Wat is de beste kinderwagen die je kunt kopen in 2020? Onze top 5

Het kiezen van een kinderwagen is niet gemakkelijk. Jullie kind is er bijna en natuurlijk wil je dat jullie kind straks in de beste kinderwagen ligt als jullie even gaan wandelen. Tijdens jullie zoektocht hebben jullie vast gemerkt dat er ontzettend veel keuze is. Je hebt namelijk kinderwagens in allerlei soorten, maten en kleuren. Hoe kies je nu de beste kinderwagen? Ik vertel je graag waar je op moet letten en waar je rekening mee moet houden. Wij geven onze top 5 beste kinderwagens en ook laten wij graag enkele moeders aan het woord om hun ervaring met voor hun de beste kinderwagen te delen.

Hoe kies je de beste kinderwagen? 2020 update

Tijdens mijn eigen zwangerschap kwam er ontzettend veel op mij af tijdens mijn zoektocht naar de perfecte kinderwagen. Welk merk is goed? Hoe groot moet de kinderwagen zijn en hoe zit het met de opslagruimte. Op dat moment wist ik het even niet meer. Om het maar niet te hebben over de prijzen: jeetje dat viel mij erg tegen! Een kinderwagen is waarschijnlijk je grootste uitgave in de babyuitzet. In dit artikel kun je lezen wat ik destijds heb gemist: handige tips en informatie over hoe jij de beste kinderwagen kunt kiezen. Ook sommen wij van diverse kinderwagens voordelen en nadelen op. Erg handig!

Goede voorbereiding

Voordat je daadwerkelijk start met het kiezen van de beste kinderwagen voor jouw situatie, is het aan te raden om je goed voor te bereiden. Met welke doelen wil jij je kinderwagen gebruiken en wat is je budget? Hieronder informeren wij je over enkele zaken die invloed kunnen hebben op je keuze. Erg handig om door te nemen voordat je start met je zoektocht naar de beste kinderwagen!

Kinderwagen voor verschillende doeleinden

Een kinderwagen wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een heerlijke wandeling tijdens je bevallingsverlof tot aan het winkelen in de stad. Tijdens het kopen van een kinderwagen zijn er diverse factoren waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan een ligstand voor als je baby tijdens het wandelen of winkelen in slaap valt. In zo’n geval is het wel belangrijk dat je baby comfortabel kan liggen slapen. Daarnaast zijn er ook andere factoren die meespelen, denk bijvoorbeeld aan bergruimte voor als je een babytas kwijt wilt. Er zijn bijvoorbeeld kinderwagens met een bergruimte onderin, maar ook een hangsysteem behoort tot de mogelijkheden. Om de beste kinderwagen te kunnen kiezen voor jouw situatie, spelen meerdere zaken een rol.

Hoe zit het met de kosten?

Voor de meeste mensen zal de kinderwagen de duurste uitgave zijn voor de uitzet van de baby. Omdat er behoorlijke kosten aan verbonden zitten, is het daarom verstandig om goed na te denken over je keuze voor de beste kinderwagen. Je wilt immers een kinderwagen die handig is en waar je zo lang mogelijk gebruik van kunt maken.

Waarvoor ga je de kinderwagen gebruiken?

Voordat je op zoek gaat naar een geschikte kinderwagen, is het verstandig om je eigen wensen in kaart te brengen met betrekking tot de kinderwagen. Wil je de kinderwagen vooral gebruiken tijdens het wandelen naar de oppas (berg ruimte nodig voor een grote tas!) of ga je deze enkel gebruiken voor af en toe winkelen met de baby. Omdat iedereen andere wensen heeft, is het niet mogelijk om maar een enkele kinderwagen aan te wijzen als  beste kinderwagen.

Als jij je wensen in kaart brengt, zorg je ervoor dat je goed voorbereidt bent op je aankoop. Op deze manier kun je een grote teleurstelling voorkomen. Het is namelijk erg jammer als je ineens een kinderwagen in huis hebt staan waar je niet tevreden over bent. Praat hier eens met je partner, moeder of vriendin over, en je zult merken dat je toch nog wel wat eisen hebt.

