Eerste zwangerschap: wat zou ik anders doen?

Mijn zoontje is inmiddels 17 maanden en als ik terugkijk op mijn zwangerschap dan zou ik zeker enkele zaken anders aanpakken. Vooral als het je eerste zwangerschap is ben je nog met veel dingen  onwetend. Je gaat vooral af op de informatie die je krijgt van familie, vrienden en de verloskundige praktijk.

Meer kleding dan mama

Probeer niet te enthousiast te zijn met het kopen van kleding. Ik weet dat deze tip makkelijk gezegd is dan gedaan. Ook ik heb ontzettend veel kleding ingeslagen tijdens mijn eerste zwangerschap. Tijdens mijn verlof de laatste weken was ik elke dag wel in een babyzaak te vinden. Het resultaat was ontzettend veel kleding die mijn kleine man maar enkele keren heeft gedragen. Ik heb wel hele leuke foto’s kunnen maken! Je gooit het natuurlijk niet weg, maar het is wel onnodig. Hopelijk kan ik hier ooit mijn tweede kindje mee blij maken.

Niet alles hoeft elke dag perfect gestreken te worden

Als ik nu terug kijk naar de eerste maanden na de bevalling zie ik pas in hoe overdreven ik bezig was met het strijken van de kleding. Zelfs elk rompertje en hydrofiele luier werd netjes gestreken. Aan het begin kun je dit wel doen, maar na een tijd is dit echt niet meer nodig.

Lenen is ook prima

Tijdens mijn eerste zwangerschap heb ik van een babyzaak een uitzetlijst gebruikt. Na een zoektocht op internet bleek dat veel zwangere vrouwen hier ook gebruik van maakten. Tijdens mijn zwangerschap ben ik enthousiast gaan winkelen met mijn man. Ik heb erg veel (lees: alles!) gekocht van de uitzetlijst die ik heb gekregen. Ik wilde namelijk goed voorbereid zijn. Als het je eerste zwangerschap is dan weet je eigenlijk niet beter. Achteraf bleken sommige producten erg onnodig te zijn. Op de uitzetlijst stond bijvoorbeeld dat ik twee kruiken nodig had. Ik ben bevallen in april en dus bleek achteraf dat ik de kruik maar een enkele keer echt nodig had.
Wat zou jij na je eerste zwangerschap anders aanpakken?

Tagged:

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You Might Also Like