Mommyhouse.nl

Informatieve mama- en lifestyleblog

Interieurtips voor de peuterkamer : 5 handige tips

Nu mijn zoontje bijna drie is, is het tijd voor een nieuwe peuterkamer. De kamer die hij nu heeft is niet meer geschikt. De commode dient al meer dan een half jaar als speelgoedkast en ook de kleinere kledingkast zit inmiddels bomvol. Ik ben al een hele tijd op zoek naar een mooi peuterbed en ik heb tijdens mijn zoektocht inmiddels al veel kennis en inspiratie opgedaan die ik graag met jullie wil delen. Hieronder kun je 5 handige tips vinden die je helpen om een prachtige kinderkamer in te richten voor je peuter.

 1. Wat vind je mooi? Maak een collage
  Voordat je start met het inrichten van een mooie peuterkamer, is het aan te raden om een collage te maken met items die je mooi vindt. Dit is leuk én handig. Kijk op interessante webshops of pak eens de wekelijkse folders erbij. Knip, plak en schrijf. Door een collage te maken, krijg je meer inzicht in de stijl die je wilt voor de peuterkamer.
 2. Neem eens een kijkje op The Perfect Homeshop
  Tijdens mijn zoektocht kwam ik terecht bij deze geweldige interieurshop. Dit is een interieurshop met een groot assortiment. Hier kwam ik prachtige items tegen voor de peuterkamer. Zo is het naar bed gaan een leuk feestje voor je peuter. Denk aan een schitterende piraten peuterbed met een handig onderschuif bed. Erg handig als er een vriendje of vriendinnetje komt logeren. Of ga je liever voor een peuterbed van Spiderman, Pony’s of Frozen? Ook als je liever gaat voor een neutraal peuterbed kun je hier terecht.
 3. Leerzaam en creatief
  Een kamer voor je peuter moet behalve een mooie uitstraling, ook genoeg elementen bevatten die de creativiteit van je kind stimuleren. Dit kun je op diverse manieren doen. Je kunt een wereldkaart ophangen, een poster met het alfabet of een leuke groeimeter. Er bestaan zelfs leuke schoolplaten in een thema met woordjes die je samen met je kind kunt oefenen.
 4. Creëer een gezellig speelhoekje in de kamer
  Natuurlijk is het leuk als je overal in de kamer speelgoed hebt liggen, maar in een peuterkamer is het juist aan te raden om een rustig slaapplekje te hebben waar weinig prikkels zijn. Het is daarom extra leuk om een gezellig speelhoekje te creëren in de kamer. Hier kan je peuter lekker spelen en leren. Is het bedtijd? Dan is het tijd om naar het rustgevende gedeelte van de kamer te gaan voor een goede nachtrust.
 5. Geef de kamer een persoonlijke sfeer
  Je kunt de kamer van je peuter helemaal uniek maken door er persoonlijke elementen aan toe te voegen. Dit kun je op verschillende manieren doen. Op de deur kun je bijvoorbeeld een sticker plakken met de naam van je kind. Je hebt zelfs leuke kussenovertrekken en knuffels die je kunt personaliseren. Het toevoegen van een leuke naamslinger of letterkussentjes is ook een aanrader.

Aan de hand van deze 5 handige tips is het voor iedereen mogelijk om gemakkelijk en snel een mooie peuterkamer in te richten die geheel past bij je eigen stijl.   

Tagged:

You Might Also Like

>