Zo creëer jij meer licht en ruimte in jouw woning

In 2015 hebben wij onze huidige woning gekocht. Toen wij onze woning kochten, waren de kamers voorzien van druk behang, grote muurstickers en felle kleuren. Ik vond de sfeer vreselijk, het voelde benauwd en donker aan. De afgelopen jaren hebben wij hard gewerkt aan het creëren van een lichter en frisser interieur. Mooie witte muren, een strakke grijze vloer en hoge gordijnen. Onze woning is nu een fijne plek waar je heerlijk kunt ontspannen. Gedurende deze periode hebben wij geleerd hoe je gemakkelijk een groter en lichter interieur kunt creëren. Wil jij weten hoe jij een lichter interieur kunt krijgen in je eigen woning? Lees dan gauw onderstaande tips.

Gebruik lichte kleuren

Lichte kleurtinten zorgen ervoor dat een ruimte groter lijkt. Vooral als je het plafond en de muren dezelfde kleur geeft, zorgt dit voor meer eenheid en ruimte in je woning. Van deze tip hebben wij dankbaar gebruik gemaakt. Wij hebben de muren en het plafond beneden en op de eerste verdieping geheel wit gemaakt. Het effect was voor ons gelijk zichtbaar. De ruimte leek écht groter en lichter. Wij hebben gekozen voor een opvallende grijze hoekbank om de ruimte meer diepte te geven. Hieronder zie je hoe onze ‘basis’ woonkamer eruitziet. Vaak gebruik ik gekleurde kussens met diverse patronen en kaarsen om meer kleur te brengen in het interieur. Kies je voor witte verf? Dan is het aan te raden om te kiezen voor kwalitatieve afwasbare verf. Een witte muur kan snel vies worden, vóóral met een drukke peuter in huis😉!

meer licht in huis creëren

Kies voor een lichtkoepel

Als je huis voorzien is van een plat dak, dan zal je huis een stuk lichter en ruimer ogen als je kiest voor een lichtkoepel. Je kunt lichtkoepels vinden in allerlei formaten en soorten. Bij Bouw-handel vind je meer informatie over de verschillende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor enkelwandige of dubbelwandige lichtkoepels. Wat de beste keuze is, hangt geheel af van jouw persoonlijke wensen en situatie.

Hang lange gordijnen hoog op

Je kunt een kamer een stuk ruimer en lichter laten ogen door lange gordijnen hoog op te hangen. Gordijnen die vanaf het plafond tot aan de grond lopen, geven het mooiste effect. Deze tip hebben wij zelf toegepast in onze woning met witte gordijnen. Onze woning kreeg direct een frisse en lichte look.

 meer licht in huis meer licht in huis meer licht in huis creëren

In dit artikel heb je handige tips gekregen om meer licht en ruimte te creëren in jouw woning. Bekijk welke tips jij kunt toepassen en creëer in korte tijd een fijne en lichte ruimte waar je tot rust kunt komen. Heb jij nog handige tips om meer licht en ruimte te creëren?

You Might Also Like

>