De fantasie van kleine avonturiers slaat op hol: review Van Hut Naar Her

Onze zolder gebruiken wij al jaren als opbergruimte. Ik besloot om nog voor 2021 te gaan ontspullen. Alles wat ik niet nodig had heb ik weggegeven, verkocht of weggegooid. Dit zorgde ervoor dat er een mooie lege ruimte is vrijgekomen. Wat moest dit nu worden? Nou mijn oudste zoontje Matheo wist het wel: een speelzolder! Mijn man en ik keken elkaar even aan, maar vonden het uiteindelijk geen slecht idee. Alle speelgoed op één plek, een ruimte waar ze creatief kunnen zijn en heerlijk kunnen spelen. Dit was een echte win-win actie. And so we did! De speelzolder is nog niet af, maar ik kwam tijdens mijn zoektocht wel een geweldig bedrijf tegen: Van Hut Naar Her. Zij begrijpen als geen ander wat kinderen belangrijk vinden: heerlijk fantasierijk spelen. Onze zolder is nu een geweldig speelobject rijker, ik vertel je er in deze blog alles over!

Ontstaan Van Hut Naar Her

Als je de speelobjecten van Van Hut Naar Her ziet, dan kan het niet anders dan dat daar creatieve personen achter zitten. Danielle Broess, interieurarchitecte en Wilma Heideman, communicatiedeskundige, kennen elkaar van het schoolplein. Zij én hun kinderen raakten bevriend. Het viel ze al gauw op, dat ondanks er tegenwoordig ontzettend veel modern speelgoed is, kinderen zich toch konden vervelen. Wat deden zij toen vroeger? Hutten bouwen! En zo ontstond er een geniaal idee: Van Hut Naar Her was geboren.

van hut naar her

Speelobjecten Van Hut Naar Her

Danielle en Wilma zijn op zoek gegaan naar hutten die duurzaam zijn. Ze vonden het belangrijk dat je deze op verschillende manieren kon bouwen én dat ze daarnaast ook mooi stonden in huis. Het oog wil namelijk ook wat. Deze hutten konden ze nergens vinden. Ze besloten om zelf de handen uit de mouwen te steken en een eigen serie te ontwerpen. En dat is ze prima gelukt! Ik kwam op hun website verschillende speelobjecten tegen: de boshut, de boomhut, de speelboot en zelfs een uitbreidingsset waarbij je de boot kunt ombouwen naar een boerderij. En ik kan je zeggen, deze objecten wil je echt in huis hebben! Ze zien er zo uitnodigend uit, de kans is groot dat jouw kind zich hier uren mee kan vermaken. Daarnaast zijn de speelobjecten duurzaam geproduceerd en de materialen zijn zelfs recyclebaar. Klinkt helemaal goed, toch?

Van Hut Naar Her - Speelhut/Speelhuisje - Boshut

Waarom een speelobject Van Hut Naar Her?

De afgelopen periode was de situatie zo dat we allemaal vooral veel thuis te vinden zijn. Als je thuis werkt, dan is het fijn als de kinderen je niet constant storen omdat ze zich vervelen. De speelobjecten Van Hut Naar Her zorgen ervoor dat je kind zich uren kan vermaken. Daarnaast zijn er nog ontzettend veel andere voordelen:

  • De fantasie wordt gestimuleerd, ze spelen de leukste rollenspellen
  • De bouwpakketten zijn zo gemaakt, dat ook kinderen ze in elkaar kunnen zetten. Wat zijn ze trots als het is gelukt!
  • Stimulatie van de motoriek, waar gaan we de hut bouwen, wat heb ik nodig en hoe werk ik samen?
  • Ze leren om vrij te spelen en problemen op te lossen

Van Hut Naar Her - Speelhut/Speelhuisje - Boshut

Hoe zit het met de veiligheid?

Het lichte en oer stevige materiaal zorgt ervoor dat je de kinderen met een gerust hart kunt achterlaten in de hut. Ik zou dit bijvoorbeeld minder snel doen als het ging om echte houten platen. Dan zou ik veel te bang zijn dat de kinderen zich zouden bezeren. Veiligheid is erg belangrijk. Matheo en zijn neefjes hebben al heerlijk in de hut gespeeld, en ik kan je als moeder zeggen dat dit echt helemaal goed gaat!

Van Hut Naar Her - Speelhut/Speelhuisje - Boshut

Van Hut Naar Her - Speelhut/Speelhuisje - Boshut

Onze speelzolder: sneak preview

Veel van jullie zijn ontzettend benieuwd naar het resultaat van onze speelzolder. De speelzolder is nog niet af, maar er is al wel een hoek in de kamer die al mooi ingericht is, natuurlijk met de stoere boshut. Hierbij dus al een sneak preview van de speelzolder, wij zijn er ontzettend blij mee! En ik kan je vertellen, Matheo heeft hier al ontzettend veel speeluurtjes op zitten;)

boshut te gebruiken eigen foto

Ja, deze wil ik hebben!

Ik kan het me helemaal voorstellen dat je deze gave hut ook wil kopen voor je kleine. Met deze hut in huis heb je in ieder geval geen last meer van een kind die constant vraagt: ‘Mama, wat kan ik doen?’. Je kunt deze stoere hut hier bestellen: ja, ik wil de hut kopen.

Van Hut Naar Her - Speelhut/Speelhuisje - Boshut

Disclaimer: dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Van Hut Naar Her. In mijn artikelen ben ik altijd oprecht en eerlijk over een bepaald product. De tekst en foto’s zijn echter geheel eigendom van Mommyhouse.nl en mogen enkel na overleg worden gebruikt.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You Might Also Like