Let op de Europese norm

Omdat wij natuurlijk willen dat onze baby in een goede kwalitatieve kinderwagen ligt, is het aan te raden om altijd te bekijken of de kinderwagen is voorzien van een goedkeuring van de Europese norm: NEN-EN 1888. De beste kinderwagen is natuurlijk een kinderwagen die geheel aan de veiligheidsnormen voldoet.

Populairste kinderwagens

Welke soorten kinderwagens zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten kinderwagens waar je uit kunt kiezen. In de meeste gevallen zijn er slechts enkele kleine verschillen waardoor zij zich onderscheiden van de rest. De keuze voor het soort kinderwagen die je maakt, hangt meestal af van je persoonlijke situatie. De beste kinderwagen kan dus voor iedereen wat anders betekenen. Hieronder geven wij je een handige overzicht.

Overzicht soorten kinderwagens

Kinderwagen

beste kinderwagen

De echte kinderwagen kun je vergelijken met een wieg op wielen. In de meeste gevallen wordt deze kinderwagen niet meer gebruikt als je kind eenmaal kan zitten. In de wieg heeft je baby namelijk niet de mogelijkheid om te zitten. De meeste baby’s kunnen rond 9 tot 10 maanden rechtop zitten, meestal wordt de kinderwagen daarna niet meer gebruikt.
Combiwagen

beste kinderwagen

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dit voor mij de beste kinderwagen is! De meeste ouders kiezen hier ook voor vanwege het gemak.  De eigenschappen van een kinderwagen en een wandelwagen worden hier namelijk samengevoegd.  Ik heb de eerste tien maanden gebruik gemaakt van een wiegje en hierna had ik gewoon de mogelijkheid om het wiegje te vervangen voor een zitje. Hierdoor kun je erg lang genieten van je combiwagen. Tegenwoordig heb je zelfs de mogelijkheid om een autozitje te monteren. Erg handig!
Wandelwagen

beste kinderwagen

Dit is een kinderwagen waarin je baby kan zitten. De wandelwagen kun je niet gebruiken als je baby net is geboren. Op dat moment kan je baby namelijk nog niet zitten. Een wandelwagen is in principe een stevigere versie van een buggy. De wandelwagen kun je vervolgens ook uitbreiden met een opzetstuk voor als je een ouder kindje hebt.
Buggy

beste kinderwagen

Als je een lichte kinderwagen wilt hebben die gemakkelijk vervoerd kan worden, dan kun je kiezen voor een buggy. Ik heb zelf altijd een buggy in de auto voor het geval ik toch even snel naar de stad moet of bij mijn ouders een heerlijke korte wandeling wil maken. Erg handig en altijd bij de hand! Een buggy is ook erg handig om mee te nemen op vakantie.
Duo combiwagen

beste kinderwagen

Ben je zwanger van een tweeling? Ontzettend leuk! Een duo kinderwagen is hier zeer geschikt voor. Met een duo buggy is het tevens mogelijk om kinderen te vervoeren van verschillende leeftijden. Deze kinderwagens hebben vaak als nadeel dat ze groot en zwaar zijn, om deze kinderwagens te vervoeren heb je daarom meestal wel een auto nodig met een grote bergruimte. Dit verschilt ook per merk en model.

Voor hoeveel wielen kies ik?

Tijdens mijn zoektocht naar de beste kinderwagen vond ik dit een rare vraag. Wat maakte het nu uit hoeveel wielen mijn kinderwagen had? Nou, uit ervaring weet ik nu dat dit nog erg veel kan uitmaken. De wendbaarheid en stabiliteit van de kinderwagen wordt hier namelijk behoorlijk door beïnvloedt. Het gebruiksmak kan dus erg verschillen bij drie of vier willen.

De keuze voor het aantal wielen hangt nauw samen met het terrein waar jij je kinderwagen wilt gebruiken. Een kinderwagen met twee achterwielen en een voorwiel is bijna behoorlijk wendbaar. Het verschil kun je echt voelen als je bochten maakt tijdens bijvoorbeeld een wandeling. Woon je ergens waar je veel verhogingen hebt in de straat? Denk bijvoorbeeld aan stoepen die van hoogte kunnen verschillen. In dit geval is een kinderwagen met vier wielen een stuk passender om te gebruiken. Een kinderwagen met drie wielen kan in zo’n geval zelfs gevaarlijk zijn.

