Review: Water Wipes – De voor- en nadelen & mijn persoonlijke ervaring

Ik heb het al meerdere malen voorbij zien komen, het babydoekjes merk WaterWipes. In de UK is dit babydoekjes merk al ontzettend populair, maar nu begint het ook in Nederland terrein te winnen. In de UK zijn de verloskundigen erg enthousiast over dit merk. Maar liefst 97% van de verloskundigen in de UK vindt de WaterWipes geschikt voor de huid van een pasgeboren baby. Ik was dan ook razend enthousiast toen ik hoorde dat ik de WaterWipes mocht reviewen. In dit artikel lees je meer over de WaterWipes en mijn ervaringen.

Pasgeboren baby’s hebben een gevoelige huid

Als baby’s net zijn geboren, dan hebben ze een hele kwetsbare huid. De huid van een baby heeft op dat moment namelijk nog geen zuurmantel die de huid kan beschermen. Deze mantel van de huid zorgt ervoor dat infecties, uitdroging en irritaties van de huid minder snel kans krijgen. Daarnaast is ook de hoornlaag van de opperhuid nog niet volgroeid en laat dat nou net de laag van de huid zijn die de huid van jouw baby beschermt tegen bacteriën.

Waarom is een puur babydoekje belangrijk voor jouw baby?

Voor een pasgeboren baby is het erg belangrijk om een puur doekje te gebruiken. Wist je namelijk dat de huid van een baby maar liefst vijf keer gevoeliger is dan die van jou? Als je op de hoogte bent van dit babyfeitje, dan denk je wel een stuk beter na voordat je een babydoekje koopt voor jouw baby. Veel babydoekjes die je in de supermarkt kunt kopen bevatten ingrediënten zoals disodium EDTA, Citric Acid, Trisodium Citrate, Phenoxyetanol, benzyl alcohol, xanthan gum, sodium benzoate,  en veel geurstoffen. Nog beter, de meeste babydoekjes bevatten zelfs enkele van voorstaande ingrediënten.

Nou, dat moet ik eerst even met eigen ogen zien

Voordat ik WaterWipes ga testen, wil ik natuurlijk wel eerst zien of de babydoekjes die ik momenteel gebruik dus inderdaad deze ingrediënten bevatten. Want waarom zou ik kiezen voor een ander product als ik momenteel al een goed product hebt? Op dit moment gebruik ik de babydoekjes van het merk Teddy Care Sensitive, waar ik overigens tot heden wel erg tevreden over ben. In een verpakking zitten 90 stuks, ze zijn lekker vochtig en een pak kost maar € 0,99. Ik was heel erg benieuwd en ben dan ook direct gaan kijken naar de ingrediënten op de verpakking. Wow, daar was ik wel even stil van.. Wil je weten wat ik te zien kreeg? Ik heb het even voor jullie overgetypt:

Ingrediënten Teddy Care Sensitive

 • Aqua
 • Glycerin
 • Aloe Barbadensis Leaf juice
 • Sodium Cocoyl Glutamate
 • Phenoxyethanol
 • Ethylhexylglycerin
 • Benzoic Acid
 • Dehydroacetic Acid
 • Potassium Sorbate
 • Sodium Benzoate
 • Parfum
 • Cirtic Acid

Dat is echt wel even schrikken. Ik snap nu heel goed waarom ze in Amerika zo enthousiast zijn over de WaterWipes. Deze doekjes bevatten namelijk slechts twee ingrediënten: 99,9% water en een druppeltje fruitextract.

WaterWipes is het enige babydoekje zonder chemicaliën

De WaterWipes weten zich op deze manier ontzettend goed te onderscheiden van andere babydoekjes. Ze doen dit op een hele positieve manier. WaterWipes zijn de enige babydoekjes zonder chemicaliën. Dit zorgt ervoor dat deze babydoekjes extra goed zijn voor het tere babyhuidje. AllergyUK is ook enthousiast over de babydoekjes. De WaterWipes zijn namelijk het enige babydoekjes merk die ze aanraden aan ouders met een pasgeboren baby. De kans op een allergische reactie is met dit babydoekjes merk minimaal. 97% van de verloskundigen in Amerika adviseren ouders om dit babydoekjes merk te gebruiken en ook de kraamverzorgenden in Nederland zijn ontzettend enthousiast. Heel Amerika, toonaangevende organisaties en de verloskundigen en kraamverzorgenden in Amerika en Nederland zijn enthousiast, en ook ik heb ze getest! Ben je benieuwd naar mijn ervaringen met Water Wipes? Hieronder lees je mijn review.

