuk! Je kunt lekker op de slee en een grote sneeuwpop maken.

Goed om te weten:

 • Een fijn boekje om jouw kind meer te leren over de seizoenen
 • De aanbevolen leeftijd is 1-4 jaar
 • Dit boekje heeft 26 pagina’s en mooie afbeeldingen

Opstaan met Nijntje

flapjesboek opstaan met nijntje

Opstaan met Nijntje leert jouw kind de ochtendrituelen. Wat doe je allemaal als je opstaat. Nijntje laat het zien. Eerst even wassen, tanden poetsen, aankleden en dan is het tijd voor iets lekkers. Nijntje mag lekker ontbijten. Hierna kan de dag beginnen, Nijntje gaat lekker naar buiten om te spelen. Dit boek is leuk én leerzaam!

Goed om te weten:

 • De aanbevolen leeftijd is 0-3 jaar
 • Dit boekje heeft 10 pagina’s en bevat leuke afbeeldingen
 • Leer jouw kind meer over de ochtendrituelen

Nijntjes eerste telboek in Nederlands én Engels

Nijntjes eerste telboek Engels- Nederlands

Nijntjes eerste telboek leert jouw kind tellen in het Nederlands én Engels. Zo leert jouw kind op een gemakkelijke manier tellen van 1 tot en met 10. Heeft jouw kind het tellen tot 10 onder de knie? Dan is het tijd om de uitdaging op te zoeken en terug te tellen van 10 tot en met 1. Wat ik zelf erg fijn vind, is dat op elke afbeelding het Nederlandse telwoord staat én het Engelse. Zo leert jouw kind tellen in twee talen. Dit is zeker een aanrader!

Goed om te weten:

 • Leer tellen van 1 tot en met 10 (en weer terug) in twee talen
 • De aanbevolen leeftijd is 0-5, voor elke leeftijd is dit boekje erg leuk om te lezen
 • Dit boekje heeft 32 pagina’s en bevat vrolijke illustraties

Koningin Nijntje

Koningin Nijntje

Koningin Nijntje is een leuk boekje om de fantasie van kinderen te stimuleren. Nijntje heeft namelijk een droom, ze is koningin van konijnenland. Hoe leuk is dat? Ze droom van een prachtige paleis en krijgt heel veel post van konijntjes. En wat ook erg leuk is? Op Koninginnedag is het feest!

Goed om te weten:

 • De aanbevolen leeftijd is 1-4 jaar
 • Dit boekje heeft 32 pagina’s met mooie illustraties
 • Leuk voor kleine prinsjes of als kennismaking met het koningshuis

Nijntje in het verkeer

nijntje in het verkeer stickerboek

Nijntje in het verkeer is een fijne kennismaking met het verkeer en de vervoersmiddelen. Wat zie je allemaal op de weg? En op het water? Dit boek bevat zelfs stickers die je in het boekje kunt plakken. Leuk én leerzaam!

Goed om te weten: 

 • De aanbevolen leeftijd is 3-12 jaar
 • Dit boekje is een fijne kennismaking met het verkeer en de voertuigen
 • Dit boekje heeft 10 pagina’s en bevat mooie afbeeldingen

Het huis van Nijntje

Bruna, D. - Het huis van nijntje

Het huis van Nijntje geeft je een korte rondleiding in de woning waar Nijntje woont. Wat een feest der herkenning! Dat hebben wij ook! Ze heeft ook een speelgoedmand, een kast met kleren.. Dit boekje is leuk en leerzaam!

Goed om te weten:

 • De aanbevolen leeftijd is 1-4 jaar
 • Dit boek heeft 26 pagina’s en bevat mooie illustraties

Nijntje is stout

Nijntje is stout

Nijntje is stout is een leuk boekje om te laten zien dat ook andere kinderen soms stout zijn. Nijntje doet iets stouts, maar krijgt hier spijt van. De volgende dag vertelt ze het toch maar aan haar moeder. Wat is de reactie van Mama pluis? Dit boek is leuk, spannend én leerzaam voor jouw kind.

Goed om te weten:

 • De aanbevolen leeftijd is 0-4 jaar
 • Dit boekje leert kinderen veel over gedrag
 • Nijntje is stout bevat 26 pagina’s en mooie afbeeldingen

Nijntje in de tent

Nijntje in de tent

Nijntje in de tent is een leuk verhaal over Nijntje die in de zomer in de tuin mag van haar moeder, en niet zomaar in de tuin, maar in een echte tent! Wat een avontuur. Mama vult zelfs het opblaasbadje zodat Nijntje een frisse duik kan nemen in de tuin. Een heel leuk boek om samen te lezen.