Tip: voordat je een wielkeuze maakt, is het aan te raden om te bekijken of op jouw terrein veel verhogingen voorkomen. De keuze voor de beste kinderwagen is hier ook afhankelijk van.

Velg keuze: plastic of staal?

Velgen van staal zijn comfortabeler dan plastic velgen. Veel mensen kiezen toch voor plastic omdat ze de uitstraling mooier vinden en daarnaast zijn deze velgen ook een stuk lichter. Als je woont in een omgeving die vochtig is, is het ook geschikter om te kiezen voor plastic. In dat geval kan het staal namelijk gaan roesten. Wil je dit voorkomen? Kies dan voor roestvrij staal. Let hier dus op als je een kinderwagen uitkiest.

beste kinderwagen

Tip: voordat je een velgkeuze maakt is het goed om te bekijken op wat voor soort terrein je vaak gebruik gaat maken van de kinderwagen.

Bandkeuze: foam of lucht?

Banden van foam raken nooit lek. Dit is zeker een groot voordeel van mensen die zich niet willen bezadelen met veel onderhoud. Ze zijn wel wat minder comfortabel dan de lucht versie. Luchtbanden vereisen wel wat extra onderhoud. Het kan dus voorkomen dat je de banden af en toe moet bijpompen.

beste kinderwagen

Tip: ben je een type dat goed kan onderhouden? Dan kun je kiezen voor lucht. Foam is onderhoudsvrij.

Duwstang

Een kinderwagen is voorzien van een duwstang. Deze duwstang kun je krijgen in diverse vormen. Je kunt kiezen voor een duwstang die je kunt verstellen en voor een duwstang die niet verstelbaar is. Een verstelbare duwstang is erg handig als jij en je partner verschillen qua lengte. Dit heb ik zelf ervaren met mijn partner. Mijn man is 188 cm en ik ben zelf 162 cm. Een groot verschil als we de kinderwagen duwen dus! Gelukkig hadden wij een verstelbare duwstang, super handig en eenvoudig kunnen wij op deze manier de stang verstellen. Omdat je namelijk ook een moeder, broer of oom hebt die qua lengte kunnen verschillen, is het erg handig dat je een kinderwagen hebt die beschikt over deze mogelijkheid.

Tip: kies voor een verstelbare duwstang

Gemakkelijk op te vouwen

De meeste kinderwagens hebben tegenwoordig een handige opvouwmechanisme. Als je alle tijd hebt om de kinderwagen op te vouwen, lijkt dit misschien niet altijd even belangrijk, maar als er toch wat is waardoor je snel moet zijn, is het wel erg handig dat de kinderwagen soepel en eenvoudig op te vouwen is. Test dit ook gerust uit in de winkel. De medewerker kan je eventueel helpen als je hier hulp bij nodig hebt. Wij hebben dit tijdens ons aankoop ook getest bij meerdere kinderwagens. Je zult dit namelijk nog erg vaak doen.

beste kinderwagen

Tip: test het opvouwmechanisme in de winkel uit

Opbergruimte

Als je ergens naar toe gaat met de baby, heb je erg veel spullen die mee moeten. Verzorgingsspullen, speelgoed en natuurlijk ook je eigen tas. Misschien ga je winkelen, ook dan is het handig als je ruimte hebt waar jij je spullen kwijt kunt.

Tip: bekijk de bergruimte van een kinderwagen. Vind je een kinderwagen erg mooi, maar heb je weinig bergruimte? Geen nood. Maak gebruik van extra netjes of haakjes waar je extra opslagruimte mee kan creëren.

De top 5 beste kinderwagens van Mommyhouse

Mommyhouse heeft op basis van gebruikerservaringen voor jullie een top 5 gemaakt van de beste kinderwagens. Wij informeren jullie graag over praktische en stijlvolle kinderwagens.

Joolz Day (1)

beste kinderwagen
Ben je op zoek naar een luxe kinderwagen? Dan kom je al gauw terecht bij het merk Joolz Day. Zij bieden je namelijk ontzettende mooie kinderwagens met een luxe uitstraling. Voor Mommyhouse is dit een terechte nummer 1 voor de beste kinderwagen.

