Mommyhouse.nl

Informatieve mama- en lifestyleblog

De wereldkaart, de grootste kinderkamer trend van 2019

Een nieuw interieurtrend voor de kinderkamer die ik de laatste tijd veel voorbij zie komen is de wereldkaart. Wereldkaarten zijn er in allerlei soorten en maten. In feite is een wereldkaart geschikt voor elke kamer van je woning. Of je het nu plaatst in de woonkamer, keuken of slaapkamer: een wereldkaart zal je interieur gelijk een nieuwe look geven. In de kinderkamer staat zo’n wereldkaart natuurlijk extra leuk. In dit artikel vertel ik je er graag meer over.

Keuze uit verschillende materialen
Een wereldkaart kan op verschillende materialen afgedrukt worden. Denk bijvoorbeeld aan een foto op canvas, hout, tuinposter, aluminium of glas. Elk van deze materialen heeft een eigen karakter. Glas is bijvoorbeeld modern en strak, terwijl hout een landelijke uitstraling heeft. Een wereldkaart op aluminium is daarentegen industrieel. Door het materiaal te kiezen dat bij jouw stijl past zal de wereldkaart perfect tot z’n recht komen in je interieur. Voor een kinderkamer vind ik het persoonlijk erg leuk om te kiezen voor een wereldkaart op canvas. Je kunt kiezen uit wereldkaarten van diverse formaten. Een grote wereldkaart is ideaal als je op zoek bent naar een opvallende muurdecoratie. Een mooie manier om een grote wereldkaart toe te voegen aan je interieur is door middel van wereldkaart fotobehang. Een complete muur bedekt met kaart klinkt misschien heftig, maar het resultaat kan heel mooi zijn.

Waarom is een wereldkaart voor de kinderkamer een aanrader?

Ik ben een grote voorstander van deze interieurtrend, ik zie er namelijk ook erg veel voordelen in. Hieronder heb ik op een rijtje gezet waarom een wereldkaart voor de kinderkamer en goede keuze is.

Samen de werelddelen oefenen
Je kunt nooit te vroeg beginnen, maak er een leuk spel van en je zal al gauw merken dat je kind de werelddelen op deze manier gemakkelijker kan onthouden.

Samen oefenen met dierennamen
Als je kiest voor een wereldkaart met dieren, is het erg leuk om samen de verschillende dieren aan te wijzen. Het is een leuk idee om dit altijd voor het slapen gaan te doen.

Je raakt er niet zo snel op uitgekeken
Een wereldkaart is namelijk niet leeftijdsgebonden. Hoe ouder je kind zal worden, hoe leuker het zelfs is. Je kunt het dus lekker lang aan de wand laten hangen.

Een goede manier om een lege wand op te vullen

Ben je al een hele tijd aan het bedenken van je nu met die lege wand in de kinderkamer moet? Een wereldkaart is de oplossing om de kinderkamer direct een nieuwe look te geven.

Laat je inspireren: de mooiste wereldkaarten op een rijtje

Als je een wereldkaart koopt voor de kinderkamer, dan is het fijn om alvast wat inspiratie op te hebben gedaan. Hieronder laat ik je meer foto’s zien van wereldkaarten die zeer geschikt zijn voor de kinderkamer:

Wereldkaart Ons dierenrijk - babyWereldkaart Ons dierenrijk - baby

Wereldkaart Dieren geelWereldkaart Dieren groenWereldkaart Dieren kleuren

Wereldkaart Ons dierenrijk

Wereldkaart Continenten en zeeën

Disclaimer: dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met wereldkaarten.nl. Dit zal echter niks veranderen aan mijn mening over een bepaalde dienst of product.

Tagged:
  • You Might Also Like

    >