Het helpende bord van Hak: is it magic? – Review + test foto’s

We weten allemaal dat het belangrijk is om gezond te eten. In de praktijk blijkt het echter toch lastig te zijn. Veel kinderen én volwassenen krijgen de aanbevolen hoeveelheid niet binnen. Hak heeft een missie waar ik geheel achter sta, ze willen namelijk iedereen helpen om meer peulvruchten en groenten te eten. Het helpende bord is ontstaan vanuit deze mooie missie. Het helpende bord is ontworpen aan de hand van wetenschap. Het doel hierbij is om kinderen te helpen meer groente te eten. Ik heb het helpende bord ontvangen en mag deze uitproberen. Lees je mee?

Het helpende bord van Hak

Het helpende bord van Hak is wetenschappelijk ontworpen om kinderen meer groente te laten eten. Ik kreeg het bord binnen in een mooie stevige doos. De vormgeving en gewicht van het helpende bord vielen mij direct op. Het lijkt namelijk helemaal niet op een kinderbord, eerder een bord voor mij of mijn man. En daarnaast is dit bordje ook nog eens van aardewerk. Ik wist toen nog niet dat Hak juist dit effect wilde bereiken. Matheo was natuurlijk gelijk enthousiast om zo’n ‘grote mensenbord’ te krijgen.

Handig én mooi

Het helpende bord van Hak heeft alles wat je van servies wenst. Het is geschikt voor de vaatwasser en daarnaast mag je deze bord ook gerust gebruiken in de magnetron. De diameter is 27,5 cm en het bord heeft een hoogte van 3,5 cm. Het kuiltje in het bord valt gelijk op. Deze is speciaal bestemd voor de groenten. Het helpende bord heeft een mooie en stijlvolle uitstraling. Dit bord zorgt ervoor dat kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 8 jaar meer groenten eten. We proeven en observeren de hoeveelheid namelijk altijd eerst met onze ogen. Er zijn bepaalde wetenschappelijke factoren die invloed hebben op hoeveel we eten en hoe we deze maaltijd ervaren. Heel erg interessant, het zijn namelijk allemaal zaken die mij in eerste instantie niet zo waren opgevallen.

Het helpende bord: hoe werkt het?

Het helpend bord voor kinderen bevat vijf verschillende wetenschappelijke uitgangspunten. Hieronder vertel ik je er meer over.

Kinderen doen graag na
Het helpende bord heeft dezelfde uitstraling als het bord van een volwassene . Kinderen doen graag de ouders na. Geef het juiste voorbeeld.

Maak groente aantrekkelijker
Eten oogt aantrekkelijker door een witte ondergrond. Het kuiltje voor de groenten van het helpende bord is dan ook extra wit.

De weg van de minste weerstand
Zet het bord met het kuiltje aan de voorkant. Eten dat dichter bij je ligt, zal ook eerder worden opgegeten.

Meer serveren, zonder dat het meer lijkt
Groente kun je gemakkelijk ‘verstopping’ in de speciale verdieping. Hierdoor oogt het een stuk minder. Dat kan ik je straks bewijzen;)

Delboeuf- illusie
Een groot bord zorgt ervoor dat een portie eten ook minder lijkt. Kinderen hebben op deze manier meer zin om aan het eten te beginnen. Matheo heeft ook een periode gehad dat hij niks gemengd wilde hebben, dit bord is hier ook heel geschikt voor.

Het helpende bord: onze ervaring

Na het lezen van bovenstaande wetenschappelijke uitgangspunten, was ik ontzettend benieuwd naar het helpende bord. Mijn ervaring was al bij het ontvangen van het pakketje, dat Matheo erg trots op zijn bord was. Want deze leek inderdaad veel op die van mama en papa. Hieronder laat ik je zien hoe Matheo’s lievelingseten er in zijn normale eetbord uitziet en in het helpende bord van Hak:

Dit is de maaltijd in Matheo’s normale eetbordje
Dit is dezelfde maaltijd in het helpende bord van Hak

En wauw, wat is het verschil groot zeg! Dezelfde maaltijd ziet er in het helpende bord een stuk beter uit, ook oogt het minder chaotisch en ziet het er een stuk aantrekkelijker uit om te eten. Als tussendoortje maak ik daarnaast ook vaak een salade van komkommer- en tomaatblokjes. Het verschil in de bordjes vind ik persoonlijk bi-zar:

De salade in een normaal kinderbordje
Dezelfde salade in het helpende bord van Hak. Zoals je ziet is de salade erg goed verstopt in het kuiltje.

Het helpende bord: prijs kwaliteit verhouding & conclusie

Het helpende bord is verkrijgbaar bij de Bijenkorf voor 12,95. Dit is een hele redelijke prijs voor een mooie dinerbord van 27,5 cm. Als je kijkt naar alle voordelen die het met zich mee brengt en wat je er allemaal voor terug krijgt is dit bord zeker een aanrader! Een investering waar je nog een hele tijd van kunt genieten!

mommyhouse.nl

Disclaimer: deze blog bevat een ontvangen product. In mijn artikelen ben ik altijd oprecht en eerlijk, ook als het een samenwerking betreft. De tekst en foto’s zijn echter geheel eigendom van Mommyhouse.nl en mogen enkel na overleg worden gebruikt.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You Might Also Like