Hoe kun jij je tablet en smartphone kindvriendelijk maken? 3 gouden tips

Als thuiswerkende moeder heb ik regelmatig mijn telefoon en tablet in handen. Om even snel een tekst te typen, mijn e-mail te checken of om te bekijken of er andere bijzonderheden zijn. Met een kind in de buurt komt het vaak voor dat er op mijn tablet opeens Bob de Bouwer of een andere video wordt afgespeeld. Dit heeft er al meerdere malen voor gezorgd dat de tablet uit de handen van mijn zoontje is gegleden met als gevolg een dikke barst. Dit is natuurlijk ontzettend zonde, het is namelijk zo’n gedoe om het te laten repareren. Daarnaast zijn er nog andere zaken waar je rekening mee moet houden als een tablet of smartphone in handen van jouw kind terechtkomt. In dit artikel geef ik je 3 gouden tips om je tablet en smartphone kindvriendelijk te maken.

  1. Bescherm je tablet of smartphone met een hoes
    Door een kwalitatieve hoes voor je tablet of smartphone aan te schaffen, is het mogelijk om beschadigingen te voorkomen. Toen ik mijn nieuwe Samsung tablet in huis haalde, heb ik daarom meteen gekeken naar leuke Samsung tablethoezen. Een tablet kost behoorlijk wat, dus ik wilde graag een stevige cover die mijn tablet kan beschermen. Daarnaast is het zeker ook een goede optie om te kiezen voor een screenprotector bij je cover. Zo weet je in ieder geval zeker dat je niet binnen enkele maanden al krassen hebt op je tabletscherm.
  2. Zorg voor een standaard waar je de tablet of mobiel in kan zetten
    Als je kind een filmpje kijkt op de tablet of mobiel, dan kan het erg vermoeiend zijn om lang de tablet of mobiel vast te houden. Dit kan op een gegeven moment zelfs kramp veroorzaken. Om deze reden is het aan te raden om te zorgen voor een standaard zodat je de tablet of mobiel gemakkelijk op tafel rechtop kan zetten. Een handige tip hiervoor is om eens goed op te letten als je bijvoorbeeld Samsung tablethoezen aan het bekijken bent. Je kunt namelijk ook kiezen voor een hoes met sta-functie. Op deze manier sla je twee vliegen in één klap: je beschermt je tablet én je bent voorzien van een standaard.
  3. Beveiliging en controle van je tablet of smartphone
    Als je tablet of smartphone in handen van je kind terecht kan komen, is het aan te raden om ervoor te zorgen dat je kind altijd op een veilige manier gebruik maakt van het internet. Leuke filmpjes kijken of spelletjes spelen is geen probleem, maar we willen allemaal niet dat ons kind in aanraking komt met gewelddadige, discriminerende of erotische filmpjes. Er zijn diverse apps die kunnen waarborgen dat jouw kind veilig kan internetten. Door gebruik te maken van een speciale kindermodus hoef jij je als ouder geen zorgen meer te maken.

In dit artikel heb je 3 handige tips gekregen om je tablet en smartphone kindvriendelijk te maken. Zorg ervoor dat je een kwalitatieve hoes haalt voor je tablet en/of smartphone en werk met een handige kindermodus zodat er veilig gebruik kan worden gemaakt van het internet.

You Might Also Like

>