Baby TV: hoe ga jij om met de digitalisering?

Tegenwoordig groeien kinderen op met een iPad en weten ze als geen ander hoe zij Youtube kunnen openen om hun favoriete video van Baby tv te bekijken. Swipen of fotograferen op een smartphone is geen probleem en ook met een laptop omgaan is voor hun niet zo ingewikkeld. Hoe moet je hier als ouders mee omgaan?

Baby tv: mijn zoon is er gek op

Mijn zoon is er helemaal gek op om filmpjes te bekijken van Baby tv. Het zit vol leuke programma’s voor kinderen tot een leeftijd van drie jaar. Tijdens deze programma’s merk ik als ouders dat alles ontzettend vaak wordt herhaald. Hierdoor worden kinderen gestimuleerd om te leren. Zij herkennen bepaalde dingen en na een tijdje weten ze precies wat er gaat gebeuren. Mijn zoon kan zijn concentratie er goed uit houden, de afleveringen zijn namelijk nooit langer dan 10 minuten. Hierdoor raakt hij niet verveeld.

Team van psychologen en programmamakers

Wat ik een hele fijne gedachte vindt aan Baby tv, is dat het is ontwikkeld door een team van psychologen die samenwerken met programmamakers. Dit betekent dat zij er goed over na hebben gedacht hoe zij informatie op een verantwoorde manier over kunnen brengen aan kleine kinderen. Je hoort tegenwoordig erg vaak dat het niet goed is om je kind te laten wennen aan tablets en smartphones. Ik vind echter dat het bij onze samenleving hoort tegenwoordig. Baby tv is wat mij betreft een prima programma voor kinderen. Het advies is wel om hier met mate gebruik van te maken. Plan bijvoorbeeld elke dag een uurtje tv tijd in voor je kind.

Baby tv: overal aan gedacht

Baby tv is niet zomaar bezig met het uitzenden van filmpjes. Zij hebben de uitzendingen gesplitst in twee delen. Overdag worden er vaak programma’s uitgezonden waardoor kinderen worden uitgedaagd om te leren van allerlei activiteiten en interessante onderwerpen. In de avond heb je dit niet. Dan heb je vooral programma’s met muziek. Dit is bedoeld om je baby en kind sneller in slaap te vallen.

Hoe ga jij als ouder om met de digitalisering van tegenwoordig?

Tagged:

You Might Also Like

>