Ergonomie staat centraal
Over de kinderwagens van Joolz Day is ontzettend goed nagedacht. Zij hebben dan ook tijdens het bouwen van hun kinderwagens de ergonomie centraal staan.

Hoge wieg
De kinderwagens van Joolz Day zijn voorzien van een extra hoge wieg. Je denkt er op dit moment nog niet aan, maar het is erg vervelend als je constant moet bukken als je het speentje wilt geven of als je even wilt kijken hoe het gaat. Door de extra hoge wieg kun je gemakkelijk bij je baby zonder echt te bukken.

Ideaal voor lange mensen
Dankzij de hoge wieg is dit een kinderwagen die zeer geschikt is voor mensen die lang zijn. Aangezien dit in Nederland ook zeker vaak voorkomt, is dit zeker een goede reden voor bepaalde mensen om deze kinderwagen te overwegen. Om deze reden zijn er ook veel mensen die de kinderwagen in huis nog gebruiken. Omdat de wieg redelijk hoog is, kun jij je baby namelijk ook prima in de gaten houden als je in de keuken bent of als je aan tafel zit te werken.

Ontzettend stabiel
De kinderwagens van Joolz Day zijn ontzettend stabiel. De kinderwagens hebben vier stevige wielen waardoor jij altijd weet dat je kind veilig en stabiel ligt en zit. De kinderwagen is gemakkelijk te duwen omdat de wielen aan de voorkant van rubber zijn en de achterwielen zijn gevuld met lucht. Als je de kinderwagen hebt besteld dan is dit waarschijnlijk ook het eerste wat je zult onthouden van deze kinderwagen, hij rijdt namelijk heel soepel en fijn.

Omkeerbare zitting en verstelbare duwstang
Dankzij de omkeerbare zitting kun je zelf de zitpositie van je kind bepalen. Wil je dat je kind jouw kant opkijkt of dat hij of zij heerlijk om zich heen kan kijken. Ik heb zelf een kinderwagen met deze optie en ik heb hier ontzettend vaak gebruik van gemaakt. Zeker handig als je deze mogelijkheid hebt dus. Dankzij de verstelbare duwstang kun je deze helemaal naar wens instellen.

Minpunt: reiswieg erg groot
Een minpuntje van deze kinderwagen is dat je wel even goed moet nadenken hoe je de kinderwagen met reiswieg wilt vervoeren. Het zou namelijk erg goed mogelijk zijn dat deze niet gemakkelijk in je kofferbak past. De reisweig is namelijk wel groot. Heb je een grote auto? Dan hoef dit dus helemaal geen probleem te zijn. De grootte van de reiswieg zorgt er daarnaast wel voor dat je deze lang in gebruik kunt nemen.

Conclusie:
Als je op zoek bent naar luxe, dan moet je echt bij Joolz Day zijn. De ontwerpers van deze kinderwagens hebben echt de tijd genomen om voor ons een stijlvolle en handige kinderwagen te creëren. Omdat de ergonomie centraal staat, weet je dat jij ook voor jezelf het beste in huis haalt. Dankzij de hoge wieg zal je niet zo snel last krijgen van je rug en dit maakt het ook dat deze kinderwagens ontzettend geschikt zijn voor lange mensen. Wil je voor het beste gaan? Dan is het zeker waard om een Joolz day kinderwagen te kopen. Je betaalt er wel wat voor, maar dan ben je wel voorzien van kwaliteit. Bestel hier al je Joolz accessoires voor bij de kinderwagen.

Childweels (2)

beste kinderwagen
Childweels Urbanista 2

De childweels kinderwagens zijn ontzettend populair. Hier moet zeker een reden voor zijn bedacht ik mijzelf. Mommyhouse is op onderzoek uitgegaan en is er inderdaad achter gekomen dat deze kinderwagens erg handig zijn Ik vertel je graag waarom dit de nummer twee is voor de beste kinderwagen.