Goed om te weten: 

 • De aanbevolen leeftijd is 1-4 jaar
 • Dit boekje heeft 28 pagina’s met mooie afbeeldingen
 • Leuk boekje om meer te leren over de zomer

Nijntje op school

Nijntje op school

Nijntje op school is een leuke voorbereiding voor als jouw kind ook naar school moet. Nijntje leert erg veel op school. Ze mogen mooie liedjes zingen, mooie tekeningen maken en natuurlijk gaan ze ook lezen en schrijven. Wat een fijne tijd beleeft Nijntje elke dag op school! Jouw kind leert natuurlijk weer ontzettend veel van dit boekje. Zeker een aanrader voor als je kind naar school gaat.

Goed om te weten: 

 • De aanbevolen leeftijd is 1-4 jaar
 • Dit boekje bestaat uit 28 pagina’s en mooie afbeeldingen
 • Dit is een leuke voorbereiding voor school

Nijntje wordt kunstenaar

Nijntje wordt kunstenaar

Nijntje wordt kunstenaar is een leuke manier om je kind kennis te laten maken met creativiteit. Nijntje is namelijk naar het museum geweest. Als ze thuis komt gaat ze gelijk aan de slag. Ze pakt papier en mooie kleurpotloden om een geweldige creatie te maken. Leuk én leerzaam!

Goed om te weten: 

 • De aanbevolen leeftijd is 1-5 jaar
 • Dit boekje bestaat uit 32 pagina’s en mooie afbeeldingen
 • Dit boekje betreft een samenwerking met Tate Gallery Londen

Een fluit voor Nijntje

Een fluit voor Nijntje

Een fluit voor Nijntje is een leuk boekje om muzikaliteit te stimuleren. Opa maakt van een gevonden stok een prachtige fluit. Nijntje kan niet wachten om op de fluit muziek te maken. Gaat dit lukken?

Goed om te weten: 

 • De aanbevolen leeftijd is 1-4 jaar
 • Dit boekje bestaat uit 32 pagina’s en mooie afbeeldingen
 • Een leuke manier om kinderen meer te leren over muziek

Nijntje kleedt zich aan

Nijntje kleedt zich aan

Nijntje kleedt zich aan is een leuk boek waarmee jij jouw kind kunt leren hoe het aankleden werkt per situatie. Sneeuwt het? Wat draagt Nijntje dan? En als Nijntje haar verjaardag viert, dan mag ze natuurlijk extra mooie kleding aan. Een leuk boekje om te laten zien hoe het aankleden werkt.

Goed om te weten: 

 • De aanbevolen leeftijd is 1-4 jaar
 • Dit boekje bestaat uit 22 pagina’s en mooie afbeeldingen
 • Leer jouw kind meer over kleding en mode

Nijntjes voertuigen

nijntjes voertuigen

Nijntjes voertuigen is zeker een must om in huis te hebben als je kind de voertuigen wilt leren. In dit boek leert Nijntje jouw kind meer over de fiets, de auto, het vliegtuig en gaat Nijntje zelfs varen met de boot. In dit boek is er ook aandacht voor vormen benoemen.

Goed om te weten: 

 • De aanbevolen leeftijd is 0-4 jaar
 • Dit boekje bestaat uit 12 pagina’s en mooie afbeeldingen
 • Leer je kind meer over de voertuigen

Knorretje en de oren van Nijntje

Knorretje en de oren van Nijntje

Knorretje en de oren van Nijntje is een grappig verhaaltje over knorretje die de oren van Nijntje erg mooi vindt. De oren van Nijntje zijn namelijk zo mooi en lang! Tante betje Big heeft een heel goed idee. Kan jouw kind al zien wat voor leuks tante heeft bedacht? Een grappig verhaaltje om te lezen voor het slapen.

Goed om te weten: 

 • De aanbevolen leeftijd is 1-5 jaar
 • Dit boekje bestaat uit 32 pagina’s en mooie afbeeldingen

Maak een keuze en start met leren

Wat zijn dit allemaal leuke boeken he? Al deze boekjes zijn leuk én leerzaam voor jouw kind. Kies de leukste boekjes uit en haal ze voor jouw kind of een naaste kind in huis! Ik weet zeker dat de Nijntje boeken ze veel zullen leren, veel leesplezier alvast!

Mariana Mommyhouse

Tagged:

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You Might Also Like