Voor het eerst met Marco op de fiets: onze ervaring + een fijne tip

Als gezin zijn wij gek op fietsen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik voorheen niet zo vaak op de fiets stapte. Na de geboorte van Matheo begonnen mijn man en ik het fietsen samen steeds leuker te vinden. Inmiddels is het ondenkbaar dat wij niet meer op de fiets stappen. Het is nu extra leuk dat mijn jongste zoon Marco nu ook mee mag op de fiets. Wij hebben een hele mooie en handige voorzitje gevonden die wij kunnen gebruiken voor onze fietsavonturen. Hoe was onze eerste fietstochtje met Marco en welk voorzitje gebruiken wij? In deze blog lees je hier meer over.

Eerste keer mee fietsen

Als je baby goed zelfstandig kan zitten, dan mag je baby mee op fietsavontuur. Baby’s kunnen vaak goed zelf zitten als ze circa 8/9 maanden zijn. Dit kan per kind nog verschillen. Marco kan inmiddels goed zelf zitten en dat betekent natuurlijk dat het tijd is om samen een stukje te fietsen. Ik was echt zo benieuwd naar zijn reactie. Hij vind het helemaal geweldig om in de kinderwagen om zich heen te kijken, dus ik was heel erg benieuwd hoe hij zou reageren op het fietsen.

samen fietsen qibbel

Voordat ik moeder werd, vond ik het fietsen niet zo interessant. Ik zag het enkel als een vervoersmiddel om bij mijn bestemming te komen. Tegenwoordig kan ik heel erg genieten van een fietstochtje met mijn gezin. Het is zo ontspannend en we maken altijd wat mee onderweg. We komen dieren tegen, interessante mensen of een leuk speeltuin waar we even gaan spelen. Fietsen betekent voor ons echt avontuur! Matheo vind het ontzettend leuk en ook mijn man kan fietsen inmiddels waarderen.

Een fietsstoeltje uitkiezen: Qibbel voorzitje
Als je gaat fietsen met je kleine, dan is het erg belangrijk dat je een geschikte fietsstoeltje hebt. Een voorzitje is geschikt voor kinderen tot 3 jaar. Wij hebben gekozen voor het voorzitje van Qibbel. Wij vinden het erg belangrijk dat Marco fijn kan zitten, vooral als we wat langer gaan fietsen. Dit voorzitje heeft een ergonomische zitting en is gemaakt van mesh. Het zitje weegt bijna niks, maar is wel ontzettend stevig. Regent het? Dan hoef jij je geen zorgen te maken, het materiaal is namelijk sneldrogend. Ook in de zomer zit je goed, het materiaal warmt namelijk niet op in de zon. Daarnaast ziet het voorzitje er ook nog eens ontzettend mooi uit, wij hebben de nieuwe kleur Magic Green en hij is echt prachtig!

qibbel fietsstoel

Hoe ging onze eerste fietstocht met Marco?

Marco vond het fietsen geweldig! Hij genoot van het mooie uitzicht en keek zijn ogen uit. Mijn man en ik vonden het zo leuk dat er een stuurtje bij zat met een leuk speelsetje. Zo hoeft je kleine zich onderweg nooit te vervelen. Ik vond het ook heel erg prettig dat de gordel en voetriempjes zo zijn gemaakt, dat je dit allemaal gemakkelijk dicht kunt krijgen met één hand. Dat is erg fijn als je een beweeglijke baby hebt.

Dit was onze eerste fietstochtje met Marco en zeker niet de laatste! Ik ben erg blij met het voorzitje van Qibbel, zo hoef ik mij in ieder geval geen zorgen meer te maken om Marco. Hij zit veilig en comfortabel in zijn zitje én kan zelfs spelen onderweg. Zo kunnen we allemaal blijven genieten van ons fietsavonturen. Fiets jij vaak met jouw kinderen?

2 COMMENTS

  1. Ik heb fietste met de oudere kinderen vaak alleen met de jongste nog nooit gedaan meschien maar eens beginnen ala het wat mooier weer wordt

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You Might Also Like