Een voedingskussen: handig tijdens voeden, zitten en spelen

Je hoort het tegenwoordig steeds vaker: maak gebruik van een voedingskussen tijdens en na je bevalling. De populariteit van het voedingskussen is zeker niet zonder reden. Na mijn eigen bevalling heb ik niet direct gebruik gemaakt van een voedingskussen om mijn zoon te voeden. Totdat ik deze gouden tip kreeg van een goede collega. Ik én mijn rug waren ontzettend blij met deze tip. Ik heb sinds dat moment namelijk met veel meer rust mijn baby kunnen voeden.

Voordelen van een voedingskussen
Het gebruik van een voedingskussen brengt veel voordelen met zich mee. Vooral als je borstvoeding geeft, is een voedingskussen ideaal om te gebruiken. Ook voor mensen die flesvoeding geven is dit een manier om comfortabel je baby te voeden. Hieronder kun je de voordelen van een voedingskussen vinden:

  • Je hoeft je baby zelf niet te ondersteunen
  • Als je borstvoeding geeft, zal je voelen dat je met meer rust je baby kunt voeden. Je hoeft namelijk zelf niet meer veel energie te gebruiken om je baby vast te houden.
  • Je baby ligt altijd comfortabel en stabiel
  • Dankzij een voedingskussen neemt je lichaam automatisch een ergonomische houding aan. Hiermee kun je veel rugpijn voorkomen.
  • Dankzij een voedingskussen met een hoofdkussentje, komt het hoofdje van je baby hoger te liggen dan het buikje. Deze houding zorgt voor een goede spijsvertering.

Hoe werkt een voedingskussen?
Er zijn diverse soorten voedingskussens die je in huis kunt halen. Hieronder kun je een voorbeeld vinden van een voedingskussen. Zoals je ziet heeft deze voedingskussen een U-vorm waardoor je deze gemakkelijk op je schoot kunt plaatsen. Deze voedingskussen is stevig en zal fijn liggen voor je baby.

Lange tijd te gebruiken
Het voedingskussen kun je na aankoop nog een hele tijd gebruiken. Vanaf de geboorte kun jij het voedingskussen gebruiken om je baby te voeden. Rond de 3 maanden kan je baby hier lekker in liggen. Rond de 6 maanden kan je baby al goed op zijn of haar buik liggen. Je baby kan hier dan perfect in gaan liggen om te oefenen. Begint je baby rond 9 maanden al met zitten? Dan zorgt het voedingskussen ervoor dat het rugje goed wordt ondersteund.

Comfortabele hoofdsteun
Deze voedingskussen heeft een comfortabele hoofdsteuntje voor je baby. Hierdoor heeft hij voldoende steun tijdens het drinken en hoef jij je baby niet zelf te ondersteunen.

Hippe print
Het voedingskussen is voorzien van een hippe panda print. Dit past helemaal bij mijn stijl: strak en modern! Je kunt ook kiezen uit andere prints, zoals de populaire flamingo’s of juist lieve sterretjes. Deze voedingskussen is voor elke ouder handig om in huis te halen.

Deze mooie voedingskussen is te koop bij Koopjesaap.nl. Met de code MOMMYHOUSE10 kun je 10% extra korting krijgen op je bestelling.

Disclaimer: dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Koopjesaap.nl. In mijn artikelen ben ik altijd oprecht en eerlijk over een bepaald product. De tekst en foto’s zijn echter geheel eigendom van Mommyhouse.nl en mogen enkel na overleg worden gebruikt.

 

Tagged:

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You Might Also Like