Moderne uitvoering
Deze kinderwagen is ontzettend hip en oogt zeer stijlvol. Ik vind hem er zo heerlijk soepel uitzien, de vorm van de kinderwagen en wielen zijn helemaal in balans. Ben jij een hippe moeder? Dan is deze kinderwagen zeker iets wat een lust is voor je oog.

Veiligheid voorop
Deze kinderwagen is voorzien van een 5puntsveiligheidsgordel. Hiermee zal je kind goed vastzitten en niet tijdens een bocht of drempel worden verplaatst. Bij gordels die niet stevig zitten, kan dit namelijk nog wel voorkomen.

Inclusief zonne- en regenscherm
Dit vind ik persoonlijk een hele mooie toevoeging. Ik heb dit bij mijn eigen kinderwagen niet gehad, waardoor ik nog een losse paraplu en regenhoes heb moeten kopen (die niet eens paste omdat ik de juiste maat niet kon vinden). Super handig dus dat je er een scherm bij krijgt, zo hoef je nooit bang te zijn dat je ineens te maken krijgt met een onverwachte regenbui en je kind helemaal nat is. Je krijgt er ook een voetenzak bij waardoor je kind het altijd heerlijk warm heeft buiten. Zeker geen overbodige luxe in Nederland?

Stoel omkeerbaar
Wil je graag een wandeling maken en je kind in de gaten houden omdat ze iets eet waar ze af en toe nogal vergeet bij te slikken? Dan kun je de kinderwagen gemakkelijk zo plaatsen dat jij je kind goed kunt zien. Is het lekker weer en wil je graag dat je kind heerlijk om zich heen kan kijken? Dan is ook dit geen enkel probleem, het zitje kun je namelijk zeer gemakkelijk omdraaien.

Garantie
Als je de kinderwagen koopt, dan krijg je er ook nog eens 2 jaar fabrieksgarantie bij. Dit vind ik zelf altijd erg fijn om achter de hand te hebben. Gebeurd er toch iets? Dan kun je altijd terugvallen op de fabrieksgarantie en de kinderwagen laten repareren. Schade die je zelf veroorzaakt, valt hier natuurlijk niet onder. Maar ik neem aan dat je zeker voorzichtig om zal gaan met deze prachtige kinderwagen.

Conclusie:
Deze kinderwagen is voor hippe mama’s die op zoek zijn naar een stijlvolle, maar zeker ook praktische kinderwagen. Met een handige veiligheidsgordel en omkeerbare stoel is dit zeker een goede kinderwagen. Je kunt gebruik maken van deze kinderwagen in alle weersomstandigheden, omdat deze kinderwagen zelfs is voorzien van een handige zonne- en regenscherm.

Easywalker Harvey (3)

beste kinderwagen
Easywalker Harvey black

De Easywalker Harvey is een multifunctionele kinderwagen en de nummer drie voor de beste kinderwagen van Mommyhouse. Je betaalt hier circa 600 euro voor, maar daar krijg je ook zeker wat voor terug. Mommyhouse heeft deze uber stijlvolle kinderwagen verder voor je onderzocht.

Nooit een lekke band
Deze kinderwagen is voorzien van foam gevulde banden. Daarom hoef je nooit bang te zijn dat je met een lekke band eindigt tijdens een wandeling. Ja, dit kan namelijk zeker. Ik had hier ook aan het begin geen rekening mee gehouden, maar je hoort geregeld dat dit moeders overkomt. Vooral als je over een weg wandelt met allemaal kleine steentjes, op een warme dag is het dan zo gebeurd dat je eindigt met pech. Met deze kinderwagen zal je dit probleem niet krijgen.

Ruimte voor twee
Deze mogelijkheid laat zien dat deze wagen een goede investering is. Je kunt de wagen namelijk gemakkelijk zo maken dat deze geschikt is voor maar liefst twee kinderen. Dit kun je doen door diverse zitjes erbij te halen. Op deze manier kun je deze ook gebruiken voor kinderen met verschillende leeftijden, maar er is ook de mogelijkheid om deze wagen te gebruiken voor kinderen met dezelfde leeftijd. Ook handig voor tweelingen dus! De meeste kinderwagens die speciaal voor tweelingen zijn bedoeld kunnen prijzig uitpakken, op deze manier kun je toch je twee kindjes veilig en stijlvol vervoeren zonder dat je hier al te veel aan hoeft uit te geven. Dit model kun je gebruiken vanaf de geboorte tot maximaal een gewicht van 15 kilo, hier kun je dus zeker even mee vooruit.