Review WaterWipes: mijn ervaring

Ik kreeg een doos Water Wipes via de post opgestuurd om te proberen. Toen ik de doos kreeg overhandigd van de postbode, viel me één ding gelijk op: de doos was ontzettend zwaar. Omdat de doekjes vooral veel water bevatten, zorgt dit ook voor wat extra gewicht. Ik heb direct enkele verpakkingen geopend om te testen.

Vormgeving WaterWipes

Toen ik de doos opende zagen de doekjes er mooi verpakt uit, in pakken van 60 stuks. De kleuren blauw en wit zijn gebruikt. De verpakkingen hebben een handig sluitingsklepje zodat de doekjes niet uitdrogen. Dit vind ik zelf erg handig, omdat ik ook enkele merken heb geprobeerd die dit niet hebben. Zo krijg je al gauw te maken met doekjes die niet zo vochtig meer zijn en dat werkt niet prettig.

Gebruik WaterWipes

De WaterWipes zijn erg vochtig. Op deze manier kun je sneller verschonen en heb je ook minder doekjes nodig tijdens een verschoningsbeurt. Het valt me ook op dat de doekjes een stuk dikker en zachter zijn dan de babydoekjes van andere merken die ik heb gebruikt. Hierdoor scheuren ze minder snel en heb je betere grip op het doekje. In de praktijk merk ik dat ik de doekjes ook af en toe gebruik om Matheo’s mondje of handjes schoon te maken, dit gaat snel omdat de doekjes erg vochtig zijn.

Prijs WaterWipes

Voor een pak WaterWipes betaal je al gauw rond de 3,50 – 4 euro. Dit vind ik ten opzichte van andere babydoekjes best prijzig, maar na het testen van de doekjes, kan ik ook zeggen dat er een duidelijk kwaliteitsverschil is. Vooral als je een baby hebt die heftig reageert op parfum en andere chemicaliën is het een gouden tip om deze doekjes te gebruiken. Daarnaast is het ook mogelijk om voordeelverpakkingen in huis te halen. Op deze manier kom je uiteindelijk een stuk voordeliger uit.

Conclusie WaterWipes

Ik ben heel erg tevreden over de WaterWipes. Met de babydoekjes van WaterWipes gaat het verschonen snel en gemakkelijk. De doekjes zijn vochtig, dik en heerlijk zacht voor baby billetjes. Daarnaast is het ook fijn om te weten dat de doekjes zo puur zijn. De babydoekjes van WaterWipes zijn te gebruiken vanaf de geboorte en je kunt er net zo lang gebruik van maken als je zelf wilt. Ik heb bij Matheo vooral de babydoekjes gebruikt van Pampers gedurende de eerste maanden, maar hij reageerde hier ook helemaal niet gevoelig op. Vooral als je een kindje hebt met een gevoelige huid, dan is het zeker een aanrader om deze doekjes te gebruiken. Het kan dan namelijk bijna niet misgaan.

Cijfer (0 t/m 5) 4,5
Pluspunten ·        Geschikt voor een gevoelige babyhuid

·        Vanaf de geboorte te gebruiken

·        Geen parfum, geurstof of andere chemicaliën

·        Zachte en dikke doekjes

·        Heel vochtig

·        Helpt luieruitslag voorkomen

·        Ook te gebruiken voor handjes en mondjes

·        Veel grote organisaties bevelen WaterWipes aan

Minpunten ·        Zware verpakking als je het wilt meenemen

·        Duurder dan gemiddeld

In dit artikel heb je mijn review gelezen over de WaterWipes. De WaterWipes hebben de puurste babydoekjes ter wereld en dit is nou precies een product waar ik erg blij van kan worden. Zeker het proberen waard!

review waterwipes

Disclaimer: dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met plein.nl. In mijn artikelen ben ik altijd oprecht en eerlijk over een bepaald product. De tekst en foto’s zijn echter geheel eigendom van Mommyhouse.nl en mogen enkel na overleg worden gebruikt.

You Might Also Like

>