Comfortabel én veilig fietsen met kinderen doe je zo

In Nederland zijn wij gek op fietsen. Ook als gezin fietsen wij jaarlijks heel wat kilometers af. Even met de fiets langs opa en oma, naar school of gewoon voor de plezier. Als je geen kinderen hebt is dit gemakkelijk, je koopt een goede fiets en je fietsavonturen kunnen beginnen. Als je een kind hebt, zijn er toch veel andere zaken waar je rekening mee moet houden. Als je kind bij je op de fiets gaat, dan wil je natuurlijk dat dit op de veiligste manier gebeurd. Hiervoor heb je dus een goede kwalitatieve fietsstoeltje voor nodig. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat je kind een ritje goed kan volhouden, dus ook comfort is zeker iets waar je over moet nadenken. Als je op zoek gaat naar een comfortabele én veilige fietsstoeltje voor je kind, dan kom ik al gauw bij de fietsstoeltjes van Qibbel. In dit artikel review ik de nieuwste fietsstoel Qibbel Air.

Over Qibbel air & mijn ervaring

Als je op zoek bent naar de lichtste fietsstoel van Nederland, dan hoef je niet meer verder te zoeken. Qibbel Air weegt namelijk maar 2,5 kilogram. Als ouder is het daarnaast prettig om te weten dat Qibbel enorm veel aandacht geeft aan veiligheid. Dit fietsstoeltje heeft dan ook een vijfpuntsgordel zodat je kind extra goed vastzit. Daarnaast heeft de fietsstoel ook voetensteunen met spaakbeschermers voor extra veiligheid.

Post! Klopt dit wel?

Wat mij direct opvalt als de Qibbel Air binnenkomt met de post, is dat de doos zo ontzettend licht is. Klopt dit wel? Zit hier echt een fietsstoeltje in? Ik was erg verbaasd toen ik de doos aannam. Na het uitpakken van de doos zat hier toch daadwerkelijk een compleet fietsstoeltje in, al helemaal klaar om direct te gebruiken. Op dat moment wist ik nog niet dat de Qibbel Air het lichtste fietsstoeltje van Nederland is. Nou, licht is hij zeker!

fietsstoel qibbel air

Gemakkelijk te bevestigen

Ik vind het erg belangrijk dat een product gemakkelijk in gebruik is. De Qibbel Air is met een enkele beweging vast te maken, je hoeft alleen maar de klem van het stoeltje in te draaien. Wil je de Qibbel Air weer eraf halen? Dan kun je dit gemakkelijk doen met de ontgrendeling aan de achterzijde van het zitje. Het is heel erg fijn dat je geen enkele gereedschap nodig hebt om dit stoeltje veilig vast te maken aan de fiets. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit stukje nog wel spannend vond, want als het stoeltje met slechts een klik vast te maken is, zit het dan wel goed vast? Na het uitgeprobeerd te hebben, kan ik bevestigen dat het stoeltje zeker goed vast zit. Zorg er alleen wel voor dat je bagagedrager minimaal 25 kilo kan dragen.

fietsstoel qibbel air
Zo, klaar om met papa een rondje te fietsen!;)

Stijlvol én efficiënt

Behalve dat Qibbel Air licht én veilig is, is het ook nog eens een hele stijlvolle fietsstoel. De rugleuning is voorzien van Mesh. Mesh is een stof dat erg goed ventileert en daarnaast ook nog een slijtvast is. Op een warme zomerdag zal je kind het tijdens het fietsen niet warm hebben door een slecht ventilerende fietsstoel.

Ja, ik wil de Qibbel Air: hier moet je rekening mee houden

Als je graag de Qibbel Air in huis wil halen, dan is het van belang om rekening te houden met enkele zaken. De bagagedrager van de fiets moet tussen de 11 en 17 cm breed zijn. Daarnaast is het belangrijk dat je fiets tot circa 25 kilo achterop kan tillen.

In dit blogbericht heb je meer kunnen lezen over de Qibbel Air en mijn ervaring. De Qibbel Air is een investering waar je nog erg lang plezier van zal hebben! 

Disclaimer: De Qibbel Air heb ik gekregen om te reviewen. Mijn posts bevatten echter altijd mijn eerlijke mening. 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You Might Also Like