Review: Crosstrainer – Focus Fitness Fox 1

Elke keer hield ik me voor dat corona zou verdwijnen en dat ik hierna wel mijn sport doelen weer zou oppakken. Na mijn bevalling begon alles rondom corona hier in Nederland. De periode hierna bleven wij veel thuis, lekker genieten in onze eigen bubbel. Met twee kleine kinderen, mijn man die veel moest werken en de lockdown is het ontzettend lastig om elke dag actief bezig te zijn met bewegen. Natuurlijk sta ik met twee kleine kinderen niet stil, maar echt sporten is wel wat anders. Ik heb de Crosstrainer – Focus Fitness Fox 1 gekocht en ik schreef voor jullie een review met mijn ervaring.

Waarom een crosstrainer: Focus Fitness Fox 1?

Ik heb gekozen voor een crosstrainer, omdat je hiermee meerdere spiergroepen tegelijkertijd kunt trainen. Dit was voor mij doorslaggevend omdat ik het belangrijk vind om mijn benen, maar ook mijn armen, buik en rug te trainen. Met de crosstrainer kan dit allemaal. Met een crosstrainer ben je in staat om de volgende spiergroepen te trainen:

 • been spieren
 • bilspieren
 • buikspieren
 • rugspieren
 • schouderspieren
 • armspieren

Voor mij is de crosstrainer helemaal ideaal omdat ik mijn hele lichaam wil trainen. Op deze manier komen alle spiergroepen aan bod.

Crosstrainer - Focus Fitness Fox 1

De voordelen van een crosstrainer

Behalve dat je meerdere spiergroepen kunt trainen met de crosstrainer, zijn er meerdere voordelen waar je van kunt profiteren. Als je gebruik maakt van de crosstrainer, dan werk je aan je conditie. Het is een manier om je hartconditie, longconditie en bloedsomloop te verbeteren. Daarnaast zal je tijdens het hardlopen, je gewrichten een stuk meer belasten dan op een crosstrainer. De crosstrainer zorgt ervoor dat je lichaam soepel meebeweegt. De kans dat je blessures op de crosstrainer krijgt is dan niet zo groot.

Crosstrainer - Focus Fitness Fox 1

Hoe verbeter jij je conditie met de crosstrainer?

Er zijn verschillende manieren om je conditie met de crosstrainer te verbeteren. Twee methoden zijn erg populair:

 • Train voor een langere tijd op een rustig tempo. Hierbij kun je gerust aan enkele maanden denken. Je zal merken dat je dezelfde tijdsduur op een gegeven moment een stuk gemakkelijker aan kan
 • Train voor korte duur op een hoog tempo. Deze methode vraagt om meer uithoudingsvermogen en energie, maar is ook zeker effectief.

Afvallen met de crosstrainer?

Hoe kun je afvallen met de crosstrainer? Deze vraag hoor je ontzettend vaak en ik snap het helemaal. Dit is namelijk ook één van de redenen dat ik deze crosstrainer heb gekocht. Na mijn bevalling begon de coronaperiode, dit betekende vooral veel thuis met de kinderen en niet sporten. Hierdoor ben ik nooit meer afgevallen naar mijn gewicht die ik had voor de zwangerschap. Met de crosstrainer kun je goed afvallen. Als je hiermee begint is het wel belangrijk dat je een goede combinatie hebt van kracht- en cardiotraining. Met deze crosstrainer kan dit gemakkelijk omdat je meerdere weerstandsniveaus hebt waarin je kunt trainen. Op deze manier kun je het trainen gemakkelijk zwaarder maken voor de spieren. Met de crosstrainer kun je ook cardio trainen. Mijn tip is om gebruik te maken van de handige trainingsprogramma’s, je zal zo al snel resultaat zien. Over deze trainingsprogramma’s is goed nagedacht waardoor ze effectief zijn als je graag wilt afvallen.

Wat vind ik van de Focus Fitness Fox 1?

