Top 3 voordelen van een draagzak en mijn eigen keuze: Stokke MyCarrier Buik- en rugdrager

Ik denk er al een aantal maanden over na om een draagzak aan te schaffen. Mijn oudste zoon heeft bijna de leeftijd bereikt voor de basisschool en dan lijkt het mij ontzettend fijn om hem naar school te kunnen brengen straks. Gelukkig hoef ik hiervoor maar een klein stukje te lopen. De baby in een draagzak meenemen lijkt mij dan een efficiënte manier om dit comfortabel te kunnen doen. Wat zijn de drie grootste voordelen van het aanschaffen van een draagdoek of -zak en voor welke draagzak heb ik zelf gekozen? Ik vertel je er alles over!

Top 3 voordelen van een draagzak

Als je een draagzak in huis haalt, dan zijn er meerdere voordelen waar je van kunt profiteren. Ik vertel je graag meer over mijn top 3 voordelen van een draagzak.

 1. Een hechte band tussen ouder en kind
  Het gebruik van een draagzak draagt bij aan een hechte band tussen ouder en kind. Een baby voelt zich namelijk het meest comfortabel als hij/zij dicht bij papa of mama zit. Je herkent de signalen van je baby sneller en jouw baby voelt zich begrepen. Lichaamscontact is daarnaast ook erg goed voor de ontwikkeling van het babybrein. Er is weinig stress en de baby voelt zich kalm. Jouw baby kan zich op deze manier optimaal ontwikkelen.
 2. Even je handen vrij
  Dit is vooral een groot voordeel als je al een kind in huis hebt rondlopen, maar ook als het je eerste baby is, zorgt een draagzak voor extra rust. Door gebruik te maken van een draagzak, heb jij je baby dicht bij je, maar heb je toch je handen vrij om wat anders te doen. Even een spelletje doen met de oudste of een wandeling maken. Veel ouders gebruiken de draagzak ook om boodschappen te doen. Je baby kan heerlijk slapen en jij hebt even je handen vrij om het karretje te duwen, de boodschappen te pakken en af te rekenen.
 3. De beste plek om te leren
  Als je baby al enkele maanden oud is, dan is de wereld erg interessant. Als jij je baby draagt in de zak, is dit dan ook de beste plek om te leren. Vanuit een comfortabele positie, dicht bij mama of papa, kan hij/zij rondkijken en de wereld ontdekken. Is het even allemaal te veel? Dan kan de baby bij mama of papa de rust weer opzoeken.

Mijn keuze: Stokke MyCarrier Buik- rugdrager

Als je op zoek gaat naar een geschikte draagzak, en/of -doek, dan merk je al gauw dat er ontzettend veel keuze is. In dit blogartikel vertel ik je graag over mijn eigen keuze, de Stokke MyCarrier Buik- en rugdrager. De Stokke MyCarrier trok gelijk mijn aandacht toen ik deze online zag. Stokke heeft tijdens het ontwerpen van deze draagzak namelijk veel oog gehad voor ergonomie en draagcomfort en dat is precies waar ik naar op zoek ben!

Erkend door het Internationale Instituut voor Heup Dysplasie

Ik ben niet altijd enthousiast geweest over een draagzak en/of draagdoek. Ik hoorde namelijk veel nare verhalen over dat een draagzak niet goed is voor de groei van de heupjes van de baby. De MyCarrier is echter door het Internationale Instituut voor Heup Dysplasie erkend als een draagzak die de heupen op een gezonde manier ondersteunt. Het ontwerp is ergonomisch en er zijn meerdere draagposities mogelijk. Hier ben ik dan ook heel erg blij mee! De MyCarrier past altijd goed omdat je deze kunt verstellen. Op deze manier zal de draagzak altijd een perfecte pasvorm hebben voor jou en de baby.

Stokke MyCarrier: belangrijkste punten op een rijtje

Natuurlijk wil jij weten waarom ik heb gekozen voor de MyCarrier van Stokke. Hieronder lees je nogmaals op een rijtje waarom deze draagzak voor ons de beste keuze is:

 • Je kunt de draagzak gebruiken vanaf 4 weken (vanaf 3,5 kilo en 53 cm) tot circa 3 jaar (op de rug)
 • Altijd een goede pasvorm voor jou en de baby (verstelbaar)
 • MyCarrier heeft een ergonomisch ontwerp
 • Er zijn meerdere draagposities mogelijk
 • Het is gemaakt van katoen en mesh(ventilerend): deze materialen staan bekend als veilig
 • Goedgekeurd door het Internationale Instituut Voor Heup Dysplasie
 • Voldoet aan Oeko-Tex® Standaard 100

Hoe krijg je de MyCarrier binnen?

Jaa, de bestelling is binnen! De MyCarrier zit in een mooie stevige doos en bevat drie onderdelen. Er zit een buikdrager in de zak, een rugdrager en een basisframe met geïntegreerde tailleband. Ik vind de draagzak ontzettend mooi en kwalitatief aanvoelen. Behalve dat de draagzak ergonomisch is, ziet deze er ook nog eens ontzettend stijlvol uit. Zeer geschikt voor mama’s én papa’s. Bekijk de foto’s en oordeel zelf:

draagzak

draagzak

In dit artikel heb je meer gelezen over de top 3 voordelen van een draagzak. Ook heb ik je alles vertelt over mijn eigen keuze, de Stokke MyCarrier. Deze ergonomische draagzak voldoet precies aan al mijn wensen en ik kan niet wachten om deze straks te gebruiken! Lees op Mommyhouse.nl ook meer over de Clikk stoel van Stokke, Stokke Steps inclusief verschillende accessoires en de Tripp Trapp.

You Might Also Like

>