Makkelijk mee te nemen
Deze kinderwagen kun je handig inklappen tot een super compact pakketje. Erg handig als je gaat winkelen en je nog ruimte over wilt hebben voor je tassen of als je een auto hebt met een kleine kofferbak.

Zwenkwielen
De voorkant van de kinderwagen is voorzien van handige zwenkwielen. Dit houdt in dat je gemakkelijk bochten kunt maken zonder dat je in onhandige en gevaarlijke situaties terecht komt. De achterwielen zijn vast.

Conclusie
Deze kinderwagen heeft uiteindelijk ook ruimte voor twee kinderen, wat deze wagen zeer geschikt maakt voor kinderen met een tweede kinderwens. Ik heb hier tijdens de aankoop van mijn huidige wagen geen rekening mee gehouden, maar ik had het zeker handig gevonden als ik dit wel had geweten. Mijn eigen model heeft deze optie namelijk niet. Daarnaast zal je nooit eindigen met een lekke band en kun je de kinderwagen gemakkelijk meenemen als je gaat winkelen of op vakantie gaat. Dit model is namelijk te transformeren naar een compact pakketje. Dankzij de handige foam zwenkwielen kom je niet in gevaarlijke situaties terecht als je een bocht wilt nemen en kom je zeker niet met een lekke band te zitten. Al met al een multifunctionele en stijlvolle kinderwagen waar je zeker tevreden mee zult zijn. Ook een leuke toevoeging, deze kinderwagen is te verkrijgen in zo’n leuke olijfkleur. Oogt ontzettend fris en zie je ook niet vaak voorbijkomen. Ik ben er weg van! Je kunt hier je eigen Harvey kinderwagen bestellen.

Xadventure X-Line S (4)

beste kinderwagen
Xadventure X-Line S – Kinderwagenset – Royal

Mama’s en papa’s die behalve een praktische kinderwagen, ook op zijn naar een hele mooie wagen hoeven niet meer verder te zoeken. Dit model is echt prachtig om te zien. De donkerblauwe kleur in combinatie met het bruine leer vind ik altijd zo’n luxe uitstraling hebben. Deze wagen heeft op het internet over het algemeen een ontzettende goede beoordeling. Denk aan cijfers tussen de 8 en 9. Ook wij waren benieuwd naar deze Royal wagen en hebben voor jou gekeken of dit een goede aankoop is. Mommyhouse geeft je meer informatie over de nummer 4 beste kinderwagen.

Een mooie investering
Deze kinderwagen is te gebruiken met de reiswieg voor kinderen van 0 tot circa zes maanden. Daarna kun je de wagen transformeren tot een prachtige wandelwagen. Hiervan kun je een stuk langer genieten, namelijk tot je kind 15 kilo is geworden en dat is meestal wel een hele tijd?! Erg fijn dat je geld uitgeeft, maar je het op deze manier zeker terugverdient. Je kunt er namelijk een hele tijd van genieten.

Duwstang verstelbaar
Kleine mama’s, lange papa’s. Als je dit probleem hebt is een duwstang die verstelbaar is wel erg fijn. Op deze manier is deze gemakkelijk aan te passen aan de gewenste hoogte, erg van als je een lange wandeling gaat maken. Dit probleem had ik zelf ook. Ik ben redelijk klein (161 cm) en mijn man is langer (189). Omdat deze optie ook op onze wagen zat hebben wij hier verder nooit last van gehad. Ook een aanrader als je kinderwagen wordt gebruikt door een oma, tante of oppasser die niet dezelfde lengte hebben als jullie. Ook zij kunnen dan prima de kinderwagen gebruiken.

Zwenkwielen
Deze wagen heeft handige zwenkwielen die fixeer baar zijn. Zwenkwielen zijn wielen waarbij het mogelijk is dat deze 360 graden horizontaal bewegen. Maak je een bocht met de kinderwagen? Dan is dit zeer gemakkelijk en gaat het soepeler als je zwenkwielen hebt. Deze kinderwagen zal bij het nemen van bochten dus geen moeilijkheden hebben. Ouders geven in diverse reviews aan dat dit model heerlijk soepel rijdt, heerlijk voor als je vaak wilt wandelen met je kind.

