De voordelen van een online zwangerschapscursus

Als je zwanger bent, komt er ontzettend veel op je af. Het is leuk, maar tegelijkertijd brengt het bij de meeste vrouwen ook veel onzekerheid met zich mee. Een zwangerschapscursus kan ervoor zorgen dat je meer zelfvertrouwen krijgt. Je zal namelijk gedurende een cursus over veel zaken goed geïnformeerd worden. Deze informatie zorgt ervoor dat je meer rust kunt ervaren gedurende je zwangerschap. Ook heb je op deze manier een betere voorbereiding op je bevalling. Het volgen van een zwangerschapscursus is voor alle moeders niet even gemakkelijk. Veel zwangere vrouwen hebben het druk met werk en andere zaken en voelen dat ze hierdoor geen tijd hebben voor een zwangerschapscursus. Voor deze vrouwen bestaat er een ideale oplossing: het volgen van een online zwangerschapscursus. Op deze manier mis je geen belangrijke informatie en kun je de cursus volgen wanneer het jou uitkomt. Ik vertel je meer over de voordelen van een online zwangerschapscursus.

Je kunt je eigen tijd indelen

Als je een fulltime baan hebt en een druk sociaal leven ernaast, is het niet altijd gemakkelijk om tijd vrij te maken om een zwangerschapscursus te volgen. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je moe bent of andere klachten hebt als gevolg van de zwangerschap waardoor je liever de deur niet uitgaat. Voor deze mensen is het volgen van een online zwangerschapscursus ideaal. Je kunt wanneer jij maar wilt de lessen volgen.

Informatie is terug te kijken

Als je naar een zwangerschapscursus gaat, dan komt er veel informatie op je af. Natuurlijk krijg je gedurende de les wat materiaal mee en kun je aantekeningen maken, maar met mijn zwangerschapsdementie vergat ik dat ook allemaal in no time. Een online zwangerschapscursus zorgt ervoor dat je de lessen kunt volgen wanneer jij maar wilt. Je kunt ook video’s terugkijken als je daar behoefte aan hebt. Het herhalen van de lessen is alleen maar goed. Op deze manier kun je de stof extra goed opnemen en toepassen als je het nodig hebt.

Online zwangerschapscursus kun je ook samen doen

Er zijn veel stellen die het niet fijn vinden om met andere stellen een cursus te volgen. Als je besluit om een online zwangerschapscursus te doen, dan kan jij, maar ook je partner de lessen volgen. Sommige cursussen besteden zelf speciale aandacht aan je partner in de lessen. Dit is voor jezelf als toekomstige moeder fijn, omdat de persoon die het dichts bij je staat ook voorzien is van alle informatie.

Grote aanrader: online zwangerschapscursus van Baby op Komst

Als je op zoek gaat naar een zwangerschapscursus, dan merk je al gauw dat er veel keuze is. Een grote aanrader zijn de online zwangerschapscursussen van Babyopkomst.tv. Deze waardevolle cursussen nemen je mee en leren je alles wat je moet weten voor een zorgeloze zwangerschap, een fijne bevalling en geven je daarnaast ook nog eens handige tips om uiteindelijk ook op een goede manier kennis te maken met je baby. De website is lekker fris en modern en je kunt de cursus op een efficiënte manier volgen.

Waarom moet je deze online zwangerschapscursus volgen?

De cursussen die je kunt volgen bij Baby op komst worden allemaal gegeven door medische professionals. Toen ik inlogde op de website om de online cursussen te gaan volgen, voelde de online omgeving direct vertrouwd aan. De mensen die de cursussen geven hebben ontzettend veel tijd gestoken in hun lessen om moeders zoals jou en mij te voorzien van waardevolle informatie. Hieronder kun je mijn mening vinden over de diverse online zwangerschapscursussen:

Voeding en zwangerschap Als je zwanger bent, dan heb je ongetwijfeld diverse vragen over wat je nu wel of niet mag eten. In deze cursus leer je om gezond én lekker te eten. De cursus wordt gegeven door de enthousiaste diëtiste Anouk Bolhoor. Zij zal je onder andere meer vertellen over de extra’s die je nodig hebt en een gezond gewicht tijdens je zwangerschap.
Fit & in balans bevallen Deze cursus leert je alles over het fit en in balans bevallen met yoga en mindfulness. Jacqueline Luchtmeijer vertelt je alles over wat er met je lichaam gebeurd tijdens de bevalling en voorziet je van de beste oefeningen. Hier leer je ook meer over perstechnieken, pershoudingen en wordt er ook nog aandacht gegeven aan herstel in de kraamtijd en daarna. Jacqueline Luchtmeijer is o.a. fysiotherapeute, mindfulness trainer en zwangerschapsyoga-docent.
Goed voorbereid bevallen De verloskundige Wietske van Luipen informeert je in deze cursus alles wat je moet weten omtrent de bevalling. Hier leer je meer over pijnbestrijding, baringspijn en de diverse fasen van het bevallen. Ook fijn om te weten: deze cursus heeft een speciale partnerles. Erg handig!
Voorbereiden op basis van HypnoBirthing Deze cursus stoomt je helemaal klaar voor een bevalling op basis van HypnoBirthing. Hierbij staat zelfhypnose, ontspanning en visualisatie centraal. Verloskundige Imke van Soest vertelt je wat HypnoBirthing precies is en vertelt je onder andere alles over ademhalingstechnieken, massages en wat je moet doen als het ineens anders verloopt dan verwacht.
Leer je baby kennen Verpleegkundige Esther van Bloemen-Bartels geeft je in deze cursus informatie en handige tips om je baby beter te leren kennen. Je leert hier onder andere alles over troosten, verwennen en de hechting met je baby. Wat ook handig is, je krijgt in deze cursus ook babymassage les. De laatste lessen bevatten veel nuttige informatie over het voorkomen van slaapproblemen en het introduceren van vast voedsel.

Online zwangerschapscursus: mijn ervaring

Toen ik zwanger was van mijn eerste kind, had ik een fulltime baan. Ik was ontzettend druk en hierdoor lukte het mij niet om tijd vrij te maken voor een zwangerschapscursus. Ik wilde het wel, maar omdat ik na mijn werk al blij was dat ik even rust had, had ik geen zin om daarnaast nog ergens naar toe te gaan om de cursus te volgen. Ik vind het jammer dat ik destijds niet op de hoogte was van de online zwangerschapscursussen. Als ik dat had geweten had ik gedurende mijn weekenden of verlof rustig de lessen eens na kunnen kijken. Ik heb het vooral moeten doen met tips van mijn moeder en de informatie die ik via Google vond. Toch heb ik mijn zwangerschap en bevalling als positief ervaren, maar extra informatie is altijd mooi meegenomen.

Disclaimer: dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met BabyopKomst.vt. In mijn artikelen ben ik altijd eerlijk over een bepaalde dienst of product. De tekst en foto’s zijn geheel eigendom van Mommyhouse.nl en mogen enkel na overleg worden gebruikt.

Tagged:

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You Might Also Like