Mommyhouse.nl

Informatieve mama- en lifestyleblog

Er zijn allerlei tools voor jou en je kind op de markt die het je gemakkelijker maken op het toilet. Zo zijn er voor kinderen potjes en kinder wc brillen, terwijl er voor volwassenen ToiletSquats zijn. Maar wat zijn de voordelen van een potje, en is een kinder wc bril of een potje juist beter? En waarom zie je steeds meer ToiletSquats? In deze tekst krijg je antwoord op al deze vragen en krijg je per hulpmiddel uitleg wat de voor- en nadelen zijn en hoe je deze kunt gebruiken.

Een potje voor kinderen

Vaak gebruiken kinderen potjes omdat deze laag bij de grond zitten waardoor ze deze makkelijker zelf kunnen gebruiken. Ook hebben ze vaak een uitneembare pot zodat je het potje makkelijk kunt legen. In sommige potjes zit zelfs een zijvakje voor vochtige doekjes. Je ziet ook potjes met een rugleuning, dit vinden kinderen erg fijn vinden omdat dit extra ondersteuning geeft. Ook zijn er potjes die je op kunt vouwen zodat je deze ook buitenshuis mee kunt nemen. Een laatste verschil tussen potjes is of deze alleen geschikt zijn om te plassen of ook om te poepen. Potjes zijn een goede eerste stap wanneer een kind eraan toe is om naar de wc te gaan. Een potje is daarnaast ook gemakkelijker te gebruiken gedurende de nacht, je kunt het potje er dan snel bij pakken.

Kinder wc bril

Er zijn ook speciale wc brillen voor kinderen. Bij kinder wc brillen zit er tussen de wc bril en de deksel nog een extra wc bril. Deze extra bril is voor kinderen en gaat over de normale wc bril heen. Kinder wc brillen hebben een standaard maat waardoor deze op alle normale wc’s past. Daarnaast is de extra wc bril voor kinderen er makkelijk af te klikken zodat je deze kunt reinigen. Kinderen kunnen makkelijk op de bril zitten en het zit ook nog eens veel comfortabeler voor kinderen. Het grootste voordeel van de kinder wc bril is misschien wel dat je geen potje meer nodig hebt welke toch veel ruimte in het Toilet in beslag neemt. Daar komt nog bij dat je je kind meteen leert naar de ‘echte’ wc te gaan. Normaal leer je een kind eerst op het potje te gaan, waarna je het kind nogmaals moet aanleren om een echte wc te gebruiken.

Minder wc problemen met de Toiletsquat

De Toiletsquat is dan juist weer een tool voor volwassenen. Dit is een krukje waar je je voeten op plaatst, zodat je in een hoek van 30 graden op de wc zit. Mensen poepen van oorsprong in de gehurkte houding, terwijl we pas sinds de komst van de moderne Toiletpot zittend naar de wc gaan. De gehurkte houding is veel gezonder voor mensen, omdat de darmen in deze posities niet worden afgekneld. Op deze manier voorkom je allerlei problemen welke wel ontstaan wanneer je zittend poept. Doordat je minder druk hoeft te zetten, is de kans dat je aambeien krijgt met een Toiletsquat aanzienlijk kleiner. Onderzoek heeft al aangetoond dat in landen waar mensen gehurkt poepen, nauwelijks aambeien voor komen. Ook heb je minder kans op blaasontsteking, doordat je gehurkt je blaas veel beter kunt legen dan in de zittende positie. De Toiletsquat is makkelijk op te bergen en neemt weinig ruimte in beslag.

Disclaimer: dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met ToiletSquat.com.

 

Tagged:

You Might Also Like

>