Compact
Ouders zijn over het algemeen erg positief over het uit- en dichtklappen van de wagen. Het is handig in gebruik en klikt lekker gemakkelijk vast. Ook zijn de ouders erg blij met de kijkvensters.

Veel bergruimte
Deze wagen is handig voor mensen die ook wat mee willen nemen. Denk bijvoorbeeld aan een grote luiertas, maar ook ruimte om je boodschappen in te zetten is erg handig. Bij veel kinderwagens heb je niet al te veel ruimte om spullen in op te bergen, dit is dan ook zeker een mooie pluspunt bij deze kinderwagen.

Conclusie
Deze kinderwagen is voor ouders die op zoek zijn naar een praktische wagen die er ook nog eens zeer fraai uitziet. Dit model heeft een mooie uitstraling door de lederen accenten en is een mooie investering. De wagen is zeer handig vanwege de bergruimte en compactheid. Je kunt hier je eigen Xadventure X-line S kinderwagenset bestellen.

BeeBaby 3 in 1 Kinderwagen(5)

beste kinderwagen
Onze nummer 5 beste kinderwagen, maar daarom zeker ook niet minder. Mijn zus heeft deze wagen gekocht en is er ontzettend blij mee, voor de prijs van circa 250 euro krijg je ontzettend veel terug. Uit de algemene reviews van alle gebruikers komt het volgende erg vaak naar voren: de prijs en kwaliteit verhouding van dit model is zeer goed. Deze wagen wordt namelijk ook nog eens geleverd inclusief autostoel. Omdat ik zag dat deze  ook online erg populair was, is het tijd voor een Mommyhouse review. Want wat maakt dit model zo goed? Ik vertel je graag meer over de BeeBaby kinderwagen.

Drie in één
De BeeBaby wagen is van alle markten thuis. Als ouder wil je graag een kinderwagen die je zo lang mogelijk kunt gebruiken. Dit model is te gebruiken vanaf de geboorte van je prachtige baby tot aan een leeftijd van circa 3 jaar. Je kunt dus zeker drie jaar plezier hebben van deze wagen, en als je hierna een tweede krijgt? Hoppa, dan kun je het zo weer opnieuw gebruiken.

Wandelwageninzet twee kanten te plaatsen
Als je gebruik maakt van de wandelwageninzet, dan is het mogelijk om deze op twee manieren op het onderstel te plaatsen. Wil jij je baby zien terwijl hij of zij tijdens een wandeling wat eet? Dan kun je de wandelwageninzet zo plaatsen dat het gezichtje naar jou toekijkt. Wil je liever dat je baby lekker rond kan kijken buiten? Dan is ook dat geen probleem.

Makkelijk mee te nemen
Dit is een voordeel die ik van mijn zus geregeld te horen krijg. ‘heerlijk, zo gemakkelijk mee te nemen!’. De wagen is namelijk gemaakt van lichtgewicht aluminium. Daarnaast kun je ook de achterwielen gemakkelijk verwijderen waardoor je het mee kunt nemen in de kleinste kofferbakken. Erg handig als je op vakantie gaat met de auto of als je heerlijk gaat shoppen en ook ruimte wilt hebben voor je andere spullen.

Rugleuning in verschillende posities
Slapen of zitten? Met de kinderwagen van Beebaby hoef jij je daar geen zorgen over te maken. De wagen kun je namelijk op allerlei verschillende manieren verstellen. Je kunt liggen en gebruik maken van drie zitposities. In totaal zijn er dus vier posities mogelijk. Met een handige trekkoord is ook de rugzijde gemakkelijk nog te verstellen. Dit is vooral handig als je aan het wandelen of winkelen bent en je baby valt in slaap. Jij hoef je shopmiddag dan niet af te breken omdat je baby oncomfortabel ligt. Je krijgt er ook een autostoel bij. Voor deze prijs krijg je ontzettend veel terug.

