Waterpret met Aquaplay waterbanen & accessoires – Review + foto’s

Ben je op zoek naar een leuke én leerzame manier om je kind kennis te laten maken met de wereld van het water? Dan is deze blog voor jou geschreven.  Ik hoor namelijk al een hele tijd ontzettend veel goede verhalen over de waterbanen van Aquaplay. Deze waterbanen kun je namelijk uitbreiden met verschillende leuke onderdelen en accessoires. Dit moest ik natuurlijk uitproberen. Ik heb de Aquaplay Mountain Lake gekocht en vertel jullie hier graag meer over. Lees je mee?

Aquaplay waterbanen expert

Aquaplay houdt zich al sinds 1977 bezig met het produceren van de mooiste waterbanen om mee te spelen. Aquaplay is een Zweeds merk en houdt zich bezig met het ontwerpen van de mooiste waterbanen. Wat ze daarnaast erg belangrijk vinden, is dat de kinderen zo spelenderwijs leren. De waterbanen zijn geschikt voor de leeftijd van 3 tot 6 jaar, maar ik moet eerlijk bekennen dat zelfs ik er heerlijk mee kan spelen met Matheo!;) Je kind kan dankzij de waterbanen van Aquaplay op een hele leuke manier kennismaken met de wereld van het water. In de badkamer, op de keukentafel of in de tuin, deze waterbanen zijn echt niet alleen voor de warme dagen.

Wat leer je allemaal van de Aquaplay waterbanen?

Je zou het in eerste instantie niet denken, maar behalve leuk, zijn de waterbanen van Aquaplay ook erg leerzaam. Allereerst stimuleer je op deze wijze de fantasie van je kind. Ze komen namelijk met de meest avontuurlijke verhalen en ideeën tijdens het spelen. Daarnaast leren de kinderen ook veel van de diverse accessoires die je erbij hebt. Denk hierbij aan het drijven en zinken van de bootjes, maar ook hoe een waterpomp precies werkt. Daarnaast vervelen de waterbanen van Aquaplay nooit. Je kan de waterbanen op verschillende manieren bouwen waardoor het lijkt alsof je elke keer weer ander speelgoed hebt. Is je kind jarig? Dan heb je bij deze al iets leuks om te vragen. De Aquaplay waterbanen kun je namelijk uitbouwen met verschillende onderdelen, accessoires en zelfs complete sets.

Aquaplay waterbaan: mijn ervaring

Aquaplay heeft veel mooie waterbanen in het assortiment zitten. Elk met een ander thema. Het mooiste is dat al deze sets gezamenlijk én afzonderlijk gebruikt kunnen worden. Je kunt een set dus kopen en daar tevreden mee zijn. Maar je kunt wanneer je zelf wilt, de sets ook gemakkelijk uitbreiden met extra banen en accessoires. Ik heb voor deze review de Aquaplay Mountain Lake gekocht.

waterbaan kopen
Ik heb de Aquaplay Mountain Lake besteld. Het kwam binnen in een stevige mooie doos.
waterbanen spelen
Matheo ging samen met papa aan de slag om de waterbaan in elkaar te zetten.
Wauw, Matheo stond versteld. Hij is zo groot én mooi! Matheo heeft er gelijk al enkele uurtjes mee gespeeld: aanrader!

Waterbaan kopen: veel varianten

Als je graag een Aquaplay waterbaan wilt kopen, dan kun je kiezen uit meerdere soorten. Ik ben voor jou op zoek gegaan: laat je inspireren!;)

Aquaplay waterbaan startset

Wil je een waterbaan, maar niet gelijk een hele grote? Dan is de Aquaplat Startset een leuke waterbaan om mee te beginnen.

AquaPlay Startset 1501 - Waterbaan

Aquaplay Megabrug waterbaan

Dit is de Aquaplay Megabrug waterbaan. Een mooie grote waterbaan waar uren mee gespeeld kan worden. Deze waterbaan, heeft zoals de naam al zegt, een prachtige megabrug. De fantasie slaat gelijk op hol!

AquaPlay Megabrug 1528 - Waterbaan

Aquaplay Lockbox

De Aquaplay LockBox ziet er weer anders uit dan de andere waterbanen en deze vind ik persoonlijk ook echt leuk als je een wat kleinere waterbaan wilt hebben.AquaPlay LockBox - Waterbaan

Aquaplay Amphie World

Voor de stoere kindjes met veel ruimte is de Aquaplay Amphie World heerlijk om in huis te hebben. Ik weet zeker dat je kinderen urenlang zoet zullen spelen..

 

Aquaplay Amphie World

Aquaplay Adventureland

Zoals de naam al zegt, je kind zal ontzettend veel avonturen kunnen beleven met de Aquaplay Adventureland. Deze extra luxe waterbaan vind ik zelfs leuk!;)

AquaPlay AdventureLand - Waterbaan

Aquaplay’n Go: de grootste variant waterbaan

Deze waterbaan is voor de grootste fans, de Aquaplay’n Go. Leerzaam én leuk!

AquaPlay Aquaplay'n Go 1660 - Waterbaan

Aquaplay waterbanen: accessoires kopen

Als je een waterbaan van Aquaplay hebt gekocht, is het ook mogelijk om verschillende extra accessoires te kopen. Dit is bijvoorbeeld handig als er meerdere broertjes en zusjes zijn die ook met de bootjes willen spelen. Ook oudere kinderen vinden het fijn om meerdere obstakels te creëren voor meer spelplezier. Ik heb enkele accessoires voor je verzameld:

Er zijn bijvoorbeeld verschillende zeilbootjes waar je voor kan kiezen:

AquaPlay Zeilboten en Speelfiguren 254

Of kies voor een extra vracht- en containerboot

AquaPlay Vracht- en Containerboot met 2 Speelfiguren 255

Of ga voor een containerkraan

AquaPlay Containerkraan

Aquaplay zorgt voor uren speelplezier

In de lente/zomer vind ik het fijn om een manier te hebben om mijn kinderen lekker te laten spelen met water zonder dat er gelijk een heel zwembad opgezet moet worden. De Aquaplay Waterbanen zijn hier ideaal voor. Wij hebben momenteel de Mountain Lake en ik denk dat wij zeker nog wel wat leuke accesoires erbij gaan kopen zodra Marco ook mee kan spelen. Zeker een aanrader om in huis te halen, deze waterbanen staan garant voor uren speelplezier!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You Might Also Like