Zo eet jouw kind meer groente en fruit

Iedere moeder weet dat het niet gemakkelijk is om je kind voldoende groente en fruit te laten eten. Veel kinderen vinden groente niet lekker smaken en hierdoor kan het zo dat ze dagelijks weigeren om hun groente op te eten. Als jij dit herkent, is het tijd om het eten van groente en fruit leuker te maken. Hoe kun je dit doen? Wij geven je handige tips!

Begin op tijd met groente en fruit

Als je op tijd begint met het geven van groente en fruit, is de kans ook groter dat je kind dit lekker gaat vinden. Begin dus zeker op het moment dat het toegestaan is dat je kind hapjes mag hebben. Geef ook niet elke keer dezelfde smaken, probeer hierin te variëren. Als jij je kind meerdere dagen dezelfde smaak geeft, dan is de kans groot dat je baby op een gegeven moment is gewend aan de smaak en plotseling begint met eten. Dit heb ik met mijn zoontje ook gehad. Hij weigerde aan het begin avocado te eten, maar nu is het zeker een favoriet! Geef dus niet op!

Maak groente en fruit aantrekkelijk

Als je creatief bent met groente en fruit, kan het voor je kindje wel een feest worden! Probeer allerlei diertjes te maken of ga aan de slag met vormpjes. Waar is jouw kind gek op? Hieronder kun je inspiratie opdoen voor leuke creaties. Ik weet zeker dat je kindje wel geïnteresseerd in een schildpadje van druiven en kiwi’s of een lieve bananenkonijn!

Groente en fruit niet dwingen

Uiteindelijk is het wel zo dat jij je kind niet kunt dwingen om gezond te eten. Op deze manier zal jouw kind dit ook associëren met een gespannen sfeer en dit help je niet. Vind je kind iets niet lekker? Probeer het dan eens anders klaar te maken. Voeg er eventueel iets aan toe dat je kindje wel lekker vindt.

Eet jouw kind voldoende groente en fruit?

3 COMMENTS

  1. Mijn zoontje is ook geen voorstander van groente en fruit. Leuk idee om zo creatief met eten te zijn! Ik ga maar eens een beetje experimenteren

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You Might Also Like