Ik heb de crosstrainer, Focus Fitness Fox 1 gekocht. Dit model staat ook wel bekend als ideaal beginmodel voor de thuissporter. Hieronder lees je mijn mening hierover:

Bezorgtijd en verpakking Focus Fitness Fox 1

Allereerst komt de crosstrainer goed verpakt binnen in een stevige doos. Deze is ook netjes binnen de beloofde tijd afgeleverd. Ik ben ontzettend blij met de look van deze crosstrainer. Hij zit er namelijk ontzettend strak en stijlvol uit, staat helemaal mooi in mijn werkkamer.

In elkaar zetten Focus Fitness Fox 1

Mijn man heeft de crosstrainer in elkaar gezet, dat was even een gepuzzel, er zijn meerdere onderdelen aanwezig. De instructies waren echter heel duidelijk waardoor het niet lang heeft hoeven te duren.

Crosstrainer - Focus Fitness Fox 1

Wat kan de Focus Fitness Fox 1 allemaal?

Ik ben heel erg blij met de 12 programma’s en 8 trainingsniveaus die deze crosstrainer heeft. Hier maak ik dan ook zeker gebruik van. De crosstrainer heeft een handige scherm waarop je veel zaken kunt meten/zien zoals het aantal verbrande calorieën en kilometers. De crosstrainer zelf is 32 kilo. Hierdoor staat hij stevig op de grond als je aan het trainen bent. Het is aan te raden om er een matje onder te zetten, dit heb ik thuis ook gedaan. Je kunt de Focus Fitness Fox 1 belasten met een lichaamsgewicht tot 120 kilogram.

Focus Fitness Fox 1 heeft een V-belt

Voordat ik deze crosstrainer had gekocht had ik nog nooit van een V-belt gehoord. Het viel me echter gelijk op dat de crosstrainer bijna geen geluid maakt. Als moeder van twee kinderen is dit echt een uitkomst, ook als de kinderen zijn gaan slapen kan ik zonder problemen trainen. Ook doet Marco nog een middagdutje, zijn slaaptijden hoeven mij er niet van te weerhouden om te gaan trainen. Ideaal! De V-belt is verantwoordelijk voor het ‘stil’ trainen. Echt een hele fijne kenmerk van deze crosstrainer!

Focus Fitness Fox 1: display

Je kunt de Focus Fitness Fox 1 elektronisch bedienen met een handige trainingscomputer. Je hebt de mogelijkheid om de weerstand op te hogen en te verlagen. Je hebt in totaal 8 niveaus die je kunt gebruiken. Daarnaast kun je hier ook meer zien over:

 • Hoe het zit met je hartslag
 • Hoeveel calorien je in totaal hebt verbrandt
 • De afstand die je hebt afgelegd
 • De trainingstijd
 • De snelheid waarmee je hebt getraind

Echt heel erg handig omdat je op deze wijze inzichtelijk kunt maken wat voor jou werkt en wat niet. Daarnaast heb je 12 programma’s die al voorgeprogrammeerd zijn, je kunt dus al gelijk starten met trainen.

Crosstrainer - Focus Fitness Fox 1

Prijs/kwaliteit verhouding Focus Fitness Fox 1

Ik ben ontzettend tevreden over de kwaliteit van de Focus Fitness Fox 1. Dit apparaat staat stevig, beweegt soepel, is fluisterstil, zit boordevol met handige functies én ziet er daarnaast ontzettend mooi uit. De prijs, rond de 300 euro is dan ook zeker een prijs die past bij de kwaliteit die je ervoor terug krijgt.

Conclusie Focus Fitness Fox 1

De Focus Fitness Fox 1 is ideaal voor mensen als mij die graag enkele keren per week thuis willen trainen. Hij is belastbaar tot 120 kilo, heeft 12 trainingsprogramma’s en is gemakkelijk te bedienen met het elektronische display. Ik vind het zelf als moeder met kinderen ideaal dat hij fluisterstil is. De slaaptijden van mijn kinderen hoeven geen invloed meer te hebben op mijn trainingstijden. De crosstrainer beweegt soepel en de handvatten zijn comfortabel tijdens het trainen. Bestel hier jouw eigen Crosstrainer – Focus Fitness Fox 1. Dit is een crosstrainer waarmee je goed kunt werken aan je gewicht én gezondheid!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You Might Also Like