Mommyhouse.nl

Informatieve mama- en lifestyleblog

Een huis kopen: ‘Wij keken dwars door alle rommel heen’

Een huis kopen is een bijzonder moment. Precies vier jaar geleden, rond maart/april 2015, waren wij druk bezig met het regelen van alle papieren om onze huidige woning te kunnen kopen. De woning was in slechte staat, maar wij keken hier dwars doorheen. Vooral de kozijnen inclusief glaswerk waren nodig aan vervanging toe. In gedachten waren we al bezig met een grote verbouwing en vooral het mooie resultaat hadden wij constant voor ogen. Toen de handtekeningen waren gezet en we de sleutels mochten ontvangen, werden we al gauw aan het denken gezet. Want hoe zit het met het kopen van nieuwe kozijnen en is enkelglas of dubbelglas beter voor ons? In dit artikel vertel ik je hier graag meer over.

Nieuwe kozijnen: hoe maak je een keuze?

We hadden de sleutels binnen en het was tijd om aan de slag te gaan. Eén ding was zeker: onze woning had nieuwe kozijnen nodig. We zijn daarom op onderzoek gegaan. Wij hadden direct een sterke voorkeur voor kunststof kozijnen. Kozijnen van kunststof zijn vaak een stuk goedkoper dan kozijnen van hout, staal of aluminium. Daarnaast zijn kunststof kozijnen onderhoudsarm. Je hoeft weinig moeite te doen om de kozijnen schoon en netjes te houden. Houten kozijnen zijn mooi, maar vragen daarnaast ook veel meer aan onderhoud. Je moet kozijnen van hout onder andere regelmatig schilderen. Omdat mijn man en ik graag geen onnodige moeite willen doen, kozen wij al snel voor kozijnen van kunststof.

Enkelglas of dubbelglas kopen?

Dit was een vraag die direct bij ons opkwam. We hadden namelijk geen ervaring met eerdere koopwoningen en we wilden met het oog op onze kinderen en de toekomst een goede keuze maken. In onze oude woning hadden wij vaak last van tocht en vochtige ramen, in onze nieuwe woning wilden wij dit absoluut niet meer. Dubbel glas is energiebesparend en is beter isolerend dan enkel glas. Deze voordelen waren voor ons erg interessant. Door in gesprek te gaan met een expert, zoals GlasGigant, kom je er al gauw achter wat goed bij je past. Wij hadden met onze leverancier een goed gesprek en de bestelling was hierna al gauw gedaan.

Hoe bevalt het nu?

Het is nu alweer vier jaar verder en ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben over mijn kunststof kozijnen en dubbele beglazing. Kozijnen van kunststof zijn inderdaad gemakkelijk te onderhouden en dankzij de dubbele beglazing zitten we er altijd heerlijk warmpjes bij. Wat voor kozijnen en glas hebben jullie?

Tagged:

You Might Also Like

>