Beste kinderstoel kopen in 2020? Zo doe je dat!

Als je een kindje verwacht, weet je waarschijnlijk als geen ander dat je veel spullen moet kopen. Denk bijvoorbeeld aan een kinderwagen en kinderstoel. Een kinderstoel is erg belangrijk zodra je baby start met zijn of haar eerste hapjes. Als ouder wil je natuurlijk de beste kinderstoel kopen voor je baby. Mijn zoektocht begon hier, toen kwam ik er al gauw achter dat er ontzettend veel keuze is. Het aanbod is zó ontzettend groot. Verschillende modellen, kleuren en materialen zorgen er voor dat het moeilijk is om snel een keuze te maken. Wil jij de beste kinderstoel kopen? Wij informeren je graag zodat jij de beste kinderstoel kunt kopen voor je kind.

Vanaf welke leeftijd gebruik je een kinderstoel?

Als je baby 6 tot 9 maanden oud is, is het tijd om een kinderstoel te gebruiken. Het is verstandig om er al eerder eentje in huis te halen. Het kan namelijk soms ook goed zijn om je kindje al een beetje te laten wennen aan de kinderstoel. Merk je dat je baby nog niet goed kan zitten? Dan kun je hier nog beter even mee wachten. Het is namelijk zo dat elk kindje zich op een eigen tempo ontwikkelt, als ouder weet je vaak zelf wanneer het verstandig is om met een kinderstoel te beginnen. Vaak zie je dan dat je kindje al goed zelf kan zitten in de box en speelt. Op dat moment weet je dat je kind een kinderstoel ook aankan. Mijn zoontje begon het zitten met 6 maanden al interessant te vinden, ik ben vervolgens daarna pas rond 7 tot 8 maanden echt begonnen met het gebruiken van een kinderstoel. Ik liet hem namelijk eerst even wennen aan het zitten.

Risico’s te vroeg met de kinderstoel beginnen

Het is aan te raden om niet te snel te beginnen met de kinderstoel. Als jij je baby te vroeg in de kinderstoel laat zitten, kleven hier risico’s aan. Je baby is namelijk te jong waardoor de wervelkolom en rugspieren nog niet sterk genoeg zijn. Hierdoor kunnen vervelende problemen als spierzwakte en een ingezakte rugje ontstaan. Hierdoor is het mogelijk dat je kind in de toekomst moeite krijgt om een goede houding te ontwikkelen. Om deze reden kun je beter voorkomen dan genezen, wacht liever nog eventjes totdat je kind oud genoeg is om goed zelfstandig te zitten. Op deze manier kun je ook met een fijner gevoel starten met het gebruik van de kinderstoel.

Een kinderstoel die past bij je wensen

Als je een kinderstoel wilt kopen, dan is het fijn om te weten waar je op moet letten bij het maken van een keuze. Omdat voor iedereen de beste kinderwagen wat anders kan betekenen, is het slim om een kinderwagen te kopen die goed past bij je wensen. Door je wensen in beeld te brengen is het namelijk mogelijk om een kinderstoel te kopen die hierbij aansluit.

 • Hoe vaak ga je gebruik maken van de kinderstoel?
  Niet iedereen gebruikt een kinderstoel even vaak. Ben je op zoek naar de beste kinderstoel voor jezelf thuis, of gaat het om een kinderstoel die je neerzet bij de oppas en waar maar af en toe gebruik van zal worden gemaakt? Deze informatie kun je meenemen om een geschikte kinderstoel te kiezen. Een kinderstoel die bij de oppas staat, hoeft namelijk niet van dezelfde kwaliteit te zijn als van een kinderstoel die thuis staat en waar dagelijks gebruik van wordt gemaakt.
 • Vanaf welke leeftijd wil je gebruik maken van de kinderstoel?
  Sommige ouders willen graag een stoel die ze vanaf de geboorte kunnen gebruiken en andere ouders gebruiken de kinderstoel pas als hun baby begint met de eerste hapjes. Er zijn kinderstoelen die je vanaf de geboorte kunt gebruiken. In deze kinderstoel zit je baby eigenlijk in een lig houding omdat ze nog niet kunnen zitten. Je kunt het vergelijken met een autostoel. Als je hiervoor kiest, is het verstandig om je kind hier nooit te lang in te laten zitten. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je kind heel erg moe wordt. Het kost hem of haar namelijk veel energie om in zo’n houding te blijven gedurende langere tijd. Vaak wordt aangeraden om dit in ieder geval niet langer dan twee uur per dag te doen. Probeer deze maximum ook aan te houden.
 • Wat is je budget voor de kinderstoel?
  Tijdens je zoektocht naar de beste kinderstoel zul je merken dat de prijzen van kinderstoelen tegen kunnen vallen. Om een teleurstelling te voorkomen, is het daarom van belang dat je over genoeg informatie beschikt als je op zoek gaat naar de beste stoel voor je baby. De meeste winkels hebben kinderstoelen in allerlei prijsklassen. De functies van een stoel kunnen per prijsklasse wel verschillen.
 • Welk model kinderstoel heeft je voorkeur?
  Er zijn verschillende kinderstoelen waar je uit kunt kiezen. De meeste ouders vinden het belangrijk om een stoel te kopen die meegroeien met hun kind. In dit geval kun je kiezen voor een meegroeistoel. Deze kinderstoelen zijn erg handig en vaak elke cent waard. Deze kinderstoelen kun je namelijk vaak gebruiken vanaf de geboorte tot aan enkele tienerjaren. Op deze manier is het erg slim om te investeren in een goede kinderstoel. Een meegroeistoel is vaak voorzien van een verstelbare zitting en voetensteun. Dankzij deze onderdelen is het mogelijk om de stoel gemakkelijk aan te passen aan de lengte van je baby/kind.

