5 tips om je woning zomerproof te maken

Dit jaar kiezen veel mensen ervoor om thuis vakantie te vieren. Blijf jij thuis? Dan wil jij natuurlijk optimaal kunnen genieten van de vrije tijd waar je hard voor hebt gewerkt. Ik geef je graag 5 tips om jouw woning zomerproof te maken.

1. Plaats een overkapping in de tuin

Helaas is het weer in Nederland niet goed in te schatten. Investeer je vakantiegeld daarom in een prachtige overkapping die je in de tuin laat plaatsen. Op deze manier kun je altijd genieten van het buitenleven, óók als het weer eens regent. Metalura is een professional op dat gebied en heeft al veel ervaring met het plaatsen van overkappingen. Nu kun je voor de verandering eens heerlijk barbecueën of een boek lezen in de tuin zonder de weersverwachtingen te bekijken: heerlijk!

2. Ruim je woning van tevoren grondig op

Genieten kun je niet in een woning waar je constant struikelt over spullen op de grond. Ruim daarom je woning van tevoren al grondig op. Spullen die je niet meer nodig hebt kun je weggeven, verkopen of weggooien. Je zal zien dat een opgeruimde woning extra rust met zich mee zal brengen en laat dat nu precies zijn wat je deze vakantie voor ogen hebt.

3. Pak de tuin aan

Als je in de tuin zit, dan kunnen onkruid en groene aanslag op de tegels je uitzicht behoorlijk verpesten. Pak daarom de tuin aan. Haal onkruid weg en koop planten met mooie bloemen om de boel op te vrolijken. Een handige tip om de groene aanslag op de tegels aan te pakken is door enkele flessen schoonmaakazijn te kopen en die te spuiten op de tegels. Je zal zien dat de groene aanslag verdwijnt en de onkruid tussen de tegels doodgaat.

4. Horren houden insecten buiten

In de avond genieten van je tuin is heerlijk. Als je de volgende dag opstaat, wil je niet onder de muggenbulten zitten. In mijn woning heeft elke raam een hor, dit is super handig omdat je op deze manier geen last hebt van deze ongewenste gasten in huis. Er zijn horren die kant en klaar geleverd kunnen worden, maar je hebt ook de mogelijkheid om een hor op maat te laten maken.

5. Kies voor frisse woonaccessoires

Als je zomervakantie hebt, is het aan te raden om de woonaccessoires in huis eens kritisch te bekijken. Een dikke wollen kleed op de vloer staat in de winter gezellig, maar oogt in de zomer niet erg fris. Deze woonaccessoires kun je opbergen en na de zomer weer toevoegen aan je interieur.

In dit artikel heb ik je 5 handige tips gegeven om jouw tuin zomerproof te maken. Op deze manier kun je optimaal genieten van het buitenleven. Is jouw woning al klaar voor de zomer?

Tagged:

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You Might Also Like