De Beste babyfoon van 2020 kopen? Onze top 5 en tips

Als je baby slaapt, is het ontzettend fijn om je baby toch in de gaten te kunnen houden. Dit kun je het beste doen met een babyfoon. Er zijn diverse redenen om een babyfoon in huis te halen. Je kunt er je baby mee in de gaten houden tijdens het doen van allerlei klusjes in huis. Bij de meeste mensen zorgt het voor ontzettend veel rust. Toen ik zwanger was, stond ook de babyfoon op mijn lijstje. Ik wist op dat moment niet precies welke babyfoon ik wilde, maar dat het er eentje zou worden met een camera wist ik zeker. Wil je de beste babyfoon kiezen voor jou en je baby? Ik vertel je graag meer en geef je onze top 5 van de beste babyfoon.

Aandachtspunten Babyfoon kopen

Als je een babyfoon wilt kopen, dan zijn er diverse relevante punten. De beste babyfoon kan voor iedereen wat anders betekenen. Er zijn namelijk zo veel verschillende babyfoons waar je uit kunt kiezen. De vraag hierbij is dus vooral: welke prioriteiten en wensen heb jij? Hieronder bespreken wij de belangrijkste punten zodat je precies weet waar je op moet letten als je een eigen keuze moet maken.

Het geluid van de beste babyfoon

De belangrijkste functie  is het geluid. Een babyfoon schaf je namelijk aan om je baby te horen huilen als je bijvoorbeeld even bezig bent of zelf aan het slapen bent. Het geluid moet dus helder zijn en betrouwbaar. Een betrouwbare model heeft vaak te maken met de kwaliteit. Een model van lage kwaliteit kan namelijk ook andere geluiden in de omgeving oppikken.

Wat voor bereik moet een babyfoon hebben?

Als je een aankoop gaat doen, dan is het relevant om in beeld te brengen wat voor bereik je nodig hebt. Dit kan per persoonlijke situatie sterk verschillen. Als je de babyfoon alleen in huis gebruikt, dan zijn de meeste babyfoons wel geschikt. Heb je een hele grote tuin waar je de babyfoon af en toe mee naar toe wilt nemen of ben je soms ook bij de buren te vinden? In deze situatie heb je een model nodig met een groter bereik.

Een babyfoon met een camera

Een babyfoon met camera is erg fijn voor de mensen die het prettig vinden om hun baby ook te zien als hij of zij een dutje ligt te doen. Ik vond deze optie bij aankoop van mijn eigen versie ontzettend belangrijk. Mijn zoontje gaf aan het begin ontzettend veel over, soms ging dit ook helemaal geluidloos. Dankzij een apparaat met camera had ik dit een stuk sneller door waardoor ik snel naar hem toe kon lopen. Als je een babyfoon koopt met een camera, dan is het ook goed om te letten op het beeldkwaliteit. Heb je een zwart/wit beeld of een kleurenscherm? Het is verstandig om hier op te letten.

Extra functies van een babyfoon

 • Babyfoon geeft meldingen

  Je hebt babyfoons die je mobiel een signaal kunnen geven als je baby huilt. Je krijgt dan een bericht of wordt gebeld, zodat je weet dat je actie moet ondernemen. Bij sommige babyfoons heb je de zelfs de mogelijkheid om terug te praten. Erg handig om je baby even rustig te maken of een liedje te zingen zodat hij of zij in slaap valt.

 • Babyfoon met een nachtzicht

  Als je een model wilt met camera, is het verstandig om te kiezen voor een model met nachtzicht. Ook kun je bij sommige babyfoons wel inzoomen en bij anderen weer niet.

 • VOX modus

  Deze modus houdt in dat er pas iets zichtbaar is als je baby in beweging komt. Mijn eigen babyfoon heeft deze functie en dit is ontzettend handig. Het werk ook nog eens energiebesparend.

Onze top 5 beste babyfoon kopen

 1. Luvion Essential babyfoon
  Deze babyfoon is één van mijn beste aankopen en heeft ook een consumenten award ontvangen van Ouders van Nu. Dit model heeft namelijk alles in huis om jaren lang mee te gaan. Je betaalt er wat meer voor, maar dan heb je ook echt een topproduct in huis. Ik ben er zelf helemaal gek van. Dit apparaat is voorzien van beeld en geluid, temperatuurweergave en bevat zelfs leuke slaapliedjes voor je baby. Je bent ook voorzien van een prachtige kleurenscherm.
  beste babyfoon
 2. Alecto IVM-100
  Dit is een mooie wifi model met camera. Een babyfoon die helemaal van deze tijd is. Door middel van een gratis app kun jij waar je maar wilt je baby zien. Dit is een ontzettende leuke manier om je baby te kunnen zien slapen voor ouders die vaker van huis weg zijn. Dit apparaat is draadloos te gebruiken, geeft een melding bij beweging en met ook opnames van beeld. Er is ook sprake van een infrarood nachtzicht. Deze komt bij mij op 2, maar ik denk zeker dat het een nummer 1 plek verdient. Ik kende dit model tijdens mijn zwangerschap niet, anders had ik deze zeker overwogen om te nemen. Het lijkt me erg leuk en handig dat je beelden kunt zien op afstand en zelfs opnemen.
  beste babyfoon
 3. LUVION Easy met camera
  Als je dit model kiest, dan haal je een kwalitatieve camera in huis. Beweegt je kind? Dan gaat het scherm direct vanzelf aan. Dit apparaat is door kieskeurig.nl verkozen als best beoordeeld en best reviewed. Een prijs die ook helemaal terecht is. Je bent voorzien van een 2 inch kleurenmonitor, nachtzicht, kamertemperatuur weergave en tevens een terugspreekfunctie.
  beste babyfoon
 4. Alecto DBX-85
  Dit model staat bij mij op nummer 3, omdat het een ontzettende goede apparaat is voor mensen die niet per se een camera of allerlei extra’s hoeven. Dit is een goede camera die haar werk goed doet én ook nog eens een mooie prijs heeft. Dit model is gemakkelijk in gebruik en heeft ook een terugspreekfunctie. Op deze manier kun jij je baby ook even geruststellen als hij of zij niet in slaap kan vallen. Dit is ook een perfecte versie die je aan kunt schaffen voor bij de oppas of een opa en oma.
  beste babyfoon
 5. Philips Avent babyfoon
  Dit model van Philips staat bekend als een hele betrouwbare en stralingsarme babyfoon. Het geluid is kristalhelder en is van een hele hoge kwaliteit. Dit model is storingsvrij, heeft een temperatuursensor en is ook voorzien van slaapliedjes met een handige nachtlampje. Dit is een kwalitatief model die je blindelings kunt vertrouwen. De prijs is erg goed voor de kwaliteit die je krijgt
  beste babyfoon

Aan de hand van deze informatie is het ook voor jou duidelijk waar je op moet letten als je een babyfoon in huis haalt. Ik ben blij dat ik deze informatie met jullie heb kunnen delen, tijdens mijn eigen zwangerschap had ik namelijk ontzettend veel vragen hierover. Veel succes met het maken van een keuze! Heb je ook al nagedacht over het aanschaffen van de beste draagdoek, een kwalitatieve babymatras of een handige kinderwagen? Mommyhouse vertelt je alles wat je moet weten.

Tagged:
 • Er is veel keuze merk ik, ik vind het ook fijn om een camera te hebben zodat ik tussendoor ook kan zien wat er gebeurd. Gelukkig heb ik mijn babyfoon cadeau gekregen;)

 • You Might Also Like

  >