Handige tips: hier let je op bij het kopen van een kinderstoel

 • Een kinderstoel met eetblad of zonder eetblad?
  Het is mogelijk om  te kiezen voor een kinderstoel die is voorzien van een eetblad of een kinderstoel zonder eetblad. Een stoel met eetblad is erg handig, omdat je op deze manier je kindje ook gemakkelijk kan laten eten in de woonkamer, keuken of bijkeuken. Dit heb ik persoonlijk ook gehad, en ik vond het af en toe ook erg fijn om het kinderstoeltje even naar de woonkamer te schuiven zodat mijn baby even wat kon snacken terwijl hij Nijntje keek.Een kinderstoel zonder eetblad is vaak een kinderstoel die bedoeld is om aan de eettafel te schuiven. Op deze manier kun je het bordje en bekertje van je kind kwijt op de eettafel. Ook erg fijn omdat je kind op deze manier ook snel gewend raakt aan het tafelen.Wat je moet kiezen, is geheel afhankelijk van wat je zelf handiger lijkt.
 • Materiaal kinderstoel
  Als je op zoek gaat naar de beste stoel, kun je zien dat er ontzettend veel verschillende materialen worden gebruikt voor een kinderstoel. Elke kinderstoel heeft hierdoor een geheel eigen uitstraling. Er zijn bijvoorbeeld kinderstoelen van hout, kunststof of aluminium. Elke materiaal heeft zijn eigen voordelen. Ik heb zelf een kinderstoel gehad van kunststof. Wat ik hieraan echt fijn vond, is dat dit materiaal erg gemakkelijk schoon te maken is.Hout heeft vaak een luxe uitstraling en aluminium kinderstoelen zijn vaak erg stevig. Zo heeft elk materiaal haar eigen voordelen.
 • Inklapbare kinderstoel
  Een kinderstoel kopen is niet gemakkelijk. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een inklapbare stoel. Dit is bijvoorbeeld erg geschikt voor mensen die in een kleinere appartement wonen en weinig ruimte hebben in huis. Deze kunnen tijdens het eten gebruik maken van de kinderstoel en deze weer gemakkelijk opbergen als ze ruimte nodig hebben. Een inklapbare stoel kan voor sommige mensen echt uitkomst bieden. Met een inklapbare stoel moet je ook wel voorzichtig zijn. Doordat je de stoel vaak in en uitklapt, kan het voorkomen dat deze soms niet goed uitgeklapt wordt. Let hier goed op. De veiligheid van je baby is immers het belangrijkste.
 • Hangende kinderstoel
  Heb je weleens gehoord van een hangende kinderstoel? Dit is een stoel die speciaal is ontworpen voor mensen met weinig ruimte in hun woning. Deze stoel is een stoel die letterlijk aan je tafel hangt. Je hoeft hierbij niet bang te zijn dat dit stoeltje niet stevig is. Dankzij het gewicht van je dochter of zoontje zal de stoel gemakkelijk op zijn plek blijven. Een groot voordeel hierbij is dat je veel ruimte bespaart en dat je kindje ook direct leert om altijd aan tafel te eten. Ben je op zoek naar een stoel voor bij de oppas? Dat is dit de ideale stoel om te kopen. Erg handig om bij een tante of opa en oma in huis te halen. Zo kan je kindje altijd zonder problemen een hapje met hun mee eten.
 • Accessoires voor de kinderstoel
  Als je een stoel hebt gekocht, is het ook mogelijk om nog allerlei accessoires aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan een verkleiner of een stoelverhoger. Dankzij een stoelverkleiner is het mogelijk om je baby op jonge leeftijd al te laten zitten.
 • Tafelblad kinderstoel
  Daarnaast kun je bij sommige kinderstoelen zonder tafelblad ook een los tafelblad bij bestellen. Dit zijn vaak praktische tafels die je aan de stoel kunt bevestigen tijdens het eten. Wat ook erg handig is, is dat sommige van deze tafeltjes mee gewassen kunnen worden in de vaatwasser. Super handig!
 • Helemaal in eigen stijl
  Het is mogelijk om een stoel geheel naar eigen smaak te maken. Zo kun je een stoel kopen in stijl. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een eigen bekleding te kiezen en te kiezen voor allerlei kussentjes. Het is aan te raden om te kiezen voor bekleding die je ook los kan halen zodat het gewassen kan worden.
 • Veiligheidstuigjes
  Voor de veiligheid van je baby kun je een veiligheidstuigje kopen. Bij sommige stoelen is dit meegeleverd om de veiligheid van je baby te garanderen. Als je merkt dat dit op een gegeven moment niet meer nodig is, dan kun je deze gemakkelijk weer weghalen van het kinderstoeltje.

