Beste en leukste hobbeldier kopen? Handige tips en onze top 7

Toen ik net was getrouwd met mijn man, kwam ik tijdens een rondje IKEA een schitterende hobbeldier tegen. Een rode rendier. We waren opslag verliefd. Ik was destijds nog niet zwanger en we waren nog niet bezig met kinderen, maar dit hobbeldier hebben we toch gekocht. Mijn neefje Christian was toen ongeveer anderhalf jaar en we vonden het leuk om deze in huis te hebben voor als hij langs zou komen. Nu, circa 5 jaar laten hobbelt mijn zoontje nog dagelijks op deze hobbeldier. Een hobbeldier zorgt voor ontzettend veel speelplezier en gaat jarenlang mee. In dit blogartikel vertel ik je er alles over en geef ik je mijn top 7.

Hobbeldier: een geweldig cadeau

Als je op zoek bent naar een geweldig babycadeau, dan is een hobbeldier altijd een goed idee. Het staat ontzettend in de babykamer en/of woonkamer en daarnaast is het een item waar je nog jaren plezier van zal hebben. Je kunt deze hobbeldier namelijk gemakkelijk doorgeven aan de andere kinderen in het gezin. Je hebt hobbeldieren in allerlei verschillende vormen en maten. Je hebt simpele modellen van kunststof, maar er zijn ook luxere varianten te verkrijgen. Er zijn ook luxe houten hobbeldieren die van goede kwaliteit zijn. Vaak hebben deze een zachtere zitting en rug zodat je baby comfortabel kan zitten.

Hobbeldier: alle voordelen op een rij

  • Het staat ontzettend leuk in de slaapkamer/woonkamer
  • Het is leerzaam en goed voor de ontwikkeling van je kind. Kinderen leren om balans te houden en te hobbelen. Als je een hobbeldier hebt van een eendje, dan zal je kind al gauw ‘eend’ kunnen zeggen.
  • Kinderen hebben er uren plezier van, hobbelen is namelijk erg leuk
  • Het is een investering, meerdere kinderen in het gezin kunnen ervan genieten

Hobbeldier: vanaf welke leeftijd te gebruiken?

Vanaf welke leeftijd je een hobbeldier mag gebruiken, verschilt erg per hobbeldier. Sommige hobbeldieren hebben namelijk alles in huis om je baby te dragen vanaf het moment dat hij/zij goed stevig kan zitten. Andere hobbeldieren zijn erg goed te gebruiken vanaf 24 maanden. Er is geen goed of fout, welke hobbeldier de beste keuze is voor jou, hangt dus sterk af van je eigen wensen.

Hoeveel kost een hobbeldier?

De prijs van een hobbeldier kan erg verschillen, er zijn hobbeldieren te koop voor 25,00 euro, maar dit kan ook oplopen tot een paar honderd euro. Je kunt het dus zo gek maken als je zelf wilt. Vaak ligt de prijs voor een leuke hobbeldier ergens tussen de 50-100 euro. Dit kan echter per model, merk en soort verschillen.

Hobbeldier kopen: onze top 7 hobbeldieren

Als je op zoek gaat naar een leuk hobbeldier, dan merk je al gauw dat er ontzettend veel keuze is. Hieronder lees je meer over de 7 leukste hobbeldieren die zeker de moeite waard zijn:

1. Hobbeldier paard (vanaf 24 maanden)

vidaXL Hobbeldier paard

2. Hobbeldier schaap (vanaf 24 maanden)

vidaXL Hobbeldier schaap 78x34x58 cm pluche wit

3. Hobbeldier Koe BabyGo (inclusief geluid en te gebruiken vanaf 9 maanden)

BabyGO Hobbeldier Koe

4. Hobbeldier lieveheersbeestje Kidso (extra bescherming baby’s)

Hobbeldier lieveheersbeestje Kidso hobbelpaard

5. Schommeldier Olifant (inclusief veiligheidsgordel & geluids)

Schommeldier Olifant met veiligheidsgordel en geluidsfunctie, hobbeldier

6. Hobbeldier Bij (geschikt vanaf 12 maanden)

vidaXL Hobbeldier hommel met rugleuning 60x32x57 cm pluche geel

7. Hobbeldier Baninni Liam Paard (goede budget tip: leuk én goedkoop!)

Hobbeldier Baninni Liam het Paard

In dit artikel heb je alles gelezen over hobbeldieren. Een hobbeldier is een geweldig cadeau om te geven. Je zal er in ieder geval elk kind blij mee maken. Ben je op zoek naar andere cadeaus? Dan is educatief speelgoed van Vtech  of Little Dutch ook een hele goede keuze. Veel succes met het kiezen van jouw eigen hobbeldier!

Tagged:

You Might Also Like

>