Waarom is een wipstoel handig? Meer over de Stokke Steps Wipstoel

Als je een baby hebt, is het fijn om zo nu en dan je handen vrij te hebben. Om te koken, even het huis op te ruimen of om even een momentje voor jezelf te nemen op de bank. Een wipstoel is hiervoor ideaal. Je baby kan hier lekker in spelen, zitten en rondkijken. De wipstoel is ook ideaal als je baby begint met het nemen van de eerste hapjes. Wil je meer weten over wipstoelen? In dit blogartikel geef ik je meer informatie en vertel ik je meer over mijn eigen keuze.

Waarom kiezen voor een wipstoel?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een wipstoel. Voor mij persoonlijk is de belangrijkste reden het creëren van meer vrijheid voor mijzelf. Op deze manier heb ik namelijk mijn handen vrij en kan ik bezig met koken, even snel stofzuigen of gewoon even rusten op de bank. De meeste wipstoelen zijn te gebruiken vanaf de geboorte. Deze wipstoelen zijn dan vaak voorzien van speciale schouderbandjes en een extra stevige veiligheidstuigje.

stokke wipstoel  

Het kiezen van een geschikte wipstoel: handig om te weten

Als je graag een wipstoel in huis wil halen, dan zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder geef ik je handige tips die je kunnen helpen met het maken van een juiste keuze:

 • Kies voor een ergonomisch model, hier kan je baby comfortabel in zitten
 • Bekijk vanaf welke leeftijd/gewicht de wipstoel te gebruiken is
 • Kies voor een veilig model, inclusief veiligheidstuigje
 • Maak je gebruik van een wipstoel? Zorg er dan wel altijd voor dat dit onder toezicht is
 • Probeer het wipstoeltje altijd vrij neer te zetten zodat je baby zich niet kan branden (in de buurt van een kachel) of ergens aan kan trekken (gordijnen)
 • Gebruik de wipstoel niet als slaapplek. Liever alleen gebruiken als je baby wakker is.
 • Verstel de wipstoel nooit als je baby erin zit. Tijdens het verstellen kan het stoeltje bijvoorbeeld dichtklappen

stokke steps wipstoel

Mijn keuze: Stokke Steps Wipstoel

Nu jullie meer weten over wipstoelen, is het tijd om jullie meer te vertellen over de wipstoel die ik zelf heb gekozen. Ik heb gekozen voor de Stokke Steps wipstoel. Ik ben zelf geen fan van wipstoelen die lijken op schommels en die best hard kunnen gaan. De Stokke Steps Bouncer is een wipstoel die zacht wiegt. Heb je al een kinderstoel van Stokke Steps? Dan is het handig om te weten dat je deze wipstoel gemakkelijk vast kunt klikken aan deze stoel. Ook als je deze stoel niet in huis hebt, is dat geen probleem. De wipstoel kan ook los gebruikt worden.

Bouncer, Greige.Bouncer, Blue. Mounted on Stokke Steps highchair.Bouncer, Greige.

Stokke Steps Wipstoel: veel verschillende mogelijkheden

De wipstoel van Stokke is leverbaar is verschillende mooie kleuren. Ik heb zelf gekozen voor de kleur Greige. Deze warme kleur past precies bij mijn interieur! Je kunt ook kiezen voor Blue, Pink, Grey Clouds, White Mountains, Deep Gray, Soft coral en Cool Jade. Zo is er wel iedereen wel wat moois te vinden.

Bouncer, Pink. Bouncer, Blue.

Stokke Steps Wipstoel: waarom hiervoor kiezen?

Er zijn verschillende redenen waarom ik heb gekozen voor deze wipstoel. Hieronder kun je lezen wat de voornaamste redenen zijn dat ik deze wipstoel in huis heb gehaald:

 • Je kunt de wipstoel gebruiken in verschillende zitposities
 • De wipstoel is comfortabel en ergonomisch
 • De wipstoel is gebruiken vanaf de geboorte
 • De wiegbewegingen die de wipstoel maakt zal je baby doen denken aan mama’s armen
 • Deze wipstoel is tot stand gekomen met behulp van een kinderfysiotherapeut
 • Er zit een speelgoedhanger aan waar je elke keer weer iets nieuws aan kunt hangen. Zo zal het nooit saai worden
 • Het past op de Stokke Steps stoel
 • Je kunt de wipstoel plat opvouwen
 • De wipstoel is voorzien van een handige veiligheidstuigje en schouderpads

In dit blogartikel heb je meer gelezen over wipstoelen en mijn eigen keuze. Al met al komt het er op neer dat een wipstoel een mooie aanwinst is in huis als je een baby verwacht. Het is een geweldige manier om even je handen vrij te hebben terwijl je baby zich al wiegend kan vermaken in de woonkamer met zijn favoriete speelgoed. Ik ben er blij mee! Heb jij al een wipstoel in huis?

De wipstoelen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren die goed passen bij elk interieur!

Natuurlijk heeft Stokke nog veel meer interessante producen. Ken jij de Stokke MyCarrier, de Stokke Steps en de Tripp Trapp met accessoires al?

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You Might Also Like