Budget tips: het kopen van een passende kinderstoel

Als je op zoek bent naar een goedkope stoel, dan is het mogelijk om een tweedehandse stoel te kopen. Hierbij is het wel relevant dat je let op de veiligheid van het stoeltje. Zitten er geen beschadigingen aan die de veiligheid van je kindje misschien in gevaar kunnen brengen? Bekijk ook of er geen schroefjes los zitten. Ga de gehele stoel goed langs om te bekijken of er geen losse onderdelen aan zitten die verstikkingsgevaar kunnen opleveren. Denk bijvoorbeeld aan een vulling in de rugleuning bijvoorbeeld. Hier zou je baby in kunnen stikken. Een stoel kopen moet wel veilig gebeuren.

Een kinderstoel die voldoet aan alle veiligheidseisen

Om ongelukjes met de kinderstoel te voorkomen hebben wij enkele handige tips voor jou:

– Maak je kind goed vast met een veiligheidsriempje
– Zorg ervoor dat je baby niet naar beneden kan glijden. In de meeste gevallen kun je een kruisbandje vinden tussen de benen van je baby.
– Kan je kind bij de voetensteun?
– Het is aan te raden om je kind niet alleen te laten in zijn of haar stoel

Kinderstoel kopen? Dit moet je nog weten

Als je een kinderstoel kiest, is het goed om alvast rekening te houden met de hygiëne. Kies daarom voor een model die je gemakkelijk kunt schoonmaken. Zo bespaar jij je ontzettend veel gebruik als je kind eenmaal dagelijks gebruik van de stoel gaat maken. Dit zijn vaak stoelen die voorzien zijn van gladde oppervlakten. Daarnaast is natuurlijk de veiligheid van je kind het allerbelangrijkst. Als je kiest voor een kinderstoel is het daarom altijd relevant om te bekijken of deze aan alle veiligheidseisen voldoet. Dit zijn kinderstoelen die stevig en stabiel zijn. Dit kun je zelf testen door te bekijken of de stoel niet gemakkelijk kan kantelen. Bekijk ook of de stoel geen scherpe randjes heeft waar je kind zich aan kan bezeren. Zo koop je een veilige stoel. Tot slot is het aan te raden om te kiezen voor een stoel die past bij de leeftijd van je kind. Op deze manier kun je waarborgen dat je kind tijdens het zitten de juiste zithouding heeft. Bekijk de leeftijd van je baby en de functies van de stoel. Is het een stoel die past bij de leeftijd van je baby? Niet alle stoelen zijn namelijk geschikt voor alle leeftijden. Door hier voor je aankoop goed op te letten, voorkom je een miskoop.

Beste kinderstoel kopen, onze top 12:

Hieronder kun je de populairste kinderstoelen vinden van dit moment. Zoals je kunt zien passen deze kinderstoelen bij elk budget en kun je kiezen uit diverse kleuren en modellen. Bekijk welke kinderstoel hieronder past bij jouw wensen en smaak:

Wij hopen dat je nu genoeg informatie hebt om met zelfvertrouwen een kinderstoel aan te schaffen. Al met al is het ontzettend leuk om op zoek te gaan naar de beste kinderstoel en andere producten zoals het kopen van een kinderwagen. Struin het internet af voor inspiratie en bekijk ook kinderstoelen in de winkel zodat je een kinderstoel kunt vinden die geheel aan je wensen voldoet. Kinderstoel kopen? Jij weet nu precies waar je op moet letten! Veel succes!

Tagged:

2 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You Might Also Like