Bekleding goed te reinigen
Ook niet geheel onbelangrijk, deze kinderwagen is gemakkelijk te reinigen. Erg handig omdat het natuurlijk wel voor kan komen dat je kind tijdens een wandeling misselijk wordt en moet overgeven of dat je kind de hele wagen smerig maakt tijdens het eten van een ijsje. Goed om te weten en zeker iets waar je gebruik van gaat maken!

Conclusie:
Al met al is dit een hele handige wagen en qua prijs ook zeker aantrekkelijk. Een drie in één wagen die je tot de derde levensjaar van je kind kunt gebruiken. Dit is een kinderwagen die dankzij haar compactheid en diverse mogelijkheden zeker een goede aankoop is. Wil je een goede wagen en niet te veel uitgeven? Dan is dit zeker een goede aanrader! 

Mommyhouse werkt niet samen met deze merken, de reviews zijn geheel op eigen initiatief geschreven.  

Wat is een goede kinderwagen? Moeders vertellen over hun ervaring

 • Johanna kiest voor de Maxi-Cosi Mura 4
  Wij hebben gekozen voor een kinderwagen van Maxi-Cosi. De meeste mensen kennen het merk vooral van het autostoeltje, maar Maxi-Cosi heeft ontzettend veel andere producten die erg goed zijn. Wij zijn helemaal enthousiast over de Maxi-Cosi Mura 4. Deze wagen is heerlijk gemakkelijk inklapbaar en heeft verschillende ligstanden. Erg handig voor als je baby tijdens het winkelen bijvoorbeeld in slaap valt. Hierdoor kan je heerlijk door winkelen terwijl je baby comfortabel ligt. Het enige wat ik mis aan dit model is extra bagageruimte. Dit heb ik gelukkig voor mijzelf wel kunnen oplossen met een hangtasje waar ik veel babyspullen in kwijt kan. Dit is voor mij een echte topper en zeker de moeite waard!

  beste kinderwagen
  De Maxi Cosi Mura 4
 • Lieke kiest voor de Bugaboo Cameleon 3

Eigenlijk wist ik tijdens mijn zwangerschap al dat mijn beste wagen van het merk Bugaboo zou zijn. Bugaboo is een van de bekendste kinderwagenmerken in Nederland, en van veel zwangere vriendinnen heb ik hier al jaren geleden voor positiefs over gehoord. Ik ben erg enthousiast over deze wagen en vind het zo heerlijk compact. De stuur is erg soepel en daarnaast kun je het op verschillende soorten terreinen gebruiken. Een klein nadeeltje van deze wagen vind ik alleen dat je niet gemakkelijk gebruik kunt maken van het bakje waar je spulletjes in kunt opbergen. De stang zit hierbij in de weg. Dit is natuurlijk wel een beetje jammer, maar als ik de rest van de voordelen bekijk, zal dit minpuntje mijn mening over dit model niet veranderen. Een echte aanrader!

beste kinderwagen
De Bugaboo Cameleon 3
 • Tamara kiest voor de Mutsy Igo
  Tijdens mijn zwangerschap had ik een collega met deze wagen. Haar kind was inmiddels 2 jaar maar paste nog steeds goed in dit model. Deze wagen is namelijk erg ruim. Hierdoor was ik meteen om. Ik vind het namelijk erg jammer om een model te kopen die ik weinig gebruik. Vooral omdat de meeste kinderwagens prijzig zijn, wilde ik er graag eentje waar ik zo lang mogelijk van kan genieten. Bij deze kan dat! Het is licht en hierdoor gemakkelijk in de auto te tillen. Ook is het een soepele wagen en kun je makkelijk wisselen tussen de onderdelen. Wat ik een minpuntje vind aan deze versie is dat het mandje klein is. Verder ben ik er erg blij mee!
beste kinderwagen
Mutsy Igo

Nu weet je waar je op moet letten als je een kinderwagen gaat kopen. Heb jij al een voedingskussen en babykamer gekocht? Wij informeren je graag.

 

Tagged:

8 COMMENTS

  • Dat had ik ook tijdens het lezen van dit artikel, er zijn zoveel dingen waar ik niet aan heb gedacht. Heb gelijk wat punten genoteerd